Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen met @peaches2peaches

Wie ben je en wat doe je?

Hoi! Ik ben Monique Polanco van Peaches 2 Peaches! Ik ben mama, vrouw, maatschappelijk werkster en momenteel een food fotograad en blogger. Ik ben deze hele foodfotografiereis begonnen kort nadat ik mijn tweede kind had gekregen. Ik was thuis bij haar en wilde tegelijkertijd iets anders kunnen doen. Dus richtte ik me op mijn passie voor koken en bakken en begon ik een blog.

Hoe ben je begonnen en hoe heb je geleerd?

Ik wist niets van foodfotografie toen ik begon. Ik ontdekte online cursussen die hielpen. Ik volgde de Foodtography School, Eva Kosmas Flores’ Fotografie, Styling en Branding Cursus en keek naar alle YouTube-video’s van The Bite Shot. Studeer en leer zoveel als je kunt. Veel cursussen kosten wat, maar er zijn ook veel cursussen die gratis zijn.

Welke fotografen inspireren je en waar haal je verder inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit zoveel mensen en plaatsen. Ik hou absoluut van styling van Stella Andronikou (Stellaand), Jasmina Bylund (Jasminabylund), Lyndsey Eden (Lyndsey_Eden), Viola Virtamo (Violaminerva), Markus Erhard (Thegreenchocolate), en Melissa Ifemwe (Asweetpointofview).

Hoe vaak blog je en wat zijn naar jouw idee de beste tips en tricks voor bloggen?

Meestal blog ik minstens één keer per week en post ik 5-6 dagen per week op de sociale media. Een tip voor het bloggen is om vanuit het hart te spreken en zoveel mogelijk informatie of richting te geven over een recept of goed item. Je wilt er zeker van zijn dat je publiek volledig begrijpt wat je probeert over te brengen.

Een andere tip voor het bloggen is om consequent te zijn. Soms hebben we niet altijd zin om een blogbericht te schrijven, maar het is belangrijk dat we dat wel doen. We willen onze volgers geïnteresseerd houden in onze recepten, foto’s en materiaal. We willen dat ze zoveel mogelijk terugkomen.

Werk je samen met merken?

Ik heb het afgelopen jaar met merken gewerkt. Voordat ik 10K volgers bereikte, werkte ik regelmatig met 2 merken, nu veel meer na het bereiken van die mijlpaal.

Wat ik heb gemerkt is dat veel merken willen dat je ten minste 10K volgers hebt, zodat er meer bereik is met je post en zodat je volgelingen de mogelijkheid hebben om naar hun website te vegen.

Hoeveel tijd spendeer je aan social media en welke kanalen gebruik je het meeste?

Ik besteed veel tijd aan sociale media, Instagram om precies te zijn.
Het is belangrijk voor mij om te werken aan mijn feed, commentaar te geven op vele berichten en contact te leggen met andere voedselbloggers/fotografen.
Een andere reden is dat ik deel uitmaak van een Food Photography Challenge Group genaamd Food Capture Collective. We houden maandelijks uitdagingen op het gebied van voedselfotografie op Instagram, zodat mensen nieuwe technieken kunnen uitproberen en zelfs uit hun comfortzone kunnen komen.
Food Capture Collective is ontstaan na een Pour Shot Collaboration die ik afgelopen zomer heb gehouden. Door alle positieve reacties besloot een groep van 16 van ons die deel uitmaakten van die samenwerking om regelmatig maandelijkse uitdagingen te maken voor de foodfotografie gemeenschap, zo werd Food Capture Collective geboren. Ik run de Instagram-pagina met een geweldige foodblogger/ fotograaf, Angela van @Cooking_With_Wine, maar we hebben allemaal input met het plannen van de uitdagingen en het runnen van de website. Het is een van de beste dingen die we hadden kunnen doen.

Heb je 1 goede tip voor Instagram en 1 goede tip voor Pinterest?

Een goede tip voor Instagram is om sociaal te zijn, net als sociale media impliceert. Reageer op de commentaren op uw berichten, en geef commentaar, en net als anderen ook op andere berichten. Je zult beter bekend worden, wat je aanhang zal vergroten.

En voor Pinterest, pin zo vaak als je kunt. Pinterest is de beste manier om uw foto’s en recepten te bekijken, dus het is het beste om er veel werk in te steken. Er zijn ook veel diensten die je kunnen helpen met je pinning-proces, dus maak gebruik van deze bedrijven en haal er het beste uit.

Wie zijn je opdrachtgevers en hoe vinden ze je?

Mijn klanten zijn vooral voedingsmerken, maar ook een kok en een bakkerijbedrijf. Elk van deze bedrijven heeft mij gevonden via Instagram of via bedrijven die gespecialiseerd zijn in het matchen van merken met foodfotografen.

Hoe verzeker je jezelf van de juiste balans tussen vrije tijd/ thuis en werk?

Het is eigenlijk heel moeilijk om een balans te vinden tussen vrije tijd / thuis en werk. Ik was onlangs thuis aan het werk vanwege de pandemie, thuisonderwijs, fotograferen/bloggen en het verzorgen van het huis. Alle 4 waren vrij moeilijk te doen. Nu ben ik alleen nog maar bezig met foodfotografie en binnenkort begin ik weer met thuisonderwijs, dus het zou een veel betere balans moeten zijn waarin ook de vrije tijd is opgenomen.

Waar maak je je foto’s, thuis of in een studio?

Ik maak al mijn foto’s thuis. Ik fotografeer meestal voor een groot raam in mijn eetkamer, maar ik ga nu over naar een thuiskantoor dat ook als studio zal worden gebruikt. En tijdens de warmere maanden heb ik buiten in mijn achtertuin wat foto’s gemaakt.

Welke props gebruik je het meeste en welke backdrops gebruik je het liefst?

Ik gebruik zoveel props. Ik hou er echt van om stukken aan mijn collectie toe te voegen. Ik koop veel basis keukengerei van Amazon, taartstandaards van Home Goods, en veel vintage zilverwerk, schalen, borden, zilveren bekers van EBay. EBay is eigenlijk mijn favoriete plek om vintage props te vinden. Er zijn zoveel dingen die mensen verkopen die perfect zijn voor foodfotografie.

Mijn achtergronden komen van Ink and Elm Backdrops, Stile and Co, My Lucie’s Backdrops, en Ethereal Backdrops. De belangrijkste houten achtergrond die ik gebruik om op een tafel te lijken is eigenlijk een houten bordje van een bordbedrijf dat ik vond op Etsy genaamd Prairie Treasure Wood and Metal. Hun houten borden zagen er gewoon uit alsof ze als achtergrond konden worden gebruikt, dus dat heb ik gedaan! En ik vind het geweldig.

Met welk licht werk je (daglicht/ kunstlicht)?

Op dit moment gebruik ik alleen natuurlijk daglicht om te schieten. Maar ik hoop dat ik binnenkort ook kunstlicht kan leren om andere opties te hebben, en niet alleen maar te kunnen schieten als de zon schijnt.

Welke camera en lenzen gebruik je en heb je een statief?

Ik gebruik een Canon T6i. Iedereen zegt dat het een startcamera is, maar ik vind het geweldig en het werkt geweldig voor mij. De belangrijkste lens die ik gebruik is de “Nifty Fifty” 50mm 1.8 lens. Ik heb onlangs een 24-70mm 2.8 gekocht en ben die net gaan gebruiken.

Ik gebruik alleen een statief als ik films of foto’s maak als ik in beeld ben, omdat je niet wilt dat je foto wazig is en je de camera niet kunt vasthouden terwijl je iets giet of helemaal in beeld bent.

Bovendien hou ik de camera liever vast en blijf ik verschillende hoeken nemen. Ik weet dat veel mensen het niet met me eens zijn, maar ik heb het gevoel dat een statief mij beperkt in het bewegen en het meeste uit mijn shoot te halen. Ik gebruik ook een C-Statief voor overhead shots als mijn handen in de shot moeten. Anders ga ik graag op een stoel staan en maak ik mijn eigen foto’s als het maar het onderwerp is.

Welk programma gebruik je om je foto’s te bewerken?

Ik gebruik Lightroom om mijn foto’s te bewerken. En geloof het of niet, ik gebruik Lightroom mobile het liefst. Met 2 kinderen, één onder de 4 jaar, heb ik niet veel tijd om op een computer te zitten en met Lightroom mobile kan ik overal bewerken. Ik ben het ook gaan gebruiken op mijn iPad met een Apple Pencil. Het is zo veel makkelijker om dat potlood te gebruiken om perfecte bewerkingen te krijgen! Als ik buiten ben met de kinderen, terwijl ze spelen, kan ik op een deken liggen en de iPad en het potlood gebruiken om te bewerken.

Tips & tricks?

Tips en Tricks- bij het stylen, gebruik lagen. Ga niet altijd gewoon op de achtergrond stylen. Gebruik borden, snijplank, stoffen servetten, alles zodat je eten of potten er niet plat uitzien.

Een andere stylingtip is het toevoegen van props die een verhaal vertellen over het voedsel dat je aan het maken bent. Wat ook het hoofdingrediënt is in je onderwerp, plaats er wat van in je scène. Als je een appeltaart hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je appels als props toevoegt, en eventueel bloem, suiker en een deegrol. Die elementen die in het maken van die taart gingen.

Wil je meer zien van Monique’s werk?

Instagram: @peaches2peaches

Blog: Peachestopeaches.com

Blog: Foodcapturecollective.com

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg als jij iets koopt via de affiliate-link.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.