behind the scenes
Een kijkje achter de schermen Food fotografie

Een kijkje achter de schermen met @happinessinablink

Wie ben ik en wat doe ik?

Dag iedereen! Mijn naam is Valentine, ook wel ‘Happiness in a blink’ genoemd op sociale media. Ik ben 22 jaar oud en woon in de prachtige Alpen van Zwitserland. Sinds april 2017 ben ik begonnen met mijn kleine blog, ik maak recepten, fotografeer en style, schrijf veel, creëer achtergronden en zoek naar rekwisieten.

Stylingkeuzes

Als het tijd is om na te denken over de styling, heb ik het onderwerp van de foto meestal al gekookt. Omdat ik dol ben op lokale en seizoensgebonden gerechten, heb ik een recept gekozen of gemaakt dat seizoensgebonden ingrediënten versterkt. Normaal gesproken heb ik vanaf minuut één het uiteindelijke esthetische idee van het recept in gedachten! Allereerst zoek ik uit wat de kleur van de hoofdingrediënten is, wat smaakt en er geweldig uitziet, en vervolgens kies ik de bijbehorende rekwisieten die passen bij mijn mentale idee van de uiteindelijke foto.

sharing food styling tips
(tijdens de styling)

foodstyling
(na de editing)

Voorbereiding van de studio

Je lacht misschien (ik lach ook elke keer om mezelf), maar ik fotografeer bijna alles in mijn slaapkamer: daar is het beste licht ooit! Ik zet mijn bed en de gordijnen opzij en schiet. Geloof me als ik je vertel dat ik helemaal geen ruimte heb… Wat kan ik doen om die kleine ruimte in te nemen en er iets van te maken?
Ik maakte een plan (nogmaals, je zou hebben gelachen, ik ben geen architect!), ging naar een grote bouwwinkel, kocht wat hout, twee schragen, wat verf, en ging terug naar huis om te creëren!
Ik had iets kleins nodig met veel doeleinden. Ik heb twee sets dubbelzijdige houten planken geverfd met vier verschillende kleuren, één voor elke kant! Ik deed hetzelfde met een groot houten bord voor mijn achtergrond, de ene kant geschilderd in wit en de andere zwart. Dan kon ik beginnen met fotograferen met veel mogelijkheden (neem zelf de volgende foto). Zodra alles gaar is en klaar om te stylen, plaats ik de camera op het statief en neem ik de tijd om de studio in te richten, waarbij ik een horizontale set en een andere verticale set kies.

styling set food photography

food photography

Focus met styling

Ik hou van asymmetrie. Ik hou van rare hoeken (flatlay, tweederde, naar het onderwerp gericht). Ik wissel altijd tussen die standpunten. Wat voor mij het belangrijkst is, is het valoriseren van het product; het aanpassen van de hoek, het licht en de rekwisieten voor elk soort item. Ik hou ervan om beweging te creëren, om het oog uit te nodigen om door het beeld te dwalen. Tegelijkertijd hou ik ook van stilte en vind ik rust op de foto, zoals in een ‘nature morte’ (aangezien ik kunstgeschiedenis studeerde, denk ik dat het mijn ogen hielp om aan die verhoudingen en sferen te wennen).

Gebruikte props

Excuseer het ‘liefdevolle’ gedeelte, maar ik hou van stoffen. Ik denk dat hoe meer textuur er is, hoe mooier het wordt! Wees geen verrassing, ik hou van hout, metaal, stenen zoals leisteen of graniet. Ik ben ook dol op biologische rekwisieten; Ingrediënten die ik heb gebruikt om te koken en die ik rond het gerecht plaats alsof ze rond dansen om te vieren dat de laatste maaltijd klaar is om te worden gefotografeerd. De beste foto ooit? Ik zou graag wat linnengoed willen, een goede oude houten snijplank, oude bestekstukken, keramische borden, bloemen rondom (als het het juiste seizoen is) en het beste gerecht ooit daar tussenin! Ik kan niet wachten op het rommelmarktenseizoen, ik duik in elke stapel stoffen of borden die ik tegenkom en neem het allemaal mee naar huis (waar weet je nog dat ik al geen vrije ruimte meer heb?).

Licht

Ik ga altijd voor natuurlijk licht. Altijd. Er zijn twee redenen: ten eerste heb ik geen kunstmatige, en ten tweede bestaat er niet zoiets als natuurlijk licht om de texturen en ingrediënten te vergroten! De truc is om op het juiste moment van de dag klaar te zijn om te fotograferen. Ik kijk altijd op internet wanneer het beste licht van de dag zich voordoet, vooral op die winterse dagen waar de helderheid zo zeldzaam is. Mocht je het je afvragen: dat kostbare moment wordt het ‘gouden uur’ genoemd en je kunt het rechtstreeks op internet berekenen.

behind the scenes
(tijdens het fotograferen)

food photography (Na het bewerken)

Camera, lenzen en statief

Ik combineer mijn Nikon D5100 met meestal twee verschillende lenzen: de Nikon AF-S DX 55-200 mm f/4-5.6G ene, en de andere, een oude lens die mijn schattige foto van een oom mij leende: de 35- 70 mm F/2.8 D AF Nikkor macrozoom één. De eerste is geweldig voor veel doeleinden, maar beter om van veraf te fotograferen. De tweede is perfect voor opnamen van heel dichtbij, omdat deze een macro-optie heeft en perfect is voor bijna elk gebruik! Mijn statief heeft geen optie voor flatlay-fotografie, dus ik moet mijn camera op armlengte dragen, zonder te bewegen om hem scherp te houden (het is een goede arm- en rugtraining). Ik zal binnenkort proberen een nieuwe te vinden waarmee ik wat meer kan rusten tijdens het fotograferen!

Programma

Ik gebruik graag Adobe Lightroom CC om mijn foto’s te bewerken. Hiermee kunt u al uw foto’s duidelijk visualiseren, verzonden in alle gewenste albums in één galerij.
Dat is heel praktisch en eenvoudig te gebruiken, als u eenmaal bekend bent met de bewerkingsvoorwaarden. En voor de prijs… 10 dollar per maand is niet zo slecht als je bedenkt wat je allemaal kunt doen! Ik heb er veel mee gespeeld, het kostte me enkele uren om op mijn gemak te zijn, nu hoef ik niet eens meer na te denken tijdens het bewerken!

Blog en Instagram

Ik heb voor het eerst een blog gemaakt in april 2017, toen ik erover nadacht hoe ik het leuk vond om inhoud te maken waar mensen meteen blij van worden. In juni 2017 besloot ik mijn eigen website te ontwerpen en te maken. Nogmaals, ik ben geen computerwetenschapper! Ik probeerde het en probeerde het opnieuw totdat ik merkte dat het mijn persoonlijkheid vertegenwoordigde en wat ik wilde uitstralen. Na enkele maanden van “Wordpressing” kon ik eindelijk de tijd nemen om inhoud te creëren. Dat is waar ik in december mee begon en wat ik sindsdien doe!

Mijn website is www.happinessinablink.ch, en bevat recepten die ik ontwikkel of die ik onderweg heb gekregen, artikelen over wat mij elke dag inspireert.
Op mijn instagram account,  @Happiness in a blink, is er meer een visuele rode  draad, ik post wat ik heb gemaakt, wat ik heb getest, niet noodzakelijkerwijs wat er op de website staat.

Tips & tricks

Ik moet zeggen dat de sleutel voor mij organisatie is. Ik schrijf lijstjes over alles wat ik moet doen, dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en zelfs jaarlijkse lijstjes! Dat is de beste manier die ik heb gevonden om door te gaan en de sporen te volgen. Een goede vriend van mij bood me mijn eerste bullet journal aan, en het is levensreddend! Als ik op een dag wil koken, programmeer ik dat ik de dag ervoor ga winkelen, schrijf alles wat ik moet kopen op een lijst, en op D-Day bereid ik alles voor, kook, zet de wekker om er zeker van te zijn dat ik het gouden uur niet mis , fotograferen, eten (ja, ik kook altijd om te eten. Als het twee doelen kan hebben, gefotografeerd en gegeten worden, is het allemaal bonus!), bewerken en posten. Ik probeer zoveel mogelijk te programmeren wanneer ik publiceer, ook al kan ik het bijschrift niet van tevoren schrijven, omdat ik veel meer een last-minute adrenalineschrijver ben!

planning photography

Waar kun je mij vinden? En wat is het volgende?

Vind mij op instagram, facebook, Pinterest en mijn website. Ze heten allemaal ‘Happiness in a Blink’. Wat is het volgende? Hopelijk deze zomer of herfst mijn eerste workshop in de bergen van Zwitserland… En eind 2019 mijn eerste grote receptenboek!

behind the scenes food photography Mylucie.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.