behind the scenes with @sarahwillcoxphotography
Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen met foodfotograaf @sarahwillcoxphotography

Welkom bij Een kijkje achter de schermen. Een blog waar kennis en ervaring wordt gedeeld door verschillende fotografen en creatieve ondernemers over de hele wereld. We zijn allemaal verbonden door onze passie voor food en fotografie. Gast van deze week: Sarah Willcox van @sarahwillcoxphotography.

Zou je jezelf willen voorstellen?

Mijn naam is Sarah; Ik ben gevestigd in Auckland, Nieuw-Zeeland. Mijn fotografiewerk is voornamelijk gericht op beauty- en huidverzorgingsmerken. Ik speel graag met natuurlijk licht, vloeistof en bloemen, maar ook met zachte vrouwelijke kleuren. Licht en natuur inspireren mijn werk.
behind the scenes with @sarahwillcoxphotography
behind the scenes with @sarahwillcoxphotography
behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

Hoe ben je begonnen met fotograferen en hoe heb je het geleerd?

Ik heb een bachelor Beeldende Kunst gedaan en ik heb fotografie gestudeerd. Hier leerde ik experimenteel te zijn en niet bang te zijn om nieuwe dingen te proberen met mijn werk.
Ik heb tien jaar in Londen gewoond en gewerkt voor een grote mode-e-commercesite genaamd Net-a-Porter, hier werd ik verliefd op het maken van foto’s van producten.

Ik fotografeerde voornamelijk mooie sieraden, handtassen en mooie schoenen, maar ik heb ook veel geleerd over het bewerken en verwerken van mijn werk.

Deze tijd heeft me echt geholpen met het runnen van mijn eigen bedrijf. Een hoogtepunt was naar Milaan kunnen reizen en foto’s kunnen maken in de modehuizen van Versace en Gucci. Het was erg leuk.

behind the scenes with @sarahwillcoxphotography
behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

Kun je jouw stijl beschrijven?

Mijn stijl is zacht, natuurlijk en geïnteresseerd in licht en waterstroming.

Wat is je meest favoriete onderwerp om te fotograferen?

Ik fotografeer graag huidverzorging producten in mooie flesjes en met zachte bloemendetails.

Hoe koester je je creativiteit?


Naast meditatie ben ik erg geïnspireerd door creatieve vrouwen over de hele wereld. Ik lees en volg ook graag andere artiesten op instagram. En ik hou van de oceaan en bushwandelingen, we hebben het geluk dat we hier in Nieuw-Zeeland een aantal prachtige hebben.
behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

Ook alles leren over Product Fotografie?

Volg dan de workshop fotograferen van producten

Wie of wat inspireert jou?


Ik word altijd geïnspireerd door vrouwen die leidend zijn in hun creatieve reizen, collega-fotografen en kunstenaars. Ik hou van het werk van schilder Joy Kinna, fotograaf Vicki Lee vanwege haar verbluffende bloemenkunst en meditaties van Tara Brach. Ook Elena Brower voor haar prachtige dagboeken.

behind the scenes with @sarahwillcoxphotography
behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

Heb jij goede tips met betrekking tot een portfolio? Wat zou er volgens jou in moeten zitten?

Ik denk dat het een mooie mix moet zijn van de verscheidenheid aan stijlen die je de klant kunt bieden. Het moet een weergave zijn van uw stijl en ervoor zorgen dat de klant een echt gevoel krijgt voor de uitstraling van uw werk.

Ik werk mijn portfolio graag bij met nieuwe technieken die ik heb uitgeprobeerd en die interessant lijken en iets nieuws kunnen bieden. Een aantal mooie opnamen bij natuurlijk licht en interessant studiowerk .

behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

Wat is de belangrijkste vaardigheid van een (product)fotograaf/creatief?

Ik denk dat het voor mij nieuwe ideeën uitproberen, niet bang zijn om dingen te proberen, zelfs als je geen idee hebt hoe ze zullen werken. Ik krijg vaak nieuwe ideeën wanneer ik op Pinterest een moodboard maak en iets zie dat er leuk uitziet en vervolgens probeer uit te zoeken hoe ik het moet fotograferen en welke rekwisieten en technieken ik moet gebruiken.

Vaak verandert het oorspronkelijke idee zodra ik begin met fotograferen, maar het proces helpt me om de foto te maken die ik nodig heb en waar ik van hou. Wanneer ik mijn werk bewerk, probeer ik de afbeeldingen met iets magisch te gebruiken.

Of het nu het licht is of de perfecte plons, soms zijn er 50 foto’s nodig om die foto te maken die werkt. Het is het proces om tot dat ene shot te komen waar ik van hou.

behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

Hoe vind je je klanten? Wat is jouw ideale klant?

Ik vind veel klanten via Instagram en ik heb ook contact opgenomen met merken waarmee ik graag zou willen werken, zowel in Nieuw-Zeeland als in het buitenland.

Mijn ideale klant vertrouwt mij het werk toe dat het beste bij hun aanbod past. Ze geven duidelijke richting met een moodboard dat ze leuk vinden en laten me dan gewoon weggaan en het werk maken. Ik heb het geluk dat ik een aantal vaste merken heb waarmee ik werk, waardoor ik precies dit kan doen.

Hoeveel tijd besteed je aan social media en welke kanalen gebruik je het meest?

Ik breng zeker te veel tijd door op instagram!! Daar proberen we aan te werken. Ik kijk ook graag naar tutorials op YouTube en ik hou van Pinterest voor inspiratie voor moodboards.
behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

"Elke keer dat ik een onderwatershoot doe, voel ik me een beetje een gekke wetenschapper."

behind the scenes with @sarahwillcoxphotography
behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

Heb je goede tips voor creatievelingen die net aan hun reis/bedrijf beginnen?

Wees niet bang om contact op te nemen met merken waarmee u wilt werken en bied uw diensten aan voor een goed tarief om mee te beginnen. U kunt die afbeeldingen vervolgens gebruiken om uzelf te promoten en meer werk binnen te halen. Wees niet bang om gewoon te beginnen met fotograferen; je hebt in het begin geen chique studio of een geweldige website nodig. Instagram is een geweldig platform om je werk te laten zien en een klantenbestand op te bouwen.
behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

Hoe zorg je ervoor dat je een balans vindt tussen vrije tijd/thuis en werk?

De balans vinden is erg moeilijk. Ik werk voor mezelf en heb twee jongens van 5 en 8. Ik heb veel weekenden moeten opgeven, maar ik heb een geweldige partner die mijn droom ondersteunt om een eigen bedrijf te hebben.

Als je houdt van wat je doet, vind je het niet erg om tot diep in de nacht wakker te blijven om te retoucheren. Ik raak echter erg gestrest als ik veel te doen heb, dus ik heb geprobeerd me niet te veel bezig te houden met te veel banen tegelijk en ik probeer lichaamsbeweging en meditatie tot een onderdeel van mijn dagelijkse routine te maken.

Ook alles leren over Product Fotografie?

Volg dan de workshop fotograferen van producten

Welke apparatuur gebruik je?

Ik fotografeer met een Canon EOS 5D Mark 1V en ik hou van mij Canon 50 mm 1.4 lens en mijn Canon 100m Macro.

Voor het bewerken werk ik met Capture One-bewerkingssoftware en ben hier ook dol op. Ik gebruik natuurlijk licht en drie tot vier studiolampen met diffusors, softboxen en hard licht, afhankelijk van de shoot.

behind the scenes with @sarahwillcoxphotography

Heb je speciale tips over productfotografie?

Ik hou er echt van om met natuurlijk licht te spelen, omdat er iets zo speciaals is aan natuurlijke, zachte schaduwen. Als je het kunt leren combineren met studiowerk, kan het een mooie afwisseling in je werk bieden en kan het een afbeelding echt laten schitteren.

Experimenteer ook met vloeistoffen. Ik hou van de schoonheid die bewegend water aan je foto’s kan toevoegen. Gewoon plezier hebben en kijken hoe het afloopt.

Voor mijn bewegende waterfoto’s gebruik ik een aquarium en enkele grote acrylbakken. Ik verlicht het aquarium van beide kanten met twee softboxen en een bovenlicht. Ik voeg dan een buisje toe en blaas bellen in de tank. Het kan een uur of twee duren om de foto te maken. Ik gebruik mijn Jenbei DPslll Studio Flash 600w lampen. Ik heb er hier 4 van.

Werken met water vereist meerdere keren testen en fotograferen om de perfecte plons te krijgen.
Het is veel vallen en opstaan, want je moet proberen het etiket op de fles scherp te krijgen en de plons niet te veel van het product te bedekken.

Ik denk dat ik dat zo lonend vind aan deze foto’s. Het is meestal als je terugkijkt op de 50 die je neemt dat je deze vindt waar alle factoren passen. Het is scherp, de splash heeft de perfecte vorm en het heeft de impact die je zoekt. Je voelt je een beetje een gekke wetenschapper die een experiment doet elke keer dat je deze schiet.

Welke lessen heb je onderweg geleerd?

Vertrouw op je instinct, sla de slag niet als je denkt dat er iets moet veranderen.

Wees niet bang om te praten als een klant iets vraagt en je denkt dat het niet zal werken. Stuur niets in waar je niet echt trots op bent, je werk vertegenwoordigt jou en het zou allemaal van een heel hoog niveau moeten zijn.

Ten slotte zou het zijn om werk te fotograferen waar je van houdt, je besteedt zoveel uren per dag aan werken dat je wilt dat de studio een plek is waar je elke dag graag naar toe gaat. Ik vind het heerlijk dat ik tijdens het slapen gaan ideeën voor een shoot bedenk en de tijd die ik aan het werk besteed zo leuk is. Het leven is te kort om geen plezier te hebben,

Je kunt Sarah Willcox hier vinden:

Website: sarahwillcox.com

Instagram: @sarahwillcoxphotography

Ook alles leren over Product Fotografie?

Volg dan de workshop fotograferen van producten

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg als jij iets koopt via de affiliate-link.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.