Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen met @extraforavocado

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Tanya, ik ben een Food & Beverage Stylist & Fotograaf en recept ontwikkelaar uit Calgary, Alberta Canada.

Wanneer ben je begonnen en hoe heb je alle aspecten van de foodfotografie geleerd?

Ik ben ongeveer 3 jaar geleden begonnen met het fotograferen van eten; ik ben voor het grootste deel autodidactisch, hoewel ik altijd al een basiskennis van fotografie heb gehad voordat ik verliefd werd op het fotograferen van voedsel. Ik heb veel gespeeld, geoefend en geleerd van het kijken naar YouTube video’s (dank je wel Joanie at The Bite Shot), en ik heb ook workshops en conferenties bijgewoond. Ik zal nooit stoppen met leren!

Welke fotografen inspireren je en waar haal je je inspiratie vandaan?

Zoveel! Waar te beginnen…Claudia Goedke, Kirsten Jenkins (styliste), Christiann Koepke, Rachel Korinek, en nog zoveel meer. Ik haal veel inspiratie uit onze community, mijn collectie kookboeken en tijdschriften…

Wie zijn je opdrachtgevers en hoe vinden ze je?

Mijn klanten variëren van kleine bedrijven en merken tot grote supermarktketens, distilleerders, mensen die op zoek zijn naar afbeeldingen of recepten om hun producten en diensten in de spotlight te zetten, publicaties, eetgelegenheden. Ik ben vooral te vinden via Instagram en mijn website.

Hoeveel tijd besteed je aan social media en welke kanalen gebruik je het meeste?

Ik gebruik meestal Instagram, en ik heb een Facebook-pagina die helaas niet de aandacht krijgt die het nodig heeft. Ik besteed niet meer dan 1 uur in totaal aan Instagram als ik actief ben/ik ga niet elke dag online.

Hoe verzeker je jezelf van de juiste balans tussen vrije tijd/ thuis en werk?

Mijn man en ik werken allebei van huis, dus het scheiden van thuis en werk is soms moeilijk, maar het is iets waar we voortdurend aan werken – We maken samen schema’s; wat me echt helpt om mijn tijd in mijn atelier en de tijd die ik met onze familie doorbreng te definiëren.

Waar maak je je foto’s, thuis of in een studio?

Ik heb het geluk dat ik een ruimte in ons huis heb als mijn studio, maar ik zou graag ooit een eigen ruimte willen hebben.

Hoe begin je met styling en waar leg je de focus?

Ik probeer altijd een verhaal te vertellen met styling, een sfeer te scheppen en een gevoel te geven van een “daar wordt geleefd” scène. Ik hou er wel van om de dingen/broodjes/ingrediënten minimaal te houden. Ik begin altijd een shoot met een moodboard ruim voor de shoot; maak een kleurverhaal dat ik wil voor de beelden, prop ideeën/inspiratie en ideeën voor een andere compositie waarvan ik denk dat die het verhaal goed zou vertellen.

Welke backdrops gebruik je?

Ik gebruik allerlei achtergronden, meestal maak ik ze zelf, maar ik hou van Woodville Backdrops, en Bessiebakes backdrop.

Welke props gebruik je graag?

Ik hou van unieke keramiek; mijn kleine collectie Claybeehive stukken zijn enkele van mijn favorieten. Simpel, maar de textuur en de kleine details zijn bij mij favoriet en ik heb een GROTE collectie glaswerk voor cocktailshots.

Met welke licht werk je, daglicht of kunstlicht?

Ik werk meestal met natuurlijk licht, maar afhankelijk van de wensen van de opdrachtgevers gebruik ik een éénvoudige lichtopstelling voor kunstlicht.

Hoe maak je actie foto’s en wat zijn je instellingen?

Ik begin altijd met het instellen van een hogere sluitertijd en pas dan mijn andere instellingen aan op basis van de look en feel die ik probeer te bereiken. Ik gebruik soms mijn afstandsbediening en neem ze zelf mee, maar ik heb het geluk dat mijn man meestal in de buurt is om een schenk foto voor me te maken.

Werk je met speedlite/ flits?

Op het moment niet, maar het staat op mijn lijst!

Welke camera en lenzen heb je en gebruik je een statief?

Ik gebruik een Canon 6D Mark II en mijn go to lens is mijn Canon EF 50mm 1.2f lens, maar ik hou ook van mijn 105mm Macro lens en mijn 24-70mm zoomlens. Mijn statief is een Manfrotto 055.

 

Welk programma gebruik je om je foto’s te bewerken?

Ik gebruik Lightroom voor bewerken en Photoshop voor retoucheren.

Tips and tricks? 

Stop nooit met spelen en oefenen – Zelfs als het niet de beelden oplevert die je je hebt voorgesteld, is er altijd een les. Als je wilt groeien als een food fotograaf, is de beste manier om je werk te vergelijken met je werk – niet met dat van andere mensen!

Wil je meer zien van @extraforavocado?

Check haar instagram: @extraforavocado

en haar website: www.extraforavocado.com

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.