Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen met foodfotograaf @thestoriesrecipe.podcast

Hoi! Ik ben Becky Hadeed, het gezicht achter The Storied Recipe podcast. Het concept van de podcast is uniek – elke gast geeft me een recept dat een gekoesterde herinnering, gewoonte of persoon vertegenwoordigt. Ik maak, fotografeer en deel het recept. Tijdens het interview bespreek ik de herinneringen en de cultuur rond het recept, en ook mijn ervaring bij het maken ervan.

Mijn luisteraars en ik zijn een gemeenschap die gelooft dat eten een liefdestaal is die ons verenigt over de verschillen heen. Met elke aflevering worden we betere koks, zijn we dankbaar voor de gave van het eten en eren we degenen die van ons hielden door middel van hun kookkunsten.

Hoe ben je begonnen met fotografie en styling?

10 jaar geleden, toen mijn 3e kind geboren werd (ik heb er 4), kreeg ik van mijn broer een camera. Destijds ging de broer van mijn man uit met een begaafde fotograaf, Susie. Ik was vastbesloten om alles te leren over die camera, want ik zag wat Susie ermee kon doen! Beginnend met de handleiding van de camera, las ik over fotografie tijdens die nachtelijke voedingen, en oefende ik overdag, vooral op mijn schattige kinderen. Maar ook toen al maakte ik foto’s van het eten. Binnen 6 maanden was Susie met mijn zwager getrouwd, verhuisde ze naar Washington DC, waar ik woonde, en begonnen we samen een bruidsfotobedrijf. Susie en ik fotografeerden samen meer dan 8 jaar lang bruiloften.

Trouwfotografie is een uitputtende en opwindende uitdaging waarbij je de hele dag en de hele nacht non-stop problemen oplost. Ik floreerde op de adrenaline. Urenlang ben je op zoek naar licht en de beste hoek – Tijdens het klaarmaken, tijdens het stylen van details, tijdens momenten op weg naar de kathedraal, het snel vereeuwigen van een middagceremonie op het strand, racen voor de regen uit voor familiefoto’s, het poseren van tijdloze trouwfoto’s in een gecondenseerde tijdlijn, en vervolgens het haasten om kunstlicht op te zetten om de openhartige reacties op de toespraak van de beste man vast te leggen in een schemerige zaal. Er zijn geen do overs. De verwachtingen zijn hooggespannen en je moet de emoties van de verschillende acteurs gedurende elk deel van de dag in de hand houden. Er is echt niets dat er op lijkt en ik hield er echt van. Maar ik heb mezelf beloofd dat ik, wanneer mijn oudste eenmaal ging starten met school, ik op zaterdag klaar zou zijn met dit werk. Mijn laatste bruiloft was 27 oktober 2019.

Toen Susie en ik ons bedrijf lieten groeien, was het regelmatig bloggen een onderdeel van ons marketingplan. Omdat ik van eten en koken hield, blogde ik soms over recepten als een manier van content produceren omdat we net begonnen waren, en af en toe tijdens het winterseizoen. Toen ik het einde van de huwelijksfotografie naderde, begon ik meer foodfoto’s te maken en waadde ik me in de foodfotografie gemeenschap op Instagram.

Waar haal je je inspiratie vandaan en waar gaat je podcast over?

Mijn podcast gasten, zeker. Net als bij trouwfotografie probeer ik oprecht het verhaal te vertellen dat het meest betekenisvol is voor mijn podcastgasten. Ik kies voor kleurenthema’s, props, groen of bloemen om hun herinneringen en voorkeuren weer te geven.

Heb je tips voor het opnemen van een podcast, do’s en dont’s?

Ik publiceer uitsluitend interviews, dus daar kan ik meer over vertellen. Mijn tips voor een goed interview zijn:

  1. Waardeer je gast en eer hun verhaal.
  2. Bereid je goed voor, stel vooraf vragen, stel dingen die je gasten niet in elk ander interview worden gevraagd.
  3. Maak je geen zorgen om er slim uit te zien – Als follow-up vragen, volg je nieuwsgierigheid, vraag om opheldering als je het niet begrijpt.

Als je een podcast start, zoek dan gewoon “Pat Flynn start een podcast” op YouTube en volg de stappen in zijn gratis video’s!

Welke apparatuur gebruik je?

Canon MKiii, 100 (welke echt zo goed als stuk is, 🙁 !), 35, 50; statief. 

Met welk programma bewerk je je foto’s?

Lightroom.

Hoeveel tijd spendeer je op social media en welke kanalen gebruik je het meeste?

Sinds ik gehackt ben, kan ik niet meer op facebook. Ik zit nogal veel op Instagram, onder een nieuwe accountnaam. Het is moeilijk om er een exacte tijd aan te verbinden, omdat ik ik inlog, reageer op opmerkingen, en chat op via mijn DM als ik wacht op een van mijn kinderen om een wiskunde-opdracht af te ronden of als ik in de rij sta bij de supermarkt, etc; Gemiddeld genomen, waarschijnlijk een paar uur per dag?

Heb je 1 goede tip voor Instagram en 1 goede tip voor Pinterest?

Instagram –
Dit is een behoorlijk zwaar en moeilijk onderwerp voor mij, dus vergeef me voor de lengte van mijn antwoord en de extra informatie. Ik werd gehackt in juli op 8350 volgers en moest helemaal opnieuw beginnen. Vanuit die ervaring breng ik twee tips mee. Beide zijn belangrijk.

Ten eerste, onthoud: Instagram is NIET jouw werk. Geef je werk prioriteit. (En als je je werk niet kunt definiëren – begin daar dan mee.) Dezelfde maand dat ik werd gehackt, had mijn kleine podcast een recordaantal downloads en de groei is sindsdien versneld – wat bewijst dat je werk kan opbloeien, zelfs als je sociale media het moeilijk heeft. Er zijn veel implicaties voor deze filosofie. De filosofie heeft bijvoorbeeld invloed op de manier waarop je je tijd doorbrengt. Ook zou IG niet de enige manier moeten zijn waarop je relaties onderhoudt met diegenen die geïnteresseerd zijn in je aanbod/ werk en het zou absoluut niet de opslagplaats voor of van je werk moeten zijn – het zou alleen een kanaal of een middel moeten zijn waarmee je het deelt. Tot slot moeten we onze emotionele energie en ons welzijn bewust en actief beschermen op een platform dat van nature vluchtig en onzeker is.

Tegelijkertijd is Instagram ook de precieze reden waarom mijn werk tot bloei kwam, terwijl ik slechts een fractie van mijn vorige volgelingen heb. Tot zover zou ik zeggen: Vorm een gemeenschap, niet allee volgers. De gemeenschap was er voor mij op belangrijke, tastbare en oprechte manieren na de hack. Ik zou eerlijk gezegd niet de kracht hebben gevonden om door te gaan als het niet voor hen was. Er is nog veel meer over te zeggen en ik heb geprobeerd er zoveel mogelijk over te zeggen in de enige solo-episode die ik ooit heb geproduceerd. Ik heb de link daarnaar hieronder opgenomen.

Meer over Instagram Tips, Gebaseerd op Mijn Ervaring Wordt Gehackt en Opnieuw beginnen
Episode 039: 8 Things I Lost, 4 Things I Gained, and How YOU Can Benefit From MY Hack

A 14 Step Action Plan to Defend Your Business From a Hack ($8)

Create Your Own Instagram Algorithm: A Guided Journal to Making Instagram an Effective and Joyful Place ($14)

Pinterest:
Gebruik Tailwind!!!

Wie zijn je opdrachtgevers en hoe vinden ze je?

Dit is een interessante vraag voor mij. Ik heb er actief voor gekozen om niet met merken te werken om content te genereren. In plaats daarvan (misschien dwaas, haha) heb ik besloten om de langere weg in te slaan naar het kweken van een podcast met een aanhang die inkomsten zou genereren, zowel door middel van sponsoring als misschien ook op andere manieren. In die zin zijn merken mijn klanten, maar net zo belangrijk – mijn luisteraars ook. Mijn succes is afhankelijk van het bedienen van hen en het produceren van zinvolle content die emotioneel met hen verbonden is en die ze vrijwillig willen delen. De Storied Recipe-gemeenschap groeit door mond-tot-mondreclame, publiciteit en Instagram.

Hoe verzeker je jezelf van de juiste balans tussen vrije tijd/ thuis en werk?

Ik ben er niet zo zeker van. Ik ben een moeder voor 4 zonen – 15, 14, 10 en 6; ik heb veel vrienden, een grote, lokaal uitgebreide familie en een geweldige man. Ik denk dat mijn balans is…. gewoon het niet verwaarlozen van een van die mensen. Werk is noodzakelijkerwijs beperkt – vaak tot mijn frustratie – in relatie tot de tijd die het in beslag neemt om betekenisvolle relaties te onderhouden. Het is erg moeilijk in dit stadium, omdat COVID al mijn kinderen sinds maart thuis heeft gehouden van school. In tegenstelling tot Europa en sommige delen van de Verenigde Staten zijn onze scholen niet open. Ik geef momenteel thuisonderwijs aan mijn 10- en 6-jarige, terwijl mijn oudere jongens virtueel naar school gaan.

Wat zou je anders gedaan hebben als je het aan het begin van je carrière had geweten?

Daar heb ik zo even geen antwoord op; Mijn laatste bruiloft was amper een jaar geleden en de podcast had net zijn eerste verjaardag. Ik heb nog veel te leren! Een heleboel!

Waar maak je je foto’s? Thuis of in een studio?

Thuis; meestal in de garage, soms buiten of in de waskamer.

Hoe bereid je je voor op een food styling set?

Ik lees het intake-formulier van mijn gast zorgvuldig door en ik kijk hun interview na voor belangrijke herinneringen die ik visueel kan weergeven. Ik genereer een shotlist van alle belangrijke stappen van het proces, evenals ingrediënten shots en laatste shots. Vervolgens kies ik voor props, mijn outfit (vaak gewoon zwart met een schort ;-)), verse ingrediënten, en groen/bloemen van veel verschillende texturen en hoogtes. (Ik maak veel procesfoto’s en het variëren van de hoogte van de elementen in de scène is hiervoor de sleutel). Na het maken van mijn ingrediënten shots, verzamel ik deze allemaal en maak ik een scène in een hoek van mijn garage met 2 ramen. Ik ga aan de slag met het maken van het recept en verplaats onderweg een verduisteringsgordijn van het ene raam naar het andere, varieer de hoek van waaruit ik fotografeer, pas de scène aan om een grote verscheidenheid aan foto’s te krijgen en controleer onderweg mijn fotolijstje. Het is niet zozeer dat ik de rommelige “look” op een kunstmatige manier omhels – mijn scène wordt echt rommelig als ik door het recept heen werk! 😉

Welke props gebruik je veel?

Houten kommen. Ze zijn niet glanzend en ze coördineren met veel looks en kleurenschema’s. Ik heb eigenlijk maar een beperkte collectie props. Dit is trouwens een gratis link naar waar mensen misschien geïnteresseerd in zijn, als het gaat om te beginnen met een laag budget: : 25 Food Photography Props You May Already Own

Welke backdrops gebruik je?

Ik heb ongeveer 5 achtergronden van Capture By Lucy en ik heb een setje dunne houten planken – die een tafelblad nabootsen – die ik van een lokale ambachtsman heb gekregen in een uitwisseling voor foto’s. Ik leg de planken op plastic schragen in mijn garage als ik fotografeer.

Met welk licht werk je het liefste? Daglicht of kunstlicht?

Het meer en deel van de tijd natuurlijk daglicht.

Tips en Trucs?

Ja!! Heel veel en ik praat er graag over!! Ik ben erg trots op het feit dat ik geen fotogenieke gerechten schiet, eigenlijk, en ik mag niet kiezen wat ik schiet. De meeste van de recepten van mijn gasten zijn nederig en ongefotografeerd, maar verfraaid door liefde en nostalgie. Ik hou van de uitdaging om die gerechten te nemen en beelden te maken die die schoonheid weerspiegelen. Ik heb veel GRATIS middelen op mijn site over voedselfotografie, maar mensen willen misschien beginnen met “How To Make Ugly Food Beautiful“.

Er zijn tegenwoordig een ziljoen manieren om te leren over foodfotografie – dus, zo veel uitstekende leraren zijn er! Als je een leraar of bron kiest, kies er dan een die zich in de eerste plaats richt op het licht. Licht is alles.

Ook kan lesgeven van onschatbare waarde zijn, maar je kunt je eigen verantwoordelijkheid om te leren niet uitbesteden. Studeer, en studeer, en studeer nog wat meer als het gaat om de foto’s die je tegenhouden op je pad. Er is een schat aan inspiratie – rijkdom!!! – op Instagram welke ik elke dag bestudeer. Ik vraag me altijd af, “Waarom heeft dit beeld mijn doen stoppen met scrollen?” “Wat deed deze fotograaf anders of beter dan ik ooit heb gedaan?” “Hoe kan ik die techniek in mijn volgende shoot proberen?” Toen ik in juli werd gehackt, was het verliezen van mijn “inspiratie” collectie trouwens een van de grootste klappen.

Meer van Becky haar werk zien?

Instagram @thestoriedrecipe.podcast

Website: https://thestoriedrecipe.com

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.