Making food photos
Een kijkje achter de schermen Food fotografie

Een kijkje achter de schermen met foodfotograaf @ofearthandink

Maak deze week kennis met Carisse van Ofearthandink.
Ze laat je zien hoe ze haar prachtige foto’s maakt.

Behind the scenes - of earth and ink_-11

Achtergrondinformatie over de shoot

Ik heb iets met donkere fotografie. Ik hou van de humeurigheid en het mysterie, het idee om een glimp op te vangen van dingen die zich in de schaduw verbergen. Ik speel graag met licht en wat is een betere manier om dat te doen dan omringd te zijn door het donker. Voor deze shoot heb ik een hot milk bundt cake gestyled die ik heb gemaakt volgens een recept Coco e Baunilha Blog. 

Welke achtergronden gebruik je?

Voor veel van mijn shoots gebruik ik een donkerblauw linnen materiaal dat ik over een stuk multiplexplaat drapeer. Ik gebruik ook multiplexplaten met een donkergrijze verflaag en een witte afwerking. Mijn man heeft ook verschillende houten achtergronden voor me gemaakt die ik donkerbruin heb gekleurd. Ik ben een kringloopwinkel en ik vind veel afgezaagde bouwmaterialen in een plaatselijke winkel. Ik heb verschillende soorten vinylvloerresten die ik regelmatig gebruik. Voor deze shoot heb ik mijn linnenmateriaal en wat vinyl vloermateriaal gebruikt.

food photography

Hoe begin je met stylen?

Ik denk na over wat mijn onderwerp is, wat ik erover probeer te zeggen en hoe ik de schoonheid ervan het beste kan vastleggen. Deze taart heeft prachtige hoeken en details en de mooiste rijke bruine kleur. Ik wilde het niet verbergen onder een glazuur of glazuur, maar er liever een dun laagje poedersuiker overheen strooien. Ik hou van foto’s met beweging en als het om poedersuiker gaat, hoe donkerder de foto, hoe beter. Ik denk ook na over welke rekwisieten het verhaal kunnen helpen vertellen. Voor mij moet alles wat ik gebruik zinvol zijn. Wil ik voor deze cake de rauwe ingrediënten – eieren, melk, bruine suiker, bloem – in de shot? Of wil ik hem op zijn uiteindelijke plek laten zien, mooi op tafel, klaar om geserveerd te worden?
Ik ging voor de laatste en voegde een aantal prachtige gedroogde bloemen toe in tinten die de kleur van de cake complimenteerden, en daarna voegde ik een beetje zacht blauw materiaal toe om de gele aardse tinten van de bloemen te complementeren.

action photo food photography

Wat is jouw focus met styling?

Mijn voornaamste focus is om een mooi beeld te krijgen. Ik begin daarmee en werk achteruit, waarbij ik ervoor zorg dat er een verhaal ontstaat dat logisch is, omdat dat de interesse toevoegt. Ik speel ook graag met licht en donker, dus ik denk ook na over welke dingen ik op de achtergrond kan verbergen en welke dingen ik met licht kan verlichten. Ik denk ook na over mijn compositie. Ik gebruik graag negatieve ruimte en probeer harder te werken aan het gebruik van de regel van derden. Toen ik begon, hadden de meeste van mijn foto’s het onderwerp heel gecentreerd, maar nadat ik Lucie’s tutorials op Instagram had bekeken, begon ik te waarderen hoe krachtig de regel van derden is.

Making food photos

Welke props gebruik jij vaak?

Mijn meest gebruikte props zijn mijn taartstandaards, omdat ze het eten op een hoger niveau brengen, waardoor ik dingen onder en achter het onderwerp in de schaduw kan verbergen. Ik heb een rechthoekige en vierkante cakeschaal van hout die ik altijd gebruik. Ze helpen me ook om mijn onderwerp in het licht te plaatsen, terwijl ik toch die ruimte creëer op de donkere achtergrond eronder. Ik gebruik ook veel bestek, maar dat komt omdat we het gebruiken om mee te eten en dat is logisch in de opname. Bestek is ook zo mooi als het details bevat, of mooi dof is.

Behind the scenes - backdrop

Behind the scenes photography cake

Tips & tricks?

Voor donkere opnamen moet je een goede lichtbron vinden en een manier om deze te manipuleren (ik gebruik verduisterende en transparante gordijnen om een echt donkere kamer te creëren met één enkele lichtbron door een kleine opening in de gordijnen). Stel je opname zo in dat je onderwerp geheel of gedeeltelijk in het licht staat, en plaats je props geheel of gedeeltelijk in het donker om wat mysterie te creëren. Ik gebruik ook zwarte foamboards om schaduwen te creëren als het licht erg helder is. Ga kringloopwinkelen voor mooie, goedkope stukken (ik ga wekelijks). Kijk ook eens bij de linnenafdeling want daar zitten vaak mooie servetten of theedoeken bij waarmee je wat beweging in je opnames kunt brengen.

Behind the scenes - dark photography

Met welk licht werk je (daglicht/kunstmatig)

Ik gebruik natuurlijk licht, maar alleen omdat ik een geweldige bron in mijn woonkamer heb en nog nooit de kans heb gehad om kunstlicht te proberen.

Welke camera en lenzen gebruik je en/of statief?

Ik gebruik een Canon EOS 7D en een handige Canon EF 50mm f/1.4 USM-lens. Ik gebruik een Weifeng-statief en een Canon-afstandsbediening voor opnamen uit de hand. Het volgende op mijn aankooplijst is een statiefarm en een 24 – 75 mm lens.

camera and tripod

Welk programma gebruik je om je foto’s te bewerken?

Ik gebruik Lightroom en het is het beste sinds gesneden brood.

Volg Carisse op Instagram:

https://www.instagram.com/ofearthandink/

food photography behind the scenes-mylucie.com

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.