Food fotograaf en foodstylist

Ik ben Lucie Beck en al enige jaren werkzaam voor online food bedrijven, restaurants, foodbloggers en werk mee aan kookboeken.
Je kunt mij inhuren als food fotograaf, foodstylist en prop stylist.
Samen met mijn team verzorg ik de receptuur en het koken van de gerechten.
Ik beschik over een foto studio waar ook gekookt kan worden. Ook kan ik op locatie food  foto’s komen maken.

De foto’s die ik maak worden gebruikt in boeken, voor website sen social media.

Ook ben ik werkzaam voor webshops of winkels die bijvoorbeeld tafel accessoires verkopen zoals keramiek of geboorte kaartjes.

Daarnaast is mijn missie om mijn kennis en ervaring te delen in mijn workshops fotografie.
Mijn jaren lange ervaring hoe je aan de slag kunt als fotograaf, deel ik in mijn programma “Online Photography & Business coaching”. 

Kennis maken met inspiratie, tips, trucs en connecten met gelijkgestemden? Wordt dan lid van Mylucie Memership.

Hoe ga ik te werk met de foodfotografie?

Ik werk zowel met kunstlicht als met daglicht; afhankelijk wat jouw wensen zijn. 

Mijn stijl is dat je kunt zien dat er een “story” aan de gang is, samen proberen we jouw verhaal te vertellen door middel van de foto.

Samen kunnen we een moodboard aanmaken zodat jouw stijl centraal komt te staan.

We kunnen gebruik maken van mijn fotostudio in Breukelen (Amsterdam). Ook zit bij mijn dienst het gratis gebruik van alle fotografie achtergronden en props (servies, servetten, borden etc).


Ik hou van een duidelijk communicatie en feedback en de wensen van jouw staan centraal.

Ik werk samen met een team als er ook koken bij de opdracht zit en ook video’s maken is mogelijk.

Per maand heb ik 1 a 2 plekjes beschikbaar voor een fotografie opdracht. 

 

Prijs

Halve dag: €600,- excl btw (€ 726,00 incl. btw)
Hele dag: €1200, -excl btw (€ 1.452,00 incl. btw)


 

 

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met mij op om je wensen te bespreken.

Je kunt mij een mailtje sturen lucie@mylucie.com

Of even bellen of appen? 06-24902716

Vragen stellen mag!


Informatie

 • Aanschaf van ingrediënten of specifieke props breng ik in rekening.
 • De styling materialen zoals achtergronden, bestek, borden en tafelaccessoires breng ik zelf mee. 
 • Na het maken van de foto’s bewerk ik de foto’s na in een fotobewerkingsprogramma. De foto’s verstuur ik per WEtransfer in JPEG formaat in hoge resolutie.
 • Van tevoren bespreken we ook of je liggende foto’s (landschapsfotografie) wilt hebben en/of ook staande foto’s (portretformaat, meest gangbaar in foodfotografie).
 • Ook graag aangeven in welke resolutie/formaat je de foto’s wilt ontvangen.  
 • Ik kan in mijn eigen studio foto’s maken.
 • Recept ontwikkeling, een kok nodig of ook een videograaf bij de opdracht nodig? Mijn team en ik helpen je graag.

 

Meet my team

Maaike

Hoi, ik ben Maaike en ik ben een fotografe/achtergrond-aholic.
Ik ben jaren geleden begonnen met fotografie, toen ik een jaar of 15 was, maar het was nooit serieus totdat ik mijn eigen website over musicals begon en mijn eerste DSRL camera kocht om goede foto’s te maken.
Tijdens het reizen in 2018 / 2019, met 2 maanden achter de rug en 5 maanden voor de boeg, overtuigde ik mezelf dat het tijd was voor een nieuwe camera.
Mijn plezier in het maken van (reis)foto’s ging verder toen ik weer thuis was en ik begon met het volgen van lessen en workshops. Dat was toen ik Lucie ontmoette.
Met weer een nieuwe camera (ik weet het… ik hoop dat het de laatste is voor een lange tijd) volgde ik de
cursussen voor product- en voedselfotografie bij haar en toen is mijn obsessie voor achtergronden
begonnen!
Niet alleen koop ik ze regelmatig, ik fotografeer ook potentiële backdrops voor MyLucie Backdrops! Leuk,
is het niet?!
Nu werk ik voor Lucie om te helpen met de verkoop van de backdrops en volg ik met veel plezier
een andere cursus: die van Gevorderden foodfotografie.
Daarnaast ben ik druk bezig met verhuizen naar een nieuw huis (en thuisstudio) samen met mijn
man en twee konijntje-kindjes.

 

Renske
Hallo, ik ben Renske van Buren, getrouwd met Bert en mama van de liefste jongen (6) en meisje (1). Ik heb Lucie jaren geleden leren kennen, we stonden allebei aan het begin van foodfotografie en zijn samen gaan oefenen en producties gaan maken. Ik werk nu als foodfotograaf, receptontwikkelaar en portet fotograaf. Maar ik ben ook Lucie’s ‘rechterhand’. Vorig jaar vroeg Lucie me om haar achter de schermen te helpen met Facebook, de maandelijkse nieuwsbrief en haar online cursussen. Ook maak ik af en toe video’s voor haar en brainstorm ik met haar over nieuwe ideeën!

Ik ben Aniek, 31 jaar en woon in Amsterdam. Ik zie mezelf als creatief, impulsief, ambitieus en reislustig.
Ik run eigenlijk twee bedrijfjes; AniekUniek, waar ik films maak met commerciële doeleinden voor allerlei diensten en kledingmerken. Ik vind het super leuk om veel verschillende klanten te hebben, van kleine bedrijfjes die nog alles moeten uitvinden tot grote bedrijven waar een heel team aan meewerkt. Ik denk graag mee met het creatieve proces en ik spar graag mee over nieuwe ideeën. En daarnaast heb ik Liefste Dag, waar ik trouwfilms maak over de hele wereld. Door deze combinatie komen alle dingen tezamen waarvan ik hou ik mijn leven. 

Recensies van klanten:

Lekkeretenmetlinda.nl, foodblog:

Ik ben een foodblogger en maakte altijd zelf mijn foto’s. Nu organiseer ik met Lucie 2x per maand een kookdag, waarbij we 8 tot 9 recepten op de foto zetten. Lucie bereidt haar werk goed voor en zorgt dat ze de juiste props en backgrounds meeneemt. In een korte tijd heeft ze mijn stijl van fotografie eigen gemaakt, die toch heel anders is dan haar eigen foto’s. Ze voelt goed aan, als ik toch nog niet helemaal tevreden ben over een setting. Daarnaast is Lucie een prettige dame om mee samen te werken. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking.


De Vreemde Vogel, bed & breakfast:

“We hebben Lucie gevraagd om de gerechten van onze nieuwe herfstkaart te fotograferen. Haar stijl past perfect bij De Vreemde Vogel; puur, sfeervol en natuurlijk. Maar altijd met aandacht voor details en verhalend. Een zeer fijne samenwerking; een aanrader!!!”

 

Broodje Midas in Woerden: “Op een mooie zomer middag was Lucie foto’s aan het maken bij de overburen. Op een gegeven moment bestelde Lucie een burger om te fotograferen. Met veel enthousiasme en creativiteit kregen we hele toffe stoere eigentijdse foto’s te zien die we nog niet eerder hadden gezien. Na 2 afspraken kort erna hebben we een hele serie toffe foto’s gemaakt van food close ups tot table settings & van portretten tot interieur. Allemaal met de creativiteit van Lucie en input in de opmaak hebben we een super tof resultaat.
Lucie is een topper die zeer gedreven vol met passie haar foto’s schiet op een zeer creatieve vernieuwende trendy manier, een absolute aanrader. “

Inge Titulaer, Seats2Meet Utrecht CS:

“Met als doel het in 1 lijn krijgen van alle F&B opties uit het boekingssysteem van Seats2Meet Utrecht  gingen Lucie en ik aan de slag. Om 8.00 uur in de ochtend want we hadden bedacht, zeer ambitieus, om alle benodigde foto’s op 1 dag te schieten. Zij als foodfotografe en ik als assistent die zorgde voor de aanlevering van alle fooditems. Het ging gesmeerd. Per foto zoeken naar de juist hoek, de bijpassende props en dan weer op naar de volgende. Ruim voor de bedachte deadline waren we klaar en enthousiast over het resultaat en enigszins verrast van de soepele samenwerking. Zeker voor herhaling vatbaar! Benieuwd hoe de boekingen zich gaan ontwikkelen met deze mooie foto’s!”

 

 

 Contactformulier

Some customers:

 

 

  

Bewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Work Foodphotography & Foodstyling

I’m Lucie Beck and have been working for online food companies, restaurants, food bloggers and collaborating on cookbooks for several years.
You can hire me as a food photographer, food stylist and prop stylist.
Together with my team I take care of the recipes and the cooking of the dishes.
I have a photo studio at home where you can also cook, or I can come and take food photos on location.

The photos I take are used in books, for websites and social media.


I also work for webshops or stores that sell table accessories such as ceramics or birth announcements.

 

How do I work?

 • I work with both artificial light and daylight; depending on what your needs are. 
 • My style is that you can see that there is a “story” going on, together we try to tell your story through the photo.
 • Together we can create a mood board so that your style becomes the focus.
 • We can use my photo studio in Breukelen (Amsterdam). Also included in my service is the free use of all photography backgrounds and props (tableware, napkins, plates etc).-
 • I like clear communication and feedback and your wishes are central.
 • I work with a team if the assignment includes cooking and video shoots are also possible.

 

Prices

Half a day: €600 excl. tax (€726 incl. tax)
Full day: €1200,- excl. tax (€1.452,00 incl. tax)

Quotation

Please feel free to contact me to discuss your needs.

You can send me an email lucie@meinit.nl

Or call or app: 06-24902716

Feel free to ask questions!

Information

 • For more than 1 hour: travel time 40, – per hour excl.
 • I will charge for the purchase of ingredients or specific props. 
 • I will bring the styling materials such as backgrounds, cutlery, plates and table accessories myself. 
 • After taking the photos, I edit the photos in a photo editing program. I send the photos by WEtransfer in JPEG format in high resolution.
 • In advance we discuss whether you want landscape photos and/or portrait photos (most common in food photography).
 • Also please indicate in which resolution/size you want to receive the photos.  
 • I can take photos in my own studio.

Maaike

Hi! I’m Maaike and I’m a photographer/ backdrop-aholic.
I started photography years ago, when I was around 15 years old, but it was never serious until I
started my own website about musicals and bought my first DSRL camera to take proper pictures
for it.
During travelling in 2018 / 2019, with 2 months behind and 5 months ahead of me, I convinced
myself it was time for a new camera. My pleasure in taking (travel) pictures continued when I was back home and I started taking classes and workshops. That was when I met Lucie.
With another new camera (I know… I hope it will be the last one for a long time) I followed the
courses for product- and foodphotography with her and that’s when my obsession for backdrops started.
Not only do I buy them regularly, I also photograph potential ones for MyLucie Backdrops! Neat,
isn’t it?!
Now I’m working for Lucie to help with the selling of the backdrops and am I happy to follow
another course: the Advanced Food Photography one.
Besides from that I’m busy with moving to a new home (and home studio) together with my
husband and two bunny-kids!

Renske

Hi! I’m Renske van Buren, married to Bert and mom of the sweetest boy (6) and girl (1). I’ve met Lucie years ago, we were both at the beginning of food photography and we started practicing and making productions together. I’m now working as a food photographer, recipe developer and people photographer. But I’m also Lucie’s ‘right hand’. Last year Lucie asked me to help her behind the scenes with Facebook, the monthly newsletter and her online courses. I also make video’s for her every now and then and brainstorm with her for new ideas!

Aniek

I am Aniek, 31 years old and live in Amsterdam. I see myself as creative, impulsive, ambitious and travel-hungry.
I actually run two companies; AniekUniek, where I make films with commercial purposes for all kinds of services and clothing brands. I really enjoy having many different clients, from small companies that still need to figure everything out to large companies with a whole team working on it. I like to think along with the creative process and I like to spar about new ideas. And next to that I have “Liefstedag”, where I make wedding films all over the world. This combination brings together all the things I love about my life.