Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen met foodfotograaf @muriellebanackissa

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Murielle Banackissa, ik ben foodfotograaf, food- en propstylist, receptontwikkelaar en blogger. Ik ben 26 jaar oud en gevestigd in Montreal, Canada.

Hoe ben je begonnen en hoe heb je geleerd?

Ik ben begonnen met foodfotografie toen het voor het eerst echt trendy werd op Instagram om foto’s van je eten te maken. Ik had nooit gedacht dat het uit zou groeien tot een baan. Toen begon een vriend van mij zijn ijsbedrijf en nam hij contact met mij op om foto’s te maken voor de Instagram-pagina van zijn bedrijf. Dat was de eerste keer dat ik me realiseerde dat ik met mijn passie geld kon verdienen. Na mijn afstuderen aan de universiteit (ik studeerde international business en marketing), besloot ik gewoon foodfotografie een kans te geven en nam ik contact op met merken waar ik geïnteresseerd in was om mee te werken. Vanaf dat moment bleef mijn bedrijf groeien. Alles wat ik weet, heb ik geleerd via foodfotografie-blogs, YouTube-video’s en urenlange oefenen.

Welke fotografen inspireren je en waar haal je inspiratie vandaan?

Ik zou zeggen dat enkele van mijn inspiratiebronnen Christall Lowe, Rachel Korinek, Viola Minerva, Becky Hadeed en Jenny Betty Bee zijn.

Kun je je opdrachtgevers omschrijven en hoe vinden ze je?

Mijn klanten zijn voornamelijk voedingsbedrijven. Ze variëren van ijs-, crackers, chocolade-, noten- en yoghurtbedrijven. Ik werk met zowel Canadese als Amerikaanse bedrijven. Met veel van mijn klanten werk ik al meer dan 3 jaar samen, wat geweldig is. Wat betreft nieuwe klanten, veel van hen zijn verwijzingen van eerdere bedrijven waar ik mee gewerkt heb.

Hoeveel tijd besteed je aan social media en welke kanalen gebruik je het meeste?

Mijn favoriete social media platform voor mijn bedrijf is zeker Instagram. Over het algemeen probeer ik niet meer dan 1 uur en 30 minuten per dag te besteden aan Instagram, omdat ik heb gemerkt dat alles in die tijd overweldigend wordt voor mij. Onlangs ben ik begonnen met een YouTube-kanaal en dat is voor mij ook een geweldige uitlaatklep geweest. Ik vind het erg leuk om daar te praten over voedselfotografie, veganistische recepten en persoonlijke groei. Hier is de link naar:

Youtube: Murielle Banackissa

Hoe verzeker je jezelf van de juiste balans tussen vrije tijd/ thuis en werk?

Dit is iets wat nog steeds moeilijk is voor mij. Als ondernemer die vanuit huis werkt, voelt het vaak alsof ik altijd zou kunnen werken. Wat voor mij nuttig is geweest, is het stellen van grenzen, zoals het hebben van minstens één dag volledig vrij van werk per week. Ik probeer ook prioriteit te geven aan vrije tijd om op vrije dagen op te laden.

Waar maak je je foto’s, thuis of in een studio?

Ik maak mijn foto’ thuis in mijn appartement, in mijn keuken om precies te zijn.

Waar begin je met styling?

Ik begin met het zoeken naar inspiratie. Ik zal proberen een stemming of een esthetiek te visualiseren of te brainstormen waar ik voor wil gaan, of als ik niet zo geïnspireerd ben, zal ik door Instagram en Pinterest bladeren om ideeën te vinden over hoe je bepaalde etenswaren of bepaalde scènes kunt stylen.
Als ik eenmaal een beter idee heb van de look die ik wil hebben, is mijn tweede stap het kiezen van mijn accessoires en ze vervolgens in mijn scène te plaatsen. Als dat eenmaal klaar is, voeg ik het eten toe en begin ik met filmen, waarbij ik natuurlijk hier en daar wat dingen verander.

Waar leg je de focus met styling?

Voor mij is het belangrijk dat mijn foto’s er natuurlijk uitzien. Ik probeer een scène niet te overstijgen of te ingewikkeld te maken, want dat is gewoonweg niet mijn esthetiek. Ik hou ervan om me in plaats daarvan echt te richten op het eten zelf en het te laten schitteren. Texturen zijn voor mij een van de beste stylingtools!

Welke props gebruik je vaak?

Ik hou van mijn neutrale servetten, ze zijn zo veelzijdig! Ik gebruik er één in bijna al mijn shoots. Ik hou ook van vintage lepels en vorken en pinch bowls; ik denk dat er geen een foodfotograaf is die niet van pinch bowls houden.

Welk licht gebruik je (daglicht of kunstlicht)?

Ik maak altijd gebruik van daglicht, maar ik zou graag met kunstlicht willen leren werken, misschien in 2021.

Gebruik je weleens speedlicht/ flitslicht?

Nee, daar heb ik nog nooi mee gewerkt.

Hoe maak je actiefoto’s en welke instellingen gebruik je hiervoor?

Ik maak meestal actiefoto’s door mijn camera via wifi aan te sluiten op mijn telefoon. Zo kan ik mijn scène van veraf zien. Ik zet mijn opnamestand op hoge snelheid continu. Ik zorg ervoor dat mijn focus is waar ik wil en als ik probeer een super scherpe druppel of sprenkel te krijgen, zorg ik ervoor dat mijn sluitertijd minimaal 1/320 is. Vervolgens druk ik van een afstand op de sluiter (op mijn telefoon) om een paar beelden tegelijk vast te leggen. Ik stop, controleer mijn foto’s om te zien of ik een goede foto heb en herhaal deze indien nodig.

Welke camera/ lenzen gebruik je en gebruik je een statief?

Mijn camera is een Canon 80d. Qua lenzen ben ik dol op mijn Canon 50mm f/1.8 en mijn Sigma Art 35mm f/1.4. Mijn statief is een Vanguard met de optie loodrechte arm.

Welk programma gebruik je om je foto’s te bewerken?

Ik gebruik Lightroom voor basisbewerkingen, kleurcorrectie, bijsnijden, verscherpen en rechtzetten en ik gebruik Photoshop voor het retoucheren van onvolkomenheden.

Tips and tricks?

Een van de belangrijkste dingen die ik aanraad aan nieuwe foodfotografen die hun vak proberen te verbeteren is veel oefenen. Speel met je hoeken, speel met je lens(en), fotografeer op verschillende tijdstippen van de dag etc. Wees niet bang om te experimenteren en wees niet bang om geen perfecte foto te maken, want de tijd die je met je eten en je camera doorbrengt is nooit tijdverlies.

Daarnaast, koop een lens die een ondiepe scherptediepte heeft. Deze is een game changer geweest in mijn foodfotografiereis!

Vold @muriellebanackissa

Blog: https://www.muriellebanackissa.com/

Instagram: @muriellebanackissa

Wil je op de hoogte blijven van fotografie events?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.