Een kijkje achter de schermen

Behind the scenes with @twocupsflour

Hi I’m Jenn, the southern baker and photographer behind the blog Two Cups Flour. A lover of all things rustic and vintage, craver of sweets, and an eclectic creative.  

Wie ben je en wat doe je?

Hoi ik ben Jenn, de zuidelijke bakker en fotograaf achter de blog Two Cups Flour. Een liefhebber van alles wat rustiek en vintage is, hunkering naar snoep en een eclectische creatieveling.

How did you start and how dit you learn?

I started photography in high school with a black and white film camera, taking pictures of landscapes and animals. My love for baking began while helping my mother in the kitchen that grew into future attempts at recreating my favorite recipes. The best way I can say I learned or improved was simply by practicing daily and lots of trial and error. 

Hoe ben je begonnen en hoe heb je het geleerd?

Ik ben op de middelbare school begonnen met fotografie met een zwart-wit filmcamera, waarbij ik landschappen en dieren fotografeerde. Mijn liefde voor het bakken begon terwijl ik mijn moeder in de keuken hielp, wat uitgroeide tot toekomstige pogingen om mijn favoriete recepten te herscheppen. De beste manier waarop ik kan zeggen dat ik geleerd of verbeterd heb, was gewoon door dagelijks te oefenen en veel vallen en opstaan.

Which photographers inspire you or where do you get your inspiration from?

My favorite photographers are passionate and think outside the box. When I first saw Meagan Klementowski from Nutmeg Imageworks photography I knew I wanted to concentrate solely on food. At the beginning I took workshops from Rachel Korinek and Bea Laubas. From there I started exploring every food photographer I could find. Let’s say the list is very long and I love them all in a unique way. A few to mention are Matt Armendariz, Peter Frank Edwards, and David Loftus. Totally obsessed with antiques and vintage French baking utensils. I’ll spend hours wandering through antique stores looking for pieces that speak to me. I love to flip through food and design magazines, travel and try new restaurants, and explore art museums for inspiration. 

Welke fotografen inspireren je en waar haal je verder inspiratie vandaan?

Mijn favoriete fotografen zijn gepassioneerd en denken buiten vaste kaders. Toen ik Meagan Klementowski voor het eerst zag van Nutmeg Imageworks fotografie wist ik dat ik me alleen op voedsel wilde concentreren. In het begin heb ik workshops gevolgd bij Rachel Korinek en Bea Laubas. Van daaruit ben ik elke voedselfotograaf die ik kon vinden gaan verkennen. Laten we zeggen dat de lijst erg lang is en ik hou van ze allemaal op een unieke manier. Een paar om op te noemen zijn Matt Armendariz, Peter Frank Edwards en David Loftus. Totaal geobsedeerd door antiek en vintage Frans bakgerei. Ik zal urenlang door antiekwinkels dwalen op zoek naar stukken die me aanspreken. Ik vind het heerlijk om door etens- en designmagazines te bladeren, te reizen en nieuwe restaurants uit te proberen, en kunstmusea te verkennen om inspiratie op te doen.

How often do you blog?

I try to blog twice per week. Sometimes more when I’m feeling inspired and have new recipes to share and sometimes less when life gets busy and I can’t devote time to creating new content.

Hoe vaak blog je?

Ik probeer twee keer per week te bloggen. Soms meer als ik me geïnspireerd voel en nieuwe recepten heb om te delen en soms minder als het wat drukker is in het dagelijks leven en ik geen tijd kan besteden aan het creëren van nieuwe inhoud.

What are the best tips & tricks for blogging?

Find a subject that you truly love, practice and become a student of your niche. Network with other bloggers, ask questions, and take courses to learn what you don’t know!

Wat zijn de beste tips & tricks wanneer het om bloggen gaat?

Zoek een onderwerp waar je echt van houdt, oefen en word een student van je niche. Netwerk met andere bloggers, stel vragen en neem cursussen om te leren wat je niet weet!

Do you have good tips about your portfolio?

I try to be diverse with my photography. I try not to get stuck using the same lighting or mood, but challenge myself to create new scenes, styles, and experiment. This has opened the doors to working with clients of different needs and brand aesthetics.

Heb je goede tips betreffende je portfolio?

Ik probeer divers te zijn met mijn fotografie. Ik probeer niet vast te houden aan dezelfde belichting of stemming, maar daag mezelf uit om nieuwe scènes, stijlen en situaties te creëren. Dit heeft de deuren geopend naar het werken met klanten met verschillende behoeften en merkesthetiek.

You won the Saveur BlogAwards Blog, what has brought you this far?

Saveur Blog Awards was truly the most honorable moment in my career. To be awarded Best Photography meant so much to me. I pour my heart and soul into my photos and always find ways to critique or feel like I could do better.  The accolade has opened up new doors for photography work outside my blog and showcased my work to a larger audience. I have also landed a cookbook deal from being seen through Saveur.

Je hebt de Saveur Awards Blog Awards gewonnen, hoe ben je zover gekomen?

Saveur Blog Awards was echt het meest eervolle moment in mijn carrière. De prijs voor Beste Fotografie betekende zoveel voor mij. Ik geef mijn hart en ziel in mijn foto’s en vind altijd manieren om kritiek te leveren of het gevoel te hebben dat ik het beter kan. De onderscheiding heeft nieuwe deuren geopend voor fotowerk buiten mijn blog en heeft mijn werk aan een groter publiek getoond. Ik heb ook een kookboekdeal binnengehaald door opgemerkt te worden door Saveur.

How much time do you spend on social media and which channels do you use the most?

I spend a few hours a day on social media sharing my work, looking at what others have created, and communicating with my audience. Its just me running this show and I want to speak directly with those who follow along. I’m also constantly in awe of the amazing talent of photographers and recipe makers this community has. Food Bloggers are such a huge source of creativity that I want to support and soak up like a sponge cake!

Hoeveel tijd spendeer je aan social media en welke kanalen gebruik je het liefst?

Ik besteed een paar uur per dag aan social media om mijn werk te delen, te kijken naar wat anderen hebben gecreëerd en te communiceren met mijn publiek. Ik ben alleen in het runnen van deze show en ik wil direct contact houden met degenen die volgen. Ik heb ook voortdurend ontzag voor het geweldige talent van fotografen en receptenmakers dat deze gemeenschap heeft. Food Bloggers zijn zo’n enorme bron van creativiteit dat ik wil ondersteunen en opzuigen als een spons!

Do you have 1 good tip for Instagram and 1 good tip for Pinterest?

What I have learned growing my Instagram account over the past couple years is to show up, post what you’re the most proud of, and interact with people and accounts you admire. Be genuine and thoughtful! Pinterest is a search engine tool, so make sure your pins are descriptive and SEO friendly.

Heb je 1 goede tip voor Instagram en 1 goede tip voor Pinterest?

Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd bij het groeien van mijn Instagram-account is om te laten zien, te posten waar je het meest trots op bent, en om te communiceren met mensen en accounts die je bewondert. Wees oprecht en attent! Pinterest is een zoekmachine tool, dus zorg ervoor dat je pinnen beschrijvend en SEO-vriendelijk zijn.

Who are your clients?

My clients range from national or international food brands to local food businesses. Most of my collaborations started from being seen on Instagram or through SEO on my portfolio site. I have the blog and a separate site just for my photography and styling services.

Wie zijn je opdrachtgevers?

Mijn klanten variëren van nationale of internationale voedingsmerken tot lokale voedingsbedrijven. De meeste van mijn samenwerkingen zijn ontstaan via Instagram of via SEO op mijn portfoliosite. Ik heb de blog en een aparte site voor mijn fotografie- en stylingdiensten.

How do you make sure you find a balance between leisure/ home and work?

I’m still working on this! Sometimes I work non stop for a week and stay up late working until I pass out. Then I’ll take a few days off and not even look at my camera or go in the kitchen. Finding balance can be challenging.  First step is knowing when to end the day and taking my weekends off. I’ve started writing everything down in my calendar designating creative time, writing days, admin day, recipe testing and shooting days to keep myself more on track.

Hoe verzeker je jezelf ervan een goede balans te hebben tussen vrij tijd/ thuis en werk?

Ik ben hier nog steeds mee bezig! Soms werk ik een week lang non-stop en blijf ik laat op tot ik op ben. Dan neem ik een paar dagen vrij en kijk ik niet eens naar mijn camera of ga ik de keuken in. Het vinden van een balans kan een uitdaging zijn. De eerste stap is weten wanneer ik de dag moet afsluiten en mijn weekenden vrij nemen.
Ik ben begonnen met het opschrijven van alles in mijn agenda, het aanwijzen van creatieve tijd, het schrijven van dagen, admin-dag, het testen van recepten en het fotograferen van dagen om mezelf meer op het goede spoor te houden.

What else would you have done if you had known this at the beginning of your career?

I would have created a schedule early on, hired an assistant on shoot days to help clean up, started working with artificial light sooner, and always shoot tethered. So thankful that the days of looking at the back of my camera and standing on a ladder are over.

Wat zou je anders gedaan hebben wanneer je het had geweten aan het begin van je carrière?

Ik zou al vroeg een schema hebben gemaakt, een assistent hebben ingehuurd op schoot dagen om te helpen opruimen, eerder met kunstlicht zijn gaan werken, en altijd via tethered shooting hebben geschoten. Zo dankbaar dat de dagen dat ik naar de achterkant van mijn camera keek en op een ladder stond, voorbij zijn.

Where do you make your photo’s, at home or in a studio?

I shoot most of my images in a designated room in my home. Clients send products or drop off food for shoots. Occasionally I work on location at a rental studio or capture images in a restaurant.

Waar maak je je foto’s, thuis of in een studio?

Ik fotografeer de meeste van mijn foto’s in een daarvoor bestemde kamer in mijn huis. Klanten sturen producten of leveren voedsel af voor de opnames. Af en toe werk ik op locatie in een verhuurstudio of maak ik foto’s in een restaurant.

How do you prepare a food styling set?

I choose my props and mood ahead of time, grab extra ingredients, and make sure my styling kit is stocked and ready. I keep an array of brushes, tweezers, and sponges next to my scene for adjustments. Depending on the type of food and desired brief, I always have double or triple the ingredients or food that I may need for a shoot.

Hoe bereid je je voor op een food styling set?

Ik kies mijn props en stemming van tevoren, pak extra ingrediënten en zorg ervoor dat mijn stylingset op voorraad is en klaar is. Ik bewaar een reeks penselen, pincetten en sponzen naast mijn scène voor aanpassingen. Afhankelijk van het soort voedsel en de gewenste korte duur, heb ik altijd het dubbele of drievoudige van de ingrediënten of het voedsel dat ik nodig kan hebben voor een shoot.

Which props do you use the most?

I have a set of natural handmade pottery, some vintage cutlery, and old recipe pages that are my favorite items to incorporate

Welke props gebruik je het meeste?

Ik heb een set van natuurlijk handgemaakt aardewerk, wat vintage bestek, en oude receptenpagina’s die mijn favoriete items zijn om op te nemen.

What backdrops are you using?

I used to mix my backdrops up a ton. Now I have decided to downgrade and shoot mostly on wood tables and linen, with a few homemade backdrops mixed in. My favorite purchased backdrops are from Erickson Surfaces and Woodville Workshop that are neutral tones.

Welke backdrops gebruik je?

Vroeger mixte ik mijn achtergronden. Nu heb ik besloten om te downgraden en vooral foto’s te schieten op houten tafels en linnen, met een paar zelfgemaakte backdrops gemixt. Mijn favoriete gekochte backdrops zijn van Erickson Surfaces en Woodville Workshop die neutrale tinten hebben.

With which light do you prefer to work, artificial or daylight?

I love to use a mixture of artificial and natural light. If the light coming through the window is perfect when I’m ready to shoot, I’ll go with natural. If its late in the day or I have lots of process images to capture I will shoot only artificial. Sometimes the ambient light from the window mixes with my artificial light and a lovely mood can be created!

Met welk licht werk je het liefste, kunstlicht of daglicht?

Ik gebruik graag een mix van kunstmatig en natuurlijk licht. Als het licht dat door het raam komt perfect is als ik klaar ben om te fotograferen, ga ik voor natuurlijk. Als het laat op de dag is of als ik veel procesbeelden heb om vast te leggen zal ik alleen kunstmatig fotograferen. Soms vermengt het omgevingslicht van het raam zich met mijn kunstlicht en kan er een heerlijke stemming ontstaan!

What camera and lenses do you use, and do you use a tripos?

I use a Nikon d850 and a Mirrorless Nikon z6. Lenses are 35mm, 50 mm, 105mm , 85 mm, 24-70 mm Manfrotto Tripod and a C-Stand with boom arm for overhead shots.

Welke camera en lenzen gebruik je en gebruik je een statief?

Ik gebruik een Nikon d850 en een Mirrorless Nikon z6. De lenzen zijn 35 mm, 50 mm, 105 mm, 85 mm, 24-70 mm Manfrotto statief en een C-Stand met boom arm voor opnames boven het hoofd.

Which program do you use to edit your photo’s?

I edit all of my photos in Adobe Lightroom and retouch in Photoshop.

Welk programma gebruik je om je foto’s na te bewerken?

Ik bewerk al mijn foto’s in Adobe Lightroom en retoucheer ze in Photoshop.

Tips & tricks

The majority of the time I shoot tethered so I can see the images on the computer screen. From there I make minor edits to the first photo and apply them to all the images as I continue to shoot. I star and rate the photos I want to keep. This makes editing go by so much faster! 

Tips & tricks

Het grootste deel van de tijd dat ik fotografeer is via tethered shooting, zodat ik de beelden op het computerscherm kan zien. Van daaruit maak ik kleine bewerkingen op de eerste foto en pas die toe op alle beelden terwijl ik verder fotografeer. Ik geef de foto’s die ik wil bewaren een sterretje en een cijfer. Hierdoor gaat het bewerken zo veel sneller!

Curious about more of Jenn’s work?

Follow her online via her blog or Instagram page:

Blog: https://twocupsflour.com/

Instagram: https://www.instagram.com/twocupsflour/

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van @mylucie

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.