courgette soep
Food fotografie

Courgette soep en fotoprops

Beginnen met food styling

Bij dit recept van courgette soep laat ik zien hoe ik een flatlay opmaak. Ik begin met de ondergrond namelijk een verweerde houten plank.
Dan pak ik een mooi linnen grijs servet erbij. Ik strijk trouwens nooit. Ik heb ooit zelfs een video gezien hoe een food stylist haar servetten bewaart om juist kreukels erin te houden. Het is je smaak maar je ziet het veel de laatste tijd. Kreukels mogen.
Als ik weet dat ik warm eten moet fotograferen leg ik alles eerst klaar. Soep fotografeer ik vaak warm. Heb toch het idee dat je het anders kunt zien.
Alle borden en schaaltjes heb ik trouwens uit de kringloop winkel. Ik vond deze kleuren wel passen bij het weer op dit moment. Alleen de houten plank heb ik uit een winkel.

flatlay maken met eten

Leg er passende accessoires bij

Ik vond dat er wat miste en wilde wat meer “sju” aanbrengen. Het mocht iets levendiger, wat speelser. Deze natuur elementen versterken het beeld en het zorgt voor een wat “cosy” beeld. Wist je dat  dit gewoon hard brood is wat ik bewaar? Normaal koop ik vers boord waar je mooi de kruimels van kan laten zien. Toevallig had ik dat niet in huis, wel de soep die ik perse op de foto wilde zetten.
Dus als je ooit een mooi hard brood ziet, koop het en bewaar het. Het blijft lang goed en gaat niet schimmelen. Je hebt vaak de prachtigste broden.

 

foto props voor food styling

Courgette soep voor de kids

Mijn kinderen zijn geen fervente groente eters maar deze soep…ja. Gaat erin als kool.
Bovenop heb ik nog wat ingrediënten gelegd die in de soep zitten. Hou er rekening mee dat als je ingrediënten gebruikt die niet in het recept zitten dat je dit wel aanpast in het recept. Anders klopt het niet meer.

Food styling tip

Zakken je ingrediënten naar de bodem van je soepkom? Neem keukenpapier en maak er een prop/berg van. Leg dit in het midden van de kom en schenk de soep erop. Bovenop het keukenpapier kun je de ingrediënten leggen.

food styling

Ingrediënten courgette soep:

 • 2 courgettes
 • 1 aardappel
 • 1 ui
 • 1 knoflook
 • 1 liter water
 • 2 bouillonblokjes
 • olie.

courgette soep

Hoe maak je de soep?

 • Snij en fruit de ui in de pan samen met de knoflook 1 minuut.
 • Snij de courgettes en laat ze 4 minuten meebakken in de pan.
 • Giet er 1 liter water bij en de bouillonblokjes. Schil de aardappel en kook deze hierin mee. Gooi de courgette in de pan met aardappel.
 • Laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
 • Pureer alles glad met de staafmixer.

food flatlay styling

soep voor de herfst

food fotografie 45 graden

food styling tips

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.