Werk Fotografie en Styling

Ik werk als fotograaf, (food) stylist en prop stylist . Ik fotografeer voor verschillende bedrijven, ondernemers of webwinkels. Denk aan restaurants, online food bedrijven, eetcafes maar ook webshops die bijvoorbeeld tafel accessoires verkopen zoals servies, bestek, houten planken of ander keuken gerei.

Mijn specialisme ligt bij food fotografie en het stylen ervan. Ik werk het liefst met daglicht. Mijn stijl is dat je kunt zien dat er een “story” aan de gang is, samen proberen we jouw verhaal te vertellen door middel van de foto.
Daarnaast kan ik niet alleen foto’s maken van eten maar ook bijvoorbeeld van het personeel in het bedrijf of de sfeer in een zaak.
Ik kan op locatie komen om foto’s te maken. Ook kan ik in mijn eigen studio foto’s maken, afhankelijk van wat er gefotografeerd moet worden.

Mijn uurtarief is 60,- excl btw. Eventuele benzinekosten 0,35 ct per km. Aanschaf van ingrediënten of specifieke props breng ik in rekening.
De styling materialen zoals achtergronden, bestek, borden en tafelaccessoires breng ik zelf mee. Uiteraard is het mooi als er ook eigen inbreng is van tafel accessoires.
Ik bereken de uren die ik kwijt ben aan koken, styling, voorbereiding en de foto’s maken.
Na het maken van de foto’s bereken ik ook de tijd voor het selecteren en bewerken van de foto’s.
Ik kies meestal per shoot (per gerecht) 4 a 5 foto’s uit die het mooist zijn (close-up foto, overzichtsfoto, foto van bovenaf: afhankelijk van het gerecht)
Van tevoren bespreken we ook of je liggende foto’s wilt hebben (handig voor de omslagfoto) en/of ook staande foto’s.
De foto’s krijg je in JPG en RAW formaat. RAW formaat is handig als je bijvoorbeeld een foto wilt gebruiken voor een flyer of poster.

Aansluitend kan ik ook social media advies geven. Jarenlang heb ik de social media verzorgt voor mijn vorige bedrijf (creatieve workshops) en voor andere klanten. Denk aan Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.

food fotograaf

Recensies van klanten

-Midas Broodjes in Woerden:

“Op een mooie zomer middag was Lucie foto’s aan het maken bij de overburen. Op een gegeven moment bestelde Lucie een Burger om te fotograferen.
Met veel enthousiasme en creativiteit kregen we hele toffe stoere eigentijdse foto’s te zien die we nog niet eerder hadden gezien.
 Na 2 afspraken kort erna hebben we een hele serie toffe foto’s gemaakt van Food Close Ups tot Table settings & van Portretten tot Interieur. Allemaal met de creativiteit van Lucie en input in de opmaak  hebben we een super tof resultaat.

 Lucie is een topper die zeer gedreven vol met passie haar foto’s schiet op een zeer creatieve vernieuwende trendy manier, een absolute aanrader. ”

Inge Titulaer, Seats2Meet Utrecht CS:

“Met als doel het in 1 lijn krijgen van alle F&B opties uit het boekingssysteem van Seats2Meet Utrecht  gingen Lucie en ik aan de slag. Om 8.00 uur in de ochtend want we hadden bedacht, zeer ambitieus, om alle benodigde foto’s op 1 dag te schieten. Zij als foodfotografe en ik als assistent die zorgde voor de aanlevering van alle fooditems. Het ging gesmeerd. Per foto zoeken naar de juist hoek, de bijpassende props en dan weer op naar de volgende. Ruim voor de bedachte deadline waren we klaar en enthousiast over het resultaat en enigszins verrast van de soepele samenwerking. Zeker voor herhaling vatbaar! Benieuwd hoe de boekingen zich gaan ontwikkelen met deze mooie foto’s!”

Heb je interesse? Neem dan contact met mij op dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Je kunt mailen, bellen of onderstaand formulier invullen:

Mail: lucie@meinit.nl
Telefoon: 06-24902716