Food fotografie

5 Tips vindbaarheid als fotograaf

Als fotograaf is het belangrijk om zichtbaar te zijn en gemakkelijk gevonden te kunnen worden door potentiële klanten en opdrachtgevers. In dit digitale tijdperk is het internet de belangrijkste bron waar mensen naar zoeken als ze op zoek zijn naar een fotograaf. Hier zijn een paar tips om als fotograaf beter vindbaar te zijn op het internet.

Gebruik SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization en verwijst naar het optimaliseren van je website en inhoud om beter te scoren in zoekmachines zoals Google. Het gebruik van relevante zoekwoorden in de inhoud van je website kan helpen om beter te scoren in zoekresultaten en zo meer verkeer naar je website te genereren. Er zijn verschillende online tools beschikbaar die kunnen helpen bij het identificeren van relevante zoekwoorden voor jouw vakgebied.

Join mijn Business School voor Fotografen!

Geef jezelf een vliegende start, zet jezelf neer als een huis en trek direct opdrachten aan

2. Gebruik social media

Social media kan een krachtige tool zijn om je werk te delen en nieuwe klanten te bereiken.
Instagram en Facebook zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het delen van je werk en het opbouwen van een online portfolio.

Het gebruik van hashtags kan helpen om je werk te promoten en meer mensen te bereiken die op zoek zijn naar specifieke soorten fotografie.

Maar vergeet Linkedin ook niet. Misschien denk je dat het heel Zakelijk moet zijn maar dat hoeft echt niet. Schrijf gewoon op wat je ook bij Instagram doet. 

Tip: spreek met jezelf af hoevaak je dit wilt doen en zet dit in je agenda. 

3. Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee bedrijven hun bedrijfsinformatie kunnen beheren en hun zichtbaarheid in Google-zoekresultaten kunnen verbeteren.

Het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf-pagina voor je fotobedrijf kan helpen om je bedrijfsinformatie te beheren en ervoor te zorgen dat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden.

Je kunt ook “berichten” plaatsen, doe dit ook want dan komt er steeds nieuwe content online. 

4. Werk samen met andere professionals

Samenwerken met andere professionals in jouw vakgebied kan helpen om je zichtbaarheid te vergroten. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om samen te werken met andere fotografen, stylisten of evenementenplanners om een netwerk op te bouwen en nieuwe klanten te bereiken.

Volge je al langere tijd iemand op Instagram en heb je daar regelmatig contact mee? Spreek eens af om samen foto’s te maken. Zo leer je van elkaar. 

Je kunt ook eens komen naar mijn Gathering & Styling event waar je kunt oefenen met je fotografie en styling maar ook direct netwerken met anderen. Join mijn Business School voor Fotografen!

Geef jezelf een vliegende start, zet jezelf neer als een huis en trek direct opdrachten aan

5. Gebruik online advertenties

Het gebruik van online advertenties, zoals Google AdWords of Facebook Ads, kan helpen om meer verkeer naar je website te genereren en je zichtbaarheid te vergroten. Dit kan vooral nuttig zijn als je net begint en nog geen grote online aanwezigheid hebt opgebouwd.

Maar ook voor een dienst die nog moet groeien. Zo adverteer ik bijvoorbeeld met mijn fotoshoot locatie “De Oude Kas” op Facebook en Instagram.

Als fotograaf is het belangrijk om creatief te zijn en verschillende strategieën te gebruiken om je zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten te bereiken. Het gebruik van SEO, social media, Google Mijn Bedrijf, samenwerkingen en online advertenties kan helpen om je bedrijf te laten groeien en succesvol te worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.