Een kijkje achter de schermen

Achter de schermen met foodfotograaf @mrs.barnes

Welkom bij Een kijkje achter de schermen. Een blog waar  kennis en ervaring wordt gedeeld door verschillende fotografen en creatieve ondernemers over de hele wereld. We zijn allemaal verbonden door onze passie voor food en fotografie. Gast van deze week: Heather van @mrs.barnes. 

Kun je jezelf voorstellen?

Hoi! Ik ben Heather, alias Mrs. Barnes op Instagram. Ik ben een paar jaar geleden begonnen met mijn blog Mrs. Barnes. Ik richt me op romantische, seizoensgebonden recepten met een nadruk op bloemen en kruiden. Ik hou van entertainen en ik vind het heerlijk om meer te leren over foodfotografie.

Hoe ben je begonnen en hoe heb je het geleerd?

Zo’n tien jaar geleden maakte ik portretfoto’s. Toen we naar Austin verhuisden, kende ik niemand, dus volgde ik een online cursus foodfotografie en keek nooit meer ergens anders naar! Ik geloof dat de beste opleiding bestaat uit het elke dag oppakken van je camera en oefenen.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Ik ben dol op de vrouwen van Food Stories en ook op Eva Kosmas Flores. Ik hou van hun gebruik van de natuur en hun romantische manier om een verhaal te vertellen. Ze zijn ook meesters in het licht! Het is eindeloze inspiratie. Ik hou ook van fotografen die fantastische verhalen vertellen, zoals Meg Loeks en Cig Harvey.

Hoe vaak blog je?

Ik wou dat ik vaker blogde! Ik heb het erg druk met mijn lopende food- en productklanten, die mijn dagen momenteel in beslag nemen, om nog maar te zwijgen over ons renovatieproject thuis! Ik probeer minstens één keer per maand te bloggen en zou graag meer diepgaande posts schrijven met veel foto’s erbij.

Wat zijn de beste tips en tricks voor bloggen?

Het plannen van je content per seizoen werkt goed! Ik ben Trello gaan gebruiken om een lijst te maken van mijn content pijlers, en ik vul ideeën in voor elk seizoen en probeer er zo veel mogelijk te doen. Ik kies 2-3 recepten op zondag en op maandag ga ik ze dan testen en maken. De volgende dag maak ik de foto’s en bewerk ik ze, en de dag erna schrijf ik ze uit en plan ik ze in voor social media.

Werk je met merken?

Ik werk met verschillende merken samen om content voor ze te maken, en ik werk ook met merken aan minstens één gesponsorde post per maand. Ik zou graag meer willen pitchen met merken!

Heb jij goede tips voor je portfolio? Wat zou er volgens jou in moeten staan?

Ik heb net een inzichtelijke cursus gevolgd bij Andrew Scirvani die ik ten zeerste kan aanbevelen over precies dit onderwerp! Ik denk dat er een verscheidenheid aan stijlen en invalshoeken in moet zitten, wat video, stop motions, en wat je beste werk maar laat zien. Ik denk dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit, en minder is meer. Vraag vaak om eerlijke feedback op je portfolio. Ik werk mijn portfolio op mijn website wekelijks bij.

Hoeveel tijd besteed je aan social media en welke kanalen gebruik je het meest?

Ik spendeer ongeveer 30 minuten actief op Instagram, maar ik zou het waarschijnlijk meer moeten gebruiken! Ik ben ook begonnen om Pinterest te gebruiken om verkeer naar mijn blog te leiden.

Heb jij 1 goede tip voor Instagram en 1 goede tip voor Pinterest? 

Post meer reels op Instagram! Ze zijn ze echt aan het pushen op dit moment. Probeer consequent te posten en reageer op je reacties. Een goede tip voor Pinterest is het gebruik van een scheduling tool zoals Tailwind en batch alles een week van te voren. Story pins zijn ook populair op dit moment, dus gebruik die zeker om je page views te verhogen.

Je maakt ook superleuke reels. Maak je daar een schema voor of maak je gewoon wat je bedenkt?

Bedankt! Ik heb er veel plezier mee. Ik gebruik Trello voor reels ideeën. Ik heb vijf content pijlers en maak een lijst van wat ik wil maken. Ik film alles op mijn telefoon en bewerk het in In Shot, kies een liedje uit mijn Spotify-afspeellijsten en post het. De sleutel is om er niet te veel over na te denken en gewoon plezier te hebben.

Wie zijn je klanten en hoe vinden ze je?

Ik fotografeer van alles, van ijs tot keramiek tot een meal prep bedrijf! De meeste van mijn klanten komen van Instagram, dus ik denk dat hashtags echt werken!

Hoe zorg je ervoor dat je een balans vindt tussen vrije tijd/thuis en werk?

Het is zeker moeilijk. Ik wil de hele tijd fotograferen. Ik heb een ochtendroutine van mediteren, een dagboek schrijven en wandelen met mijn beagle Winnie. Overdag werk ik en tijdens het avondeten koppel ik alle technologie los om tijd met mijn man door te brengen. We brengen onze avonden elke avond samen lezend door en gaan (heel) vroeg naar bed – rond 8 uur ‘s avonds.

Welke lessen heb je onderweg geleerd?

Ik heb geleerd om te experimenteren en te spelen met licht in verschillende periodes van het jaar en op verschillende locaties. Het leren beheersen van licht is een levenslange reis.

Heb je nog nieuwe plannen voor het komende jaar?

Hopelijk het ontwerpen van mijn droomkeuken en verhuizen naar ons nieuwe huis. Het is een groot project waar ik erg enthousiast over ben. Ik ga misschien een kookboek maken en hoop deze zomer bij grotere merken te kunnen pitchen.

Waar maak je je foto’s, thuis of in een studio?

Ik heb een thuisstudio die heel dicht bij mijn keuken ligt.

Hoe maak je een foodstyling set klaar?

Ik schets graag verschillende hoeken en composities die ik wil gebruiken. Ik denk na over het eten als onderwerp en welke sfeer ik wil creëren. Van daaruit kies ik een achtergrond die de kleuren van het eten het beste aanvult, en dan selecteer ik kleinere props om het verhaal te helpen vertellen. Ik hou ervan om bloemen en verse kruiden als garnering toe te voegen en veel groen dat ik heb verzameld.

Welke tools mogen in een fotografiesetting niet ontbreken?

Ik kan niet zonder mijn Ravelli statief en afstandsbediening!

Met welk licht werk je (daglicht/kunstmatig)?

Ik gebruik beide, afhankelijk van de tijd van de dag en de tijd van het jaar. Ik denk echter dat ik altijd de voorkeur zal geven aan natuurlijk licht! Er is iets magisch aan dat licht dat ik niet kan nabootsen met kunstlicht.

Kun je aangeven met welke apparatuur je werkt?

Ik fotografeer met een Canon 5dmIV en 100mm voor de meeste van mijn opnamen. Ik heb ook de 50mm voor opnamen boven mijn hoofd. Voor kunstlicht gebruik ik een Godox ad600pro en een kleine softbox.

Tips en tricks?

Kijk verder dan instagram en Pinterest voor inspiratie. Ga naar buiten en laat je inspireren door de natuur of ga naar een kunstmuseum. Er is zoveel inspiratie overal als je bereid bent om je telefoon weg te leggen en rond te kijken!

Blog and instagram link

Instagram @mrs.barnes

Portfolio http://heatherbarnes.com

Blog – http://mrsbarnes.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.