Food fotografie

Food fotografie leren?

Foodfotografie is een leuke en creatieve manier om je kookkunsten te laten zien. Of het nu gaat om een romantisch diner voor twee, een feestelijke brunch of een gezond avondeten, je kunt je creativiteit de vrije loop laten met mooie, professioneel ogende foto‘s. Het leren van de basisbeginselen van foodfotografie is niet moeilijk. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het maken van geweldige foodfoto‘s.

Uiteraard kun je je ook specialiseren en gaan werken als food fotograaf. Maar hoe kom je nu aan klanten, wat zet je in je portfolio? Dat leer ik je alleemaal in mijn  3-daagse cursus food fotografie. 

  1. Kies een goede achtergrond. Kies een achtergrond die past bij je voedsel en die een rustige, natuurlijke look creëert. Een witte achtergrond is een goede keuze, maar een mooie achtergrond met texturen of kleuren kan ook net zo effectief zijn.

2. Gebruik de juiste lichtinval. Foodfotografie vereist veel licht om de details van je voedsel te laten zien. Gebruik een goede verlichting, zoals natuurlijk licht of professionele studioverlichting.

Maar wat is nu studio verlichting? Dit kan zijn:
een daglicht lamp
werken met flitsers 


3. Kies de juiste lens.
E
en goede lens kan een groot verschil maken bij het maken van mooie foodfoto‘s. Probeer verschillende lenzen uit om de look te vinden die je wilt.
In mijn gratis cursus laat ik je zien welke lenzen ik gebruik in mijn fotografie. 

Gratis cursus fotografie?

4. Gebruik de juiste instellingen.
B
ij het maken van foodfoto‘s wil je waarschijnlijk dat alles scherp is. Zorg ervoor dat je de juiste instellingen gebruikt om dit te bereiken, zoals een lage ISOwaarde, een lange sluitertijd en een kleine diafragmaopening.

Instellingen:
ISO 320, F4, 1/125.
Fuji Xt4, 16-80 mm lens.Zonder statief. Met daglicht. 

5. Probeer een aantal creatieve technieken.
Er
zijn veel manieren om je foodfoto‘s te verbeteren met behulp van creatieve technieken. Probeer eens een snelle sluitertijd om beweging vast te leggen, of experimenteer met lange sluitertijden voor een interessantestilstand‘-look.

Deze behandel ik in mijn boek “Foodfotografie in de picture”. 

Deze blog post bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg als je iets koopt via de affiliate link.

Leer de basis van food fotografie en foodstyling in mijn boek.
Voor €27,- heb je deze al in huis!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.