Lucie Beck door Anne Pluijms
Inspiratie

Hoe ik begon met foodfotografie

Het Verhaal van Lucie Beck: Een Reis door de Wereld van Foodfotografie

In mijn interview met de getalenteerde foodfotograaf Lucie Beck ontdek ik hoe haar liefde voor foodfotografie is ontstaan en hoe ze zichzelf steeds verder heeft ontwikkeld. Lucie Beck is een authentieke en gepassioneerde kunstenaar die haar weg heeft gevonden in de wereld van foodfotografie. Laat je meenemen op een inspirerende reis door haar verhaal.

De weg naar foodfotografie?

Lucie Beck begon haar carrière in de creatieve sector, waar ze workshops gaf en haar eigen bedrijf had. Ze combineerde dit werk met haar rol op de buitenschoolse opvang en kinderopvang om financieel rond te komen. Na de geboorte van haar derde kindje besloot Lucie haar focus te heroverwegen en verkocht ze haar bedrijf. Ze richtte zich volledig op haar gezin, maar na zes maanden begon het verlangen naar creativiteit weer te kriebelen.

Lucie Beck in de oude kas

Ontdekking van een passie

Lucie startte haar eigen blog, waar ze haar creativiteit kon delen. Hoewel dit niet meteen was wat ze voor ogen had, groeide haar passie voor foodfotografie met elke foto die ze maakte. Ze experimenteerde met het stylen van heerlijke gerechten, waarbij ze bloemen en andere decoratieve items gebruikte. Een samenwerking met een brocante winkel en een Turkse bakker opende haar ogen voor het fotograferen van stoere hamburgers en frietjes met de handen van stoere mannen. Deze nieuwe richting beviel haar en ze besloot zich verder te ontwikkelen in de foodfotografie.

Lucie Beck

De evolutie van een stijl

Lucie’s stijl evolueerde naar donkere, scherpe en heldere beelden. Ze begon met een donkere modus en gebruikte veel props, maar ontdekte gaandeweg de kracht van minimalisme. Hierdoor kwam het gerecht echt centraal te staan in haar foto’s. Haar stijl is echter altijd in ontwikkeling, afhankelijk van de opdracht en de boodschap die ze wil overbrengen. De narratieve elementen in haar foto’s zorgen voor een verhaal dat tot de verbeelding spreekt.

Samenzijn en sfeer

Samenzijn is een cruciaal concept in Lucie’s fotografie. Of het nu gaat om het creëren van een picknickgevoel in de zomer met picknickrecepten of het vastleggen van gerechten in een restaurant, ze streeft ernaar om de juiste sfeer over te brengen. Het samenzijn kan zowel een centraal thema zijn als dienen als ondersteuning van het gerecht zelf.

Styling als kunstvorm

Styling speelt een essentiële rol in de foodfoto’s van Lucie. Ze begint met het creëren van de juiste achtergrond en voegt vervolgens props toe die de gewenste sfeer versterken. Hoewel het gerecht zelf ook belangrijk is, zijn het de props, het licht en de bekwaamheid van de fotograaf die het beeld tot leven brengen. Lucie’s oog voor detail en haar vermogen om de juiste compositie te vinden, maken haar foto’s tot kunstwerken.

Een oneindige reis

Elke fotoshoot is voor Lucie een unieke ervaring, waarbij ze geniet van de vrijheid om haar creativiteit te uiten en aan verschillende opdrachten te werken. Ze omarmt nieuwe ideeën en verlegt constant haar grenzen. Elke shoot brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en Lucie omarmt ze met enthousiasme.

Lucie Beck in de oude kas

Lucie Beck is een getalenteerde foodfotograaf die haar liefde voor eten, samenzijn en fotografie combineert om prachtige beelden te creëren. Haar reis begon met een blog en groeide uit tot een succesvolle carrière. Met haar kenmerkende stijl en oog voor detail weet ze de juiste sfeer over te brengen en de kijker te betoveren. Als je op zoek bent naar een gepassioneerde foodfotograaf die de essentie van gerechten en samenzijn kan vastleggen, dan is Lucie Beck de juiste keuze. Haar verhaal is een inspiratiebron voor iedereen die zijn passie wil volgen en zijn creatieve reis wil ontdekken.

Dit artikel is geschreven door Kim de Vries.
Fotocredits: Anne Pluijms

Beluister mijn podcast hier:

Interview Lucie Beck

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.