Pomegrenate seeds falling copy
Een kijkje achter de schermen Food fotografie

Een kijkje achter de schermen met foodfotograaf @kamilekave

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Kamile Kaveckaite (Kamile Kave). Ik kwam naar Nederland om International Business Administration te studeren en manager te worden bij een grote internationale onderneming. Toen ik dat eindelijk had bereikt, besloot ik mijn leven op zijn kop te zetten en foodfotograaf te worden. Ik ben ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen en momenteel werk ik met kleine merken en restaurants in Nederland en Litouwen. Ik ben er dol op, want foodfotografie is mijn grootste passie.

Hoe begin je met stylen? Wat is jouw focus met styling?

Bij het stylen van een afbeelding kies ik eerst wat mijn hoofdobject is en bouw ik vervolgens de rest eromheen, terwijl ik nadenk over de complementaire kleuren, een verhaal vertel en diepte aan de afbeelding toevoeg. Ik zorg er altijd voor dat mijn hoofdobject een echte ster van het beeld is en dat de rest die ster alleen maar laat schitteren.

Welke backdrops gebruik je?

Ik heb een paar vinylachtergronden van Capture by Lucy voor modernere looks (zoals beton) en een paar houten achtergronden die ik gebruik voor een meer vintage/rustiek gevoel.

Welke props gebruik je het meeste?

Bloemen, houten planken, keramische borden (niet glanzend), keukengerei, servetten (ik ben dol op het kaasdoekmateriaal – het is goedkoop en gemakkelijk te bedienen) en voedselproducten die in het recept voorkomen of het recept zouden aanvullen.

Met welk licht werk je (daglicht/kunstmatig)?

Beide. Afhankelijk van hoe het beeld aanvoelt en de kwaliteit van het licht die dag. Als ik scherpe actiefoto’s wil, maar het is een bewolkte dag, dan ga ik gewoon voor kunstlicht. Als het daglicht goed is, gebruik ik daglicht, omdat het opzetten van kunstlicht in mijn kleine appartement soms een uitdaging en tijdrovend kan zijn.

Welke camera en lenzen gebruik je en/of statief?

Als ik thuis fotografeer, gebruik ik altijd een statief. Op deze manier kan ik zorgen voor stabiliteit, geen trillingen en ook handmatige scherpstelling voor dat perfect scherpe beeld. In restaurants heb ik vaak snelheid nodig, vooral als er serveersters voor me staan te modelleren. Dan fotografeer ik het liefst uit de hand.
Ik heb een Canon EOS R – de nieuwe spiegelloze camera van Canon, waar ik absoluut dol op ben. Van lenzen gebruik ik meestal de Sigma 50 mm 1.4 Art-lens. Ik heb ook de 100 mm 2.4-lens van Canon, voor macrofotografie.

Welk programma gebruik jij om je foto’s te bewerken??

Ik gebruik zowel Lightroom als Photoshop. Lightroom voor alle basisbewerkingen en Photoshop voor meer gecompliceerde bewerkingen zoals het verwijderen van objecten, het toevoegen van objecten, ontwijken en branden, enkele meer geavanceerde kleurcorrecties en verscherping.

Kamille Volgen?
Instagram: @kamilekave
Website: Kamilekave.com
Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.