een kijkje achter de schermen met @forest.finders
Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen met foodfotograaf @forest.finders

Welkom bij Een kijkje achter de schermen met Lucie Beck. Een blog waar  kennis en ervaring wordt gedeeld door verschillende fotografen en creatieve ondernemers over de hele wereld. We zijn allemaal verbonden door onze passie voor food en fotografie. Gast van deze week: Penny Kingan van @forest.finders.

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Ik ben Penny Kingan, een lifestylefotograaf gevestigd in Queenstown, in de bergen van het zuiden van Nieuw-Zeeland. Ik ben onlangs overgestapt naar productfotografie voor goed gemaakte, doordachte merken.

een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Hoe ben je begonnen met fotografie en hoe heb je het geleerd?

Tijdens een periode van miskramen en intens verdriet deed ik allerlei creatieve dingen om mijn handen bezig te houden en mijn geest af te leiden. Ik deed het allemaal; tuinieren, zeep maken, macramé, poppen maken, kleermakerij etc. En toen… pakte ik de camera van mijn man Sam en begon foto’s te maken van onze dochter Aaru en mijn nu overvolle tuin. Door te experimenteren en te leren van Sam, die foodfotograaf is, ontwikkelde ik zowel mijn vaardigheden als mijn stijl.

een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Hoe zou je jouw stijl kunnen omschrijven?

Mijn stijl is volledig geïnspireerd op de natuur; rijke aardse kleuren gecombineerd met textuur en patina. Een beetje wild & een beetje verfijnd! Ik hoop ook echt dat mijn foto’s de kijker een gevoel van rust geven.

Wat is je favoriete onderwerp om te fotograferen?

Te makkelijk… bloemen! Het hele proces, van het kweken van de bloemen uit zaad, het verzorgen tot de oogst, het maken van het boeket, het fotograferen en het thuis ervan genieten, is gewoon zo bevredigend. Het wordt een volledige zintuiglijke ervaring die me in staat stelt om mijn creativiteit op vele manieren te gebruiken.

een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Hoe koester je je creativiteit?

Ik ben pas onlangs gaan beseffen hoe belangrijk het is om prioriteit te geven aan mijn creativiteit. Al te gemakkelijk kan het dagelijks leven mijn creatieve tijd kapen. Ik herinner mezelf er vaak aan “energy flows, where intention goes”, en dus door me dagelijks in te spannen om te creëren, merk ik dat mijn creatieve stroom en ideeën echt momentum kunnen krijgen.

Wil je jouw fotografie & styling verbeteren?

Kom een privé workshop bij mij volgen!
een kijkje achter de schermen met @forest.finders
een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Wie of wat inspireert jou?

Op het gebied van fotografen zijn er gewoon zoveel vrouwen die me diep inspireren. Hun creatieve visie, werkethiek en vastberadenheid om hun dromen na te jagen, vervult me met opwinding, gewoon om te zien wat mogelijk is als iemand zijn hart en ziel in een project steekt. Jamie Beck, Marte Marie Forsberg, Linda Lomelino, Audrey Fitzjohn en Zaira Zarotti, om er maar een paar te noemen.

Ook in stilte vind ik veel inspiratie. In eenzaamheid heb ik het gevoel dat ik zoveel meer duidelijkheid heb en dat er ideeën zullen verschijnen die wachten tot ik ze tot leven breng!

Wat is de belangrijkste vaardigheid van een fotograaf/creatief?


Ik geloof echt dat toewijding aan je vak zo belangrijk is. Om voortdurend te verschijnen om het werk te doen. Moedig jezelf aan om door te gaan met leren en experimenteren, en probeer tegelijkertijd echt te genieten van het proces en niet alleen van het eindresultaat. Heb er wat plezier mee. Kijk terug op je werk om te zien hoe ver je bent gekomen, en dan vervolg je weg.

een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Door me dagelijks in te spannen om te creëren, merk ik dat mijn creatieve stroom en ideeën echt momentum kunnen krijgen.

Hoe zorg je dat je jezelf creatief blijft ontwikkelen?

Experimenteel spelen vind ik de beste manier om mijn vaardigheden te ontwikkelen. Werk met wat je al hebt, probeer de dingen ondersteboven of op hun kant te zetten, of gebruik ze voor een heel ander doel. Er kunnen zoveel verschillende dingen een prop of een backdrop worden, je hoeft alleen maar buiten de kaders te denken.

We hebben onlangs een verroest oud gehavend stuk ijzer gevonden bij de rivier waarvan iedereen die er langs liep zou hebben gedacht dat het een stuk rommel was, maar we hebben het mee naar huis genomen en het is nu een favoriete gestructureerde achtergrond geworden.

Ik heb een paar online fotografie- en stylingcursussen gevolgd en natuurlijk is er zoveel prachtige informatie vrij beschikbaar op internet. YouTube, Instagram en podcasts zijn voor mij stuk voor stuk geweldige inspiratie- en informatiebronnen.

een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Heb jij goede tips met betrekking tot een portfolio?

Ik denk dat het belangrijkste aspect van je portfolio is dat het samenhangend moet zijn. Het kan verschillende onderwerpen hebben, maar uiteindelijk moet jouw stijl doorschijnen. Of dit nu door middel van compositie of montage is, of een combinatie van beide, mensen moeten weten wat ze van je kunnen verwachten als ze besluiten met je samen te werken.

Laat ook de dingen zien die je graag zou willen fotograferen!

Hoeveel tijd besteed je aan social media en welke kanalen gebruik je het meest?

Ik ben dol op het gebruik van Instagram en ik sta constant versteld van de diversiteit aan creatieve vaardigheden die wij mensen hebben!

Toen ik voor het eerst aan mijn fotografiereis begon en mijn vertrouwen in mijn capaciteiten laag was, hebben de woorden van steun van mensen over de hele wereld – altijd vriendelijk en zo bemoedigend, me echt geholpen om mijn creatieve stem te ontwikkelen en erop te vertrouwen dat ik iets had waard om te delen.

Hoe graag ik er ook van hou, ik probeer mijn tijd erop sterk te beperken, dus ik verwijder het van vrijdagavond tot maandagochtend van mijn telefoon, anders vind ik dat er gewoon te veel “lawaai” in mijn leven is.

een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Wil je jouw fotografie & styling verbeteren?

Kom een privé workshop bij mij volgen!

Heb jij goede tips voor creatieve ondernemers die net beginnen?

Probeer zelfs in het begin echt je authentieke creatieve stem aan te scherpen. Er zijn zoveel kopieën van vergelijkbare stijlafbeeldingen op internet, vooral op Instagram, maar wat we echt waarderen is wanneer we iets anders en origineels zien!

Natuurlijk is het in het begin vanzelfsprekend om je te laten inspireren door andermans afbeeldingen, maar neem ook even de tijd om ze te bekijken en erachter te komen wat jou aantrekt in hun afbeelding? Is het hun spel tussen licht en schaduw? Of de prachtige tinten in hun afbeeldingen? Hoe kun je dit element gebruiken, maar het in je eigen stem overbrengen?

Mensen reageren instinctief op authenticiteit en hierdoor kunnen we meer diepgaande verbindingen aangaan met ons publiek.

een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Waar maak je je foto’s, thuis of in een studio?

Ik maak mijn foto’s thuis en ik droom van een thuisstudio; een enorme houten boerentafel, planken vol met mijn favoriete vintage props, met kalk geverfde muren in een aardse kleur, houten vloerplanken, mijn studio-afspeellijst op & brede Franse deuren die open staan naar mijn tuin!

Welke materialen gebruik je?

Een solide statief van goede kwaliteit om perfect scherpe foto’s te maken, zelfs in lastige lichtomstandigheden.

Mijn camera is de Sony A7riii en ik gebruik bijna uitsluitend de Sony FE 2.8/24-70 mm GM lens maar soms ook de Sony FE 1.8/55 mm lens. Ik hoop binnenkort een macrolens aan mijn kit toe te voegen!

een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Hoe stel je een fotografie & stylingset samen? Waar begin je, gebruik je een moodboard?

Meestal begin ik met een idee en laat het vaak een paar dagen sudderen. Ik maak een verhaal rond het onderwerp en begin met het samenstellen van enkele props die aan dit verhaal zullen bijdragen.

Ik maak vaak kleine schetsen van de verschillende ideeën voor de compositie. Dan maak ik de foto, maar blijf spelen met verschillende composities maar met dezelfde elementen. Op deze manier kun je ontdekken dat de foto kan evolueren naar iets heel anders en onverwachts.

Als de ideeën niet stromen, stap ik even weg voor een frisse neus en dan sta ik er vaak versteld van hoe de sleutel tot het perfecte beeld er zomaar uit komt.
mij.

Wat zijn je favoriete apparaten (camera/licht/etc)?

Mijn favoriete fotografietool is Adobe Lightroom voor het bewerken van mijn foto’s. Fotograferen in RAW geeft je zoveel controle over de afbeelding wanneer je deze in Lightroom plaatst en soms zijn het slechts een paar subtiele veranderingen die het verschil kunnen maken voor een afbeelding.

Ik vind dat het verkrijgen van de perfecte uitsnede van een foto cruciaal is voor het maken van een fantastische opname.

een kijkje achter de schermen met @forest.finders
een kijkje achter de schermen met @forest.finders

Hoe zie je jezelf over ongeveer 5 jaar..?


Ik wil een serie grote botanische prints maken in prachtige vergulde lijsten… kunstwerken die eruitzien alsof ze net zijn opgegraven van de zolder van een afbrokkelende Italiaanse villa.

Ik wil blijven groeien als kunstenaar en als persoon en ik hoop te werken aan een breed scala aan fotografieprojecten voor zowel mezelf als klanten.

Hier kan je Penny Kingan vinden:

Website: pennykingan.studio

Instagram: @forest.finders

Wil je jouw fotografie & styling verbeteren?

Kom een privé workshop bij mij volgen!

Deze blog post bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg als je iets koopt via de affiliate link.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.