Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen met @twocupsflour

 Wie ben je en wat doe je?

Hoi ik ben Jenn, de zuidelijke bakker en fotograaf achter de blog Two Cups Flour. Een liefhebber van alles wat rustiek en vintage is, hunkering naar snoep en een eclectische creatieveling.

Hoe ben je begonnen en hoe heb je het geleerd?

Ik ben op de middelbare school begonnen met fotografie met een zwart-wit filmcamera, waarbij ik landschappen en dieren fotografeerde. Mijn liefde voor het bakken begon terwijl ik mijn moeder in de keuken hielp, wat uitgroeide tot toekomstige pogingen om mijn favoriete recepten te herscheppen. De beste manier waarop ik kan zeggen dat ik geleerd of verbeterd heb, was gewoon door dagelijks te oefenen en veel vallen en opstaan.

Welke fotografen inspireren je en waar haal je verder inspiratie vandaan?

Mijn favoriete fotografen zijn gepassioneerd en denken buiten vaste kaders. Toen ik Meagan Klementowski voor het eerst zag van Nutmeg Imageworks fotografie wist ik dat ik me alleen op voedsel wilde concentreren. In het begin heb ik workshops gevolgd bij Rachel Korinek en Bea Laubas. Van daaruit ben ik elke voedselfotograaf die ik kon vinden gaan verkennen. Laten we zeggen dat de lijst erg lang is en ik hou van ze allemaal op een unieke manier. Een paar om op te noemen zijn Matt Armendariz, Peter Frank Edwards en David Loftus. Totaal geobsedeerd door antiek en vintage Frans bakgerei. Ik zal urenlang door antiekwinkels dwalen op zoek naar stukken die me aanspreken. Ik vind het heerlijk om door etens- en designmagazines te bladeren, te reizen en nieuwe restaurants uit te proberen, en kunstmusea te verkennen om inspiratie op te doen.

Hoe vaak blog je?

Ik probeer twee keer per week te bloggen. Soms meer als ik me geïnspireerd voel en nieuwe recepten heb om te delen en soms minder als het wat drukker is in het dagelijks leven en ik geen tijd kan besteden aan het creëren van nieuwe inhoud.

Wat zijn de beste tips & tricks wanneer het om bloggen gaat?

Zoek een onderwerp waar je echt van houdt, oefen en word een student van je niche. Netwerk met andere bloggers, stel vragen en neem cursussen om te leren wat je niet weet!

Heb je goede tips betreffende je portfolio?

Ik probeer divers te zijn met mijn fotografie. Ik probeer niet vast te houden aan dezelfde belichting of stemming, maar daag mezelf uit om nieuwe scènes, stijlen en situaties te creëren. Dit heeft de deuren geopend naar het werken met klanten met verschillende behoeften en merkesthetiek.

Je hebt de Saveur Awards Blog Awards gewonnen, hoe ben je zover gekomen?

Saveur Blog Awards was echt het meest eervolle moment in mijn carrière. De prijs voor Beste Fotografie betekende zoveel voor mij. Ik geef mijn hart en ziel in mijn foto’s en vind altijd manieren om kritiek te leveren of het gevoel te hebben dat ik het beter kan. De onderscheiding heeft nieuwe deuren geopend voor fotowerk buiten mijn blog en heeft mijn werk aan een groter publiek getoond. Ik heb ook een kookboekdeal binnengehaald door opgemerkt te worden door Saveur.

Hoeveel tijd spendeer je aan social media en welke kanalen gebruik je het liefst?

Ik besteed een paar uur per dag aan social media om mijn werk te delen, te kijken naar wat anderen hebben gecreëerd en te communiceren met mijn publiek. Ik ben alleen in het runnen van deze show en ik wil direct contact houden met degenen die volgen. Ik heb ook voortdurend ontzag voor het geweldige talent van fotografen en receptenmakers dat deze gemeenschap heeft. Food Bloggers zijn zo’n enorme bron van creativiteit dat ik wil ondersteunen en opzuigen als een spons!

Heb je 1 goede tip voor Instagram en 1 goede tip voor Pinterest?

Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd bij het groeien van mijn Instagram-account is om te laten zien, te posten waar je het meest trots op bent, en om te communiceren met mensen en accounts die je bewondert. Wees oprecht en attent! Pinterest is een zoekmachine tool, dus zorg ervoor dat je pinnen beschrijvend en SEO-vriendelijk zijn.

Wie zijn je opdrachtgevers?

Mijn klanten variëren van nationale of internationale voedingsmerken tot lokale voedingsbedrijven. De meeste van mijn samenwerkingen zijn ontstaan via Instagram of via SEO op mijn portfoliosite. Ik heb de blog en een aparte site voor mijn fotografie- en stylingdiensten.

Hoe verzeker je jezelf ervan een goede balans te hebben tussen vrij tijd/ thuis en werk?

Ik ben hier nog steeds mee bezig! Soms werk ik een week lang non-stop en blijf ik laat op tot ik op ben. Dan neem ik een paar dagen vrij en kijk ik niet eens naar mijn camera of ga ik de keuken in. Het vinden van een balans kan een uitdaging zijn. De eerste stap is weten wanneer ik de dag moet afsluiten en mijn weekenden vrij nemen.
Ik ben begonnen met het opschrijven van alles in mijn agenda, het aanwijzen van creatieve tijd, het schrijven van dagen, admin-dag, het testen van recepten en het fotograferen van dagen om mezelf meer op het goede spoor te houden.

Wat zou je anders gedaan hebben wanneer je het had geweten aan het begin van je carrière?

Ik zou al vroeg een schema hebben gemaakt, een assistent hebben ingehuurd op schoot dagen om te helpen opruimen, eerder met kunstlicht zijn gaan werken, en altijd via tethered shooting hebben geschoten. Zo dankbaar dat de dagen dat ik naar de achterkant van mijn camera keek en op een ladder stond, voorbij zijn.

Waar maak je je foto’s, thuis of in een studio?

Ik fotografeer de meeste van mijn foto’s in een daarvoor bestemde kamer in mijn huis. Klanten sturen producten of leveren voedsel af voor de opnames. Af en toe werk ik op locatie in een verhuurstudio of maak ik foto’s in een restaurant.

Hoe bereid je je voor op een food styling set?

Ik kies mijn props en stemming van tevoren, pak extra ingrediënten en zorg ervoor dat mijn stylingset op voorraad is en klaar is. Ik bewaar een reeks penselen, pincetten en sponzen naast mijn scène voor aanpassingen. Afhankelijk van het soort voedsel en de gewenste korte duur, heb ik altijd het dubbele of drievoudige van de ingrediënten of het voedsel dat ik nodig kan hebben voor een shoot.

Welke props gebruik je het meeste?

Ik heb een set van natuurlijk handgemaakt aardewerk, wat vintage bestek, en oude receptenpagina’s die mijn favoriete items zijn om op te nemen.

Welke backdrops gebruik je?

Vroeger mixte ik mijn achtergronden. Nu heb ik besloten om te downgraden en vooral foto’s te schieten op houten tafels en linnen, met een paar zelfgemaakte backdrops gemixt. Mijn favoriete gekochte backdrops zijn van Erickson Surfaces en Woodville Workshop die neutrale tinten hebben.

Met welk licht werk je het liefste, kunstlicht of daglicht?

Ik gebruik graag een mix van kunstmatig en natuurlijk licht. Als het licht dat door het raam komt perfect is als ik klaar ben om te fotograferen, ga ik voor natuurlijk. Als het laat op de dag is of als ik veel procesbeelden heb om vast te leggen zal ik alleen kunstmatig fotograferen. Soms vermengt het omgevingslicht van het raam zich met mijn kunstlicht en kan er een heerlijke stemming ontstaan!

Welke camera en lenzen gebruik je en gebruik je een statief?

Ik gebruik een Nikon d850 en een Mirrorless Nikon z6. De lenzen zijn 35 mm, 50 mm, 105 mm, 85 mm, 24-70 mm Manfrotto statief en een C-Stand met boom arm voor opnames boven het hoofd.

Welk programma gebruik je om je foto’s na te bewerken?

Ik bewerk al mijn foto’s in Adobe Lightroom en retoucheer ze in Photoshop.

Tips & tricks

Het grootste deel van de tijd dat ik fotografeer is via tethered shooting, zodat ik de beelden op het computerscherm kan zien. Van daaruit maak ik kleine bewerkingen op de eerste foto en pas die toe op alle beelden terwijl ik verder fotografeer. Ik geef de foto’s die ik wil bewaren een sterretje en een cijfer. Hierdoor gaat het bewerken zo veel sneller!

Benieuwd naar meer werk van Jenn?

Volg haar online via haar blog of instagram pagina:

Blog: https://twocupsflour.com/

Instagram: https://www.instagram.com/twocupsflour/

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van @mylucie

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.