Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen met @lachicabites

Zou je jezelf willen voorstellen aan ons?

Hola amigos! Ik ben Beatriz (Bea), een Spaanse food-, fotografie-, Pinterest-, reis- en thee- & kruideninfusies liefhebber. Ik woon in Londen, waar ik mijn werk als restaurant & foodfotograaf combineer met gepersonaliseerd Pinterest management om gepassioneerde foodbloggers te helpen. Ik ben een nieuwsgierig en hands-on creatief, en door mijn nieuwsgierige aard kan ik zeggen dat de leermodus altijd AAN staat.

Ik kan ook mijn gevoel voor tijd verliezen als ik praat over de dingen die ik graag doe, dus excuses op voorhand als dit interview langer aanvoelt dan andere…

Hoe ben je begonnen en hoe heb je het geleerd?

Het is moeilijk om een moment te kiezen waarop het allemaal begon, ik denk dat we allemaal ons leven geleidelijk aan vorm geven. Fotografie is altijd aanwezig geweest in mijn leven, evenals marketing, het idee om een moment vast te leggen vanuit de beste invalshoek, met het beste licht als een manier om een verhaal te verkopen en te vertellen aan het publiek. Daarom heb ik een vijfjarige opleiding Massa-media communicatie aan de universiteit van Madrid gevolgd en ben ik bij multinationale omroeporganisaties gaan werken.

Maar de omslag of verandering kwam toen ik mijn recepten begon te delen op mijn Instagram-account, waarbij ik fotografie combineerde met mijn nieuwsgierigheid naar gezonde voeding en nieuwe smaken! Ik had nooit gedacht dat dat mijn leven voor altijd zou kunnen veranderen! Instagram verbreedde mijn universum en hielp me om prachtige voedselbloggers, fotografen en verhalenvertellers zoals Kimberly Espinel (@thelittleplantation) te ontdekken (en ik doe dat nog steeds) die me in 2018 contracteerde om haar Pinterest-account te beheren. Sindsdien heb ik mijn carrière getransformeerd om me te wijden aan Pinterest management en foodfotografie.

In januari 2019 ben ik vol dromen naar Londen verhuisd en sindsdien wil ik de stad en de nieuwe smaken die de verscheidenheid van deze hoofdstad biedt graag verkennen. Ik was er 100% zeker van dat ik mijn nieuwe fulltime freelance carrière wilde wijden aan restaurant- en foodfotografie bij Pinterest management en ik aarzelde niet toen ik wist dat ik meer technische kennis nodig had, wanneer ik met het snelle tempo van het restaurantleven wilde werken. Ik heb duizenden YouTube-video’s verslonden, blogberichten geplaatst en geassisteerd bij workshops, conferenties en tentoonstellingen.

Welke fotografen inspireren je en waar haal je verder inspiratie vandaan?

Het is zo’n grote vraag en ook moeilijk te beantwoorden! Inspiratie is overal, we moeten openstaan om het te zien. Een van de voordelen van het werken met Pinterest is dat ik elke dag nieuwe kunstenaars, nieuwe invalshoeken en combinaties van kleuren ontdek.
Zowel Pinterest (als visuele zoekmachine) als Instagram (als visueel sociaal platform) bieden onbeperkte inspiratie en omdat elke klant waar ik mee werk anders is, vind ik soms inspiratie voor mijn fotografie in een speldje (dit kunnen de kleuren van een bloem zijn of een licht in een interieurfotografie) … maar ik weet dat je ook namen wilt… dus hier zijn enkele van mijn lange lijst: Kara Rosenlund. Jose Salto, Kimberly Espinel, Lauren Bamford, Sharyn Cairns, Rachel Korinek. Bea Lubas, Tanya Bates, Haraala Hamilton… de lijst gaat verder, en groeit elke dag!

Hoe vaak blog je?

Ermmm… minder dat ik zou moeten! Ik stel het succes van mijn klanten en projecten altijd voorop, vooral als ik restaurants, foodbloggers en Pinterest management combineer… Maar het betekent niet dat ik mijn blog en lezers vergeet! Ik heb twee blogberichten over Pinterest voor foodbloggers die binnenkort komen! Super enthousiast om de nieuwe Pinterest best practices met jullie te delen en hoe je een viraal recept of artikelpin kunt maken. Mis ze niet!

Wat zijn de beste tips en tricks voor bloggend en het werken aan je website?

Als ik een Pinterest-audit voor mijn klanten ga uitvoeren, zijn er een aantal belangrijke vragen die ik graag in een gesprek met aankaart. Deze vragen hebben betrekking op de manier waarop ze bloggen en hoe hun website werkt. Je zou de meest fantastische Pinterest-strategie kunnen voorbereiden, maar als de uiteindelijke landing niet aan de verwachtingen van de mensen voldoet, zou al het harde werk tevergeefs zijn:

  1. Hoe vaak blog je? Constant is de sleutel. Google en Pinterest geven prioriteit aan nieuwe content. Als je alleen een website heeft die je producten opsomt, maar geen verse inhoud produceert, dan slaan zoekmachines waarschijnlijk gewoon je site over van je producten en geen inhoud die je consequent produceerde, gaan de zoekmachines gewoon over uw website heen.
  2. Waar gebruik je je SEO trefwoorden? Vergeet niet ze te gebruiken op de titels, langs de blogpost en vergeet de naam van je afbeeldingen/video’s niet.
  3. Is je content nuttig voor je publiek? Gaat de blogpost de behoeften van je publiek vervullen en/ of kunnen ze inspiratie halen uit je bericht?

Hoeveel tijd spendeer je aan social media en welke kanalen gebruik je het meeste?

Professioneel gezien gebruik ik Pinterest 24-30 uur per week. Ik woon er bijna! Maar persoonlijk gezien probeer ik niet meer dan 6 uur per week te werken. Meestal praat ik met velen van jullie (foodfotograaf vriendjes die dit lezen 🙂 ) op Instagram.

Je bent een Pinterest expert; wat zijn de meest gemaakte fouten?

Langdurige foodl-blog accounts hebben vaak nog nooit een opschoon-beurt gehad. Er zijn pins en borden die niet meer relevant zijn voor hun bedrijf en hun publiek. Je wilt deze schoonmaak doen omdat je Pinterest-account de juiste mensen naar je bedrijf moet lokken, je wilt niet dat die mensen zeggen “Nou, er zijn hier een heleboel dingen waar ik niet in geïnteresseerd ben, beter dit account niet volgen”… we willen het tegenovergestelde! We willen een “WOW! Dit is precies wat ik nodig had!”

Zou je 3 goed tips voor Pinterest kunnen geven?

Ik zou een hele nieuwe blogpost kunnen maken als je het mij vraagt! Maar de 3 belangrijkste zijn:

  1. Publiceer nieuwe en constante inhoud en pin het vast aan relevante borden
  2. Gebruik video pins en story pins (indien beschikbaar in jouw regio) als nieuwe manieren om je recepten, workshops, podcasts te promoten… Pinterest geeft ze prioriteit in de feed van andere mensen.
  3. Vergeet niet om overal die magische SEO trefwoorden toe te voegen.

Wie zijn je opdrachtgevers en hoe vinden ze je?

Mijn klanten variëren van restaurants tot foodbloggers en ik kan zowel fotografie voor hun recepten als menu’s aanbieden als Pinterest management. De meeste van mijn foodblogger-klanten zijn hardwerkende solopreneurs en samen vormen we een team dat elke bereikte mijlpaal samen viert. Ik vind het erg leuk om deel uit te maken van hun bedrijf en ideeën te delen om hun bereik te verbeteren. Ze vinden me via Instagram of via mond-tot-mondreclame.

Wat zou je anders gedaan hebben wanneer je het geweten had aan het begin van je carrière?

Om eerlijk te zijn, zou ik al lang geleden een foodfotograaf zijn geweest! Ik denk echt dat vooral foodfotografie een enorme groei in de vraag heeft doorgemaakt en dankzij Instagram is geëvolueerd in creativiteit.

Waar maak je je foto’s? Thuis of in eens studio?

Op dit moment woon ik in een huurhuis, niet in mijn eigen huis, maar dat is geen groot probleem. Het belangrijkste van de manier waarop ik mijn bedrijf vorm heb gegeven is dat ik overal kan zijn en toch in staat ben om te communiceren en mijn diensten aan mijn klanten te leveren. En daarvoor moet je eerst in jezelf investeren om de kennis te krijgen die het vertrouwen geeft dat je niet afhankelijk bent van een enkele plek. Ik heb echter een doos vol met mijn nuttigste props en achtergronden die ik in deze tijd bij me draag. Voor mijn persoonlijke fotografie en foodbloggerklanten werk ik thuis en voor restaurantfotografie werk ik bij hen op locatie.

Hoe bereidt je een food styling set voor?

Als ik voor restaurants werk, maak ik normaal gesproken een geheim bord op Pinterest waar we de ideeën en inspiratie delen – soort licht, locatie, hoeken en stijlen. Dit helpt me te bepalen of ik mijn kunstlicht set, achtergrond of props nodig heb om de visie te bereiken en het verhaal te vertellen. Desalniettemin zal de mogelijkheid om het restaurant te bezoeken voorafgaand aan de sessie je helpen om de set nog beter voor te bereiden.

Welke props en backdrops gebruik je het liefste?

Ik hou van steengoed en keramiek, houten planken en vintage bestek… ze zijn tijdloos en kunnen in vele situaties en combinaties worden gebruikt.

Wat betreft de backdrops; Voor mijn restaurantklanten beslissen we of ze hun tafels of mijn vinyl backdrops willen gebruiken. Sommige restaurants hebben geweldige bars en tafelbladen, stoelen… Het gebruik van iets dat kenmerkend is voor het restaurant maakt de beelden interessanter en unieker. Persoonlijk gebruik ik wat doe-het-zelfachtergronden, vinyls, houten tafels, metalen schalen, bakpapier zelfs vloeren en mijn eigen tuin!

Met welk licht werk je (daglicht/ kunstlicht)?

Ik gebruik beide graag. Het hangt af van het licht dat ik voor een bepaalde sessie wil gebruiken. Als het verhaal dat ik voor ogen heb op een zonnige zonsondergangdag valt, maar het is 10 uur ‘s ochtends, dan gebruik ik mijn kunstlichtinstallatie. Voor restaurantfotografie heb ik echter altijd mijn kunstlicht bij me… er zijn zoveel externe factoren die je niet kunt beheersen dat het hebben van mijn set bij me bijna elk ongemak bespaart als je geconfronteerd wordt met een scène met een gebrek aan licht, of met te veel verschillende lichtbronnen.

Welke camera en lenzen gebruik je en/ of statief?

Ik gebruik een Canon Mark 5D IV met een Canon 16-35 mm 2,8 USM, 50 mm 1,2 USM en 100 mm 2,8 USM. Manfrotto 055 koolstofvezel 3-delig statief.

Welk programma gebruik je om je foto’s te bewerken?

Ik gebruik Lightroom en kom op snelheid met CaptureOne.

Tips en tricks?

Vanuit het oogpunt van Pinterest: Onderschat de kracht van Pinterest niet. Wanneer je alle gratis marketingtools die tegenwoordig beschikbaar zijn (ook al is het alleen maar Instagram en Pinterest) gaat gebruiken voor het juiste publiek, en met hetzelfde doel voor ogen verdubbelt het je kansen om ontdekt te worden. Zelfs als je geen blog hebt, gebruik dan Pinterest om je Instagram-account te promoten.

Vanuit het oogpunt van de fotografie: als je je diensten wilt aanbieden aan verschillende klanten (tijdschriften, restaurants, andere voedselbloggers…) begin dan met het onderzoeken van alle stijlen van voedselfotografie, het zal je helpen je kennis en vaardigheden te vergroten, je vertrouwen te vergroten en zal het meer mogelijkheden bieden voor je carrière. Je stijl gaat verder dan heldere of donkere fotografie, het impliceert hoe je die schaduwen, de composities, kleuren en technieken gebruikt, wees niet bang om te experimenteren.

Wil je meer werk zien van Bea haar werk?

Blog www.lachicabites.com en instagram @lachicabites , Pinterest link https://www.pinterest.es/lachicabites/_created/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.