
Wie ben je en wat is je beroep?
Ik ben Rachel Korinek, een professionele voedselfotograaf en opvoeder. Ik ben een Aussie die in Vancouver, Canada woont. Ik doe al meer dan 8 jaar aan foodfotografie en heb al 7 jaar lang een freelance bedrijf. Het begon als een hobby, daarna werkte ik parttime in een 9-5 baan en deed ik fotografie aan de zijkant. Het leidde er uiteindelijk toe dat ik fulltime bezig was en dat ik mijn zaak over de hele wereld deed, van Melbourne, Australië tot Vancouver, Canada.
Ik heb een universitair diploma in het onderwijs en heb het geluk dat ik een passie heb gevonden om anderen te helpen en te leren hoe ze hun voedselfotografie kunnen verbeteren.
Ik heb een blog bij Two Loves Studio en online cursussen.
Heel erg bedankt, Lucie, dat ik op je blog sta!

Hoe ben je begonnen en hoe heb je je skills aangeleerd als food fotograaf?
Ik ontdekte voor het eerst voedselfotografie in 2012 toen ik met mijn huidige man in een camper door Zuid-Australië reisde. Hij kwam in een kleine boekhandel in Tasmanië een boek tegen dat Plate to Pixel heet van Helene Dujardin.
Ik had geen idee dat er zelfs foodfotografie bestond en op het moment dat ik Helene’s werk en haar woorden onder ogen kreeg, was ik verslaafd.
We begonnen slechts enkele dagen later met het fotograferen van voedsel in onze camper. Mijn man fotografeert al bijna 10 jaar op dat moment. Dus ik had het geluk dat ik iemand had die me de basis kon leren en wat spullen kon lenen!
Het volgende jaar heb ik elke dag gefotografeerd. Ik begon een blog genaamd ‘Two Loves’ waar ik de dingen die ik leerde heb gedocumenteerd door het delen van blogberichten. De blog veranderde langzaam in Two Loves Studio, waar ik voedselfotografen de ‘How-to of Food Photography’ leer.


Hoe vinden opdrachtgevers jou?
Ik fotografeer nu al bijna een decennium en mijn bedrijf heeft in die tijd veel groei en veranderingen doorgemaakt.
De klanten waar ik gedurende mijn hele carrière mee heb gewerkt zijn:
Kleine en grote bedrijven die behoefte hebben aan website beelden, en social media content.
Online en gedrukte tijdschriften en tijdschriften over de hele wereld.
Grote en kleine merken die werken aan gesponsorde content en merkbekendheid.
Restaurants en cafés hebben beelden nodig voor websites, menuborden en sociale content.
Samenwerking met merken om workshops te geven en te spreken op conferenties.
Fotografen van alle vaardigheidsniveaus geven les of zorgen voor 1:1 mentorschap.
Er is een gezegde in het bedrijfsleven:
“Er is een element van geluk in het bedrijfsleven, maar geluk overkomt alleen degenen die iets van plan zijn” ~ Todd Herman.
Dit is voor mij nog nooit zo waar geweest. Ik vind klanten en klanten vinden mij. Maar degenen die mij vinden, doen dat omdat ik mezelf daarbuiten zet. Het creëren van grote inhoud en vaak.
Mijn allereerste klant vond me via een Google Image search. Klanten vinden mij via Instagram, Google search of op Pinterest. Maar het beste komt altijd uit mond-tot-mondreclame.
Ik heb ook merken en klanten benaderd om mee te werken. Soms duurt het 9-12 maanden om een relatie op te bouwen. Ik denk er dus vaak over na, want het werk dat ik nu doe, zal me in de toekomst ten goede komen.

Hoe deel je je tijd in voor marketing en social media?
Op sociale media zijn is belangrijk voor creatieven! Ik heb de neiging om me te richten op een paar platformen waar ik denk dat ik het best op kan. Instagram is er één van, maar ik gebruik Facebook niet om mijn werk te promoten. Ik gebruik Instagram, Pinterest (hoewel het technisch gezien geen social media platform is), en Behance.
Ik heb de neiging om content in een batch te plaatsen. Ik plan mijn Instagram berichten meestal op een maandag voor de volgende week en probeer de tijd die ik op het platform doorbreng te beperken door alleen op bepaalde tijden te reageren en de antwoorden op DM’s te beperken tot een paar dagen per week.
Ik plan Pinterest content om de twee weken in en ik heb een VA die me helpt om alle content maandelijks in te plannen. Ze helpt me ook om maandelijks berichten te maken op mijn portfoliosite en Behance.
Creëer altijd de inhoud waarvoor u wilt worden ingehuurd! Zorg ervoor dat je jezelf daar buiten zet en blijf werken, zelfs als je het gevoel hebt dat de hele wereld niet voor je werkt.


Hoe begin je een food styling set?
Meestal merk ik dat styling een stapsgewijs proces is. Het bouwt langzaam op. Ik begin graag met stylen door mijn creativiteit gewoon te laten leiden. Dingen toevoegen en verwijderen, totdat ik voel dat er iets vorm begint te krijgen.
Dan ga ik voortdurend beoordelen wat werkt en wat niet. Ik maak bijsnijdkeuzes of gebruik bijsnijdhulplijnen, manipuleer licht en bewerk terwijl ik bezig ben. Dan begin ik gewoon naar mijn lagen en verlichting te blijven kijken en kleine veranderingen aan te brengen totdat ik iets heb waar ik van houd.
En als al het andere niet lukt, laat ik een concept soms varen in plaats van het te forceren. Ik breek wat ik heb opgebouwd af en vorm een geheel nieuwe scène. Aan iets gehecht zijn in plaats van open te zijn, kan soms verlammend werken. Ik vertrouw er altijd op dat ik aan het einde van de fotosessie een geweldige foto zal maken.

Wat is je focus met een food styling set?
Compositie en styling zijn belangrijk als het gaat om uw voedselfotografie. Er zijn veel elementen en compositietechnieken waar ik op vertrouw om mijn stijl te krijgen.
Maar waar ik het meest aan denk is ‘gelaagdheid’.
Gelaagdheid is geen concept dat ik bedacht heb, maar ik denk wel dat ik een uniek perspectief heb op hoe ik er over denk, (of dat is tenminste wat mijn studenten me vertellen!).
Gelaagdheid is voor mij het denken over de ‘lagen van interesse’ rond je voedingsonderwerp. Ik streef er altijd naar om 3-4 lagen van interesse te hebben als ik stijl. Dus ik denk na over wat dit eten interessant maakt, of wat de rekwisieten interessant maakt of de belichting.
Als een opname niet spannend of verleidelijk genoeg aanvoelt, heb ik meestal niet genoeg lagen die de opname krachtig maken. Ik breek zelfs lagen af in lagen in het eten, en lagen met rekwisieten. Er zijn zoveel manieren om over lagen te denken en het helpt me altijd om mijn voedselfoto’s geweldig te maken!



Welke fotografie achtergronden gebruik je vaak?
Achtergronden zijn natuurlijk zo belangrijk bij stillevenfotografie, omdat ze de ruggengraat van onze foto’s vormen. Ik heb een mix van achtergronden, omdat het altijd belangrijk is dat verschillende kleuren en texturen passen bij jouw eetverhaal.
Mijn achtergronden omvatten beschilderde planken, bedrukt vinyl, PVC, oprolbaar beschilderd canvas, gekleurd papier en linnen. Ik houd ervan om een mix van steenlooks, hout en metalen in mijn collectie te hebben.
Enkele van de aanbieders die ik heb gebruikt voor achtergronden, naast het maken van mijn eigen achtergronden, zijn:
Bessie Bakes Backdrops
Food Styling Backdrops
Artisan Backgrounds
Myluciebackdrops
Captured By Lucy

Welke foto props zijn favoriet?
Dit is zo’n interessante vraag voor mij omdat ik denk dat mijn stijl aan de meer minimale kant is, dat ik niet zozeer op rekwisieten vertrouw om mijn stijl te krijgen. Ik hou wel van knijpkommen en vintage lepels, vorken en messen.
Ik hou van veel drank en glaswerk is essentieel. Ik ben dus altijd op zoek naar glaswerk dat me zal helpen om een mooie cocktailshot te maken.
Ik maak een grapje dat ik een beetje verslaafd ben aan glaswerk omdat het de meeste rekwisieten zijn die ik heb. Ik hou ervan om glaswerk te gebruiken in mijn fotografie vanwege de manier waarop het licht oppikt. Het werken met rekwisieten die het licht goed opvangen is onderdeel van mijn stijl en waar ik me graag op richt in mijn werk.



Met wat voor een licht fotografeer je?
Fotografie is schilderen met licht! Het is het beste deel van de fotografie en ik ben altijd op zoek naar het beste licht voor mijn werk. Ik gebruik zowel natuurlijk als kunstlicht.
Ik hou van natuurlijk licht omdat het altijd verandert en er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Ik hou er vaak van om ‘s middags te wandelen en ik kijk altijd naar wat het licht om me heen doet. Er is zoveel te leren en te inspireren. Ik vind het ook leuk om terug te komen naar het fotograferen van natuurlijk licht omdat we te ver verwijderd kunnen raken van hoe natuurlijk het er eigenlijk uitziet. Of ik nu met kunstlicht of natuurlijk licht fotografeer, ik wil altijd dat het er natuurlijk uitziet.
Ik heb het geluk gehad dat ik zowel op het zuidelijk als het noordelijk halfrond heb gewoond en gereisd en het licht is ongelooflijk verschillend in verschillende delen van de wereld. Ik denk dat deze verschillende ervaringen die ik heb gehad met verlichting mij hebben geholpen het licht te manipuleren en te bewerken zoals ik dat doe!
Ik vind het leuk om kunstmatig licht te fotograferen omdat het idee om licht uit het niets te creëren mij prikkelt! Dat is een andere vaardigheid op zich en een andere manier om je te onderscheiden. Veel fotografen zullen je vertellen dat ze graag kunstlicht gebruiken omdat ze altijd kunnen fotograferen, en dat is zeker een grote bonus, maar de mogelijkheid om licht te creëren dat niemand anders heeft, is echt wat me dwingt om altijd meer te leren.


Hoe neem jij je actie shots en wat zijn je instellingen van je camera?
Mijn instellingen zullen verschillend zijn afhankelijk van het soort licht dat ik fotografeer en de camera die ik heb. Sluitertijd is iets waar ik aan zal denken, afhankelijk van of ik een scherpe of onscherpe beweging wil.
Als ik een scherpe beweging wil, zal ik proberen te fotograferen met kunstlicht en mijn sluitertijd op 1/200 sec hebben (wat de hoogste is die ik met mijn flitser kan doen). Als ik met natuurlijk licht fotografeer en ik wil een scherpe beweging, dan zal ik mijn ISO verhogen. Mijn camera gaat goed om met ISO en weinig licht, dus hogere ISO’s storen me niet.
Werk je met flitsers?
Ik heb wel een Speedlite maar als ik met kunstlicht fotografeer werk ik meestal met mijn Profoto Strobe, B10 of B1. Omdat mijn man en ik allebei fotografen zijn, hebben we het geluk gehad dat we de spullen hebben kunnen delen. We hebben dus de neiging om wat meer geld te investeren in onze spullen.
Welke apparatuur gebruik je?
Op dit moment gebruik ik:
Nikon z6 mirrorless
Nikon D800e
Nikkor 35mm 1.8
Nikkor 50mm 1.4
Sigma Art Series 50mm 1.4
Nikkor 60mm Micro 2.8
Nikkor 85mm 1.8
Nikkor 105mm Micro 2.8
Manfrotto Black Aluminum Triaut Camera Tripod
Welk fotobewerkingsprogramma gebruik je voor je foto’s?
Ik ben een zelfbenoemde bewerkingsnerd! Het is veruit mijn favoriete deel van het proces. Mijn hele opnames zijn vastgelegd voor hoe ik ze het beste kan bewerken. Soms moeten bepaalde concepten bewerkt worden om mijn creatieve visie tot leven te brengen.
Ik richt mijn bewerking op Lightroom, Photoshop en Capture One. Dit zijn de populairste bewerkingsprogramma’s en ik blijf graag op de hoogte van de nieuwste technologieën.
Ik richt me vooral op Lightroom en Photoshop, maar voor sommige commerciële werkzaamheden heb ik Capture One nodig.
Veel mensen vragen me welke programma’s beter zijn, maar het antwoord is niet zo eenvoudig. Ik denk dat het veel belangrijker is om de bewerkingstheorie te kennen en te weten welke tools je kunt gebruiken om je foto’s in kunstwerken om te zetten!
Tips & tricks?
Mijn grootste tip voor elke fotograaf is om je licht te leren! Als de zon opkomt, is er een kans om prachtig licht te ontdekken. En niet alleen als je thuis bent. Kijk altijd naar het licht om je heen.
Probeer te fotograferen in een kamer of naast een raam dat je nog nooit eerder hebt gedaan. Zelfs als de kamer er te donker uitziet, probeer het dan eens. Je weet gewoon nooit wat er daar op je wacht.
Blog: twolovesstudio.com
Instagram: @twolovesstudio en @rachelkorinek
Online Cursussen: courses.twolovesstudio.com
Leuk om te lezen altijd. Als je nog een kandidaat zoekt, ik wil wel 🙂
Leuk Trucje ik ga je mailen;-)