mooie foto voor oude en nieuw
Inspiratie

Mijn doel voor 2018 met behulp van de smart techniek

Doelen stellen

Het is goed om jezelf doelen te stellen. Hoezo? Om duidelijk te krijgen wat je wilt bereiken en hoe daar dus komt. Wat moet je daarvoor doen, wat heb je nodig?
Ook is het fijn omdat je zo een focus kunt krijgen.
Ik heb tegenwoordig zoveel ideeën (ze zijn ook echt super) maar daardoor mis ik mijn focus point. Ik ben enthousiast en ga veel nieuwe dingen aan. Ook komen er nieuwe dingen op mijn pad. Dit komt denk ik ook door mijn enthousiasme en overtuiging. Ik geloof ook in de wet van aantrekkingskracht…..maar goed, ik ga weer op een zijspoor, focus!

doelen voor 2018

Het gebruik van de SMART techniek

Een vriendin van mij was zo lief om mij te helpen. Zij kwam aan met het idee van de SMART techniek. Dat staat voor:
Specifiek: omschrijf het doel duidelijk.
Meetbaar: hoeveel gaan we doen en wanneer moet dat zijn?
Acceptabel: je moet het doel zelf willen anders lukt het niet.
Realistisch: is je doel haalbaar? Een niet realistisch doel is niet te doen.
Tijdgebonden: wanneer is het doel bereikt?

Doordat je heel specifiek bent wordt het steeds duidelijk wat je wilt en hoe je dat moet doen. Je kunt het zien als een soort project. Ook geeft het aan wanneer je iets bereikt moet hebben en dat geeft een een overzicht voor jezelf.

nieuwsjaars foto

Mijn doel voor 2018:

In gesprek met mijn  vriendin had ik verschillende dingen opgeschreven. Hieruit is gekomen:

“Een goede food fotograaf en food styliste worden”

Met manlief hebben we afgesproken dat ik de tijd totdat onze jongste naar school gaat (we hebben 3 kids), mag gebruiken om mijzelf te ontwikkelen. Dat is een luxe dat besef ik mij (daarentegen doe ik alle organisatie thuis met 3 kids dat zie ik ook als werk). En daarom moet ik deze tijd van mijzelf pakken en nemen om te leren en alle kennis in mij op te nemen als een spons.

Ik wil graag leren:

– werken met licht, natuurlijk licht en kunstmatig licht
– de basis kennis van de camera weten (ja echt, ik doe alles automatisch maar ik heb gewoon een hele goede camera)
– styling, compositie, trucjes om lelijk eten mooi te maken
– lightroom editing (ik heb een basis kennis maar volgen mij kun je hier nog veel meer uit halen)
– social media: wellicht nog meer verdieping over Instagram, podcast maken en online courses/e-books maken.Dus ik ga online en off line verschillende cursussen volgen. En veel podcast en youtube video’s bekijken.  Al je nog goede tips hebt, ik hoor ze graag.
– en oefenen, oefenen en oefenen. Gelukkig heb ik al weer mooie foto dates staan met mensen die ik heb leren kennen via Instagram. Super om samen te werken met anderen. Zo leer je weer met elkaar en heb ik gelijk mooie foto’s voor Instagram en mij blog.

food stylist worden

Fotografie opdrachten

In 2018 wil ik 8 betaalde fotografie opdrachten hebben binnen gehaald.
Dit omdat ik ook geld wil binnen brengen en het levert veel ervaring op.
Dit kan zijn food fotografie en styling in:
– een tijdschrift
– een restaurant
– een bed & breakfast
– of fotografie van fotoprops zoals keramiek, keuken spullen of servies.

Grote wens

En grote wens van mij is om mee te werken aan een kookboek. Hiervan de styling en fotografie van verzorgen (Je moet je wensen altijd uitspreken toch?)

4 Blogposts per week

Ik heb veel plezier in het bloggen. Ik wil mijn kennis en inspiratie delen en dat kan ik kwijt in mijn blog. Ik zie het als mijn eigen canvas.
Aan de ander kant is het natuurlijk ook mega goed voor Google. Klanten kunnen je makkelijker vinden over je eigen niche. Mensen die informatie willen hebben over een specifiek onderwerp komen bij jou terecht.
Mijn niche is food styling, food fotografie, tips and tricks, backgrounds en free styling. Ik denk dat je je zelf kunt ontwikkelen als kennis iemand die zo gespecialiseerd is in 1 onderwerp dat mensen vanzelf naar je blog toekomen. En hopelijk leidt dat tot meer verkeer op je blog.
Zo is mijn plan om bij elk recept een “behind the scenes” te laten zien. Ik proef dat mensen kennis willen van fotografie. Ik krijg vaak vragen via Instagram over foto en styling aspecten.
Als er meer bezoekers zijn op je blog is er ook meer mogelijk voor samenwerkingen met bedrijven of organisaties die bemiddelen tussen influencers en bedrijven. Maar vooralsnog blijf ik bij mijn leest en wil ik alleen samenwerkingen aangaan die bij mij passen.

food fotograaf worden

Workshops over fotografie en styling

In het jaar 2018 ga ik 3 workshops verzorgen over “Fotografie & Styling”. De eerste workshop is al gepland op zondag 11 februari.
De planning is om in juni en september/oktober er nog twee te gaan geven.



mijn doel voor het nieuwe jaar

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Ik zou nog geen betaalde opdrachten durven aannemen als ik nog steeds op automatische stand fotografeerde eerlijk gezegd. Laat staan workshops geven. Maar dat is geloof ik ook juist een beetje mijn probleem. Ik vind mijn eigen werk nooit goed genoeg. Zo tof dat jij wel van alles doet. Heb ik bewondering voor. En ik weet zeker dat het je doelen je gaan lukken, want je maakt prachtige dingen!
  Ik heb mezelf geleerd om op de handmatige stand te fotograferen. Eerst paste ik alleen het diafragma zelf aan, nu doe ik alles. Op internet is zoveel informatie te vinden en daarbij helpt veel oefenen inderdaad ook. Een tijdje terug heb ik een boek over foodstyling van Simone van den Berg van Uit Simone’s Kitchen gehaald. Ik moet zeggen dat ik inmiddels al veel wist, maar toch is het een heerlijk boek om in huis te hebben. Er staat van alles in over hoe je je camera kunt instellen en ook over licht en styling. Heel toegankelijk en prettig geschreven. Aanrader!

  1. luciedebock zegt:

   Hoi Truusje,

   Dank voor je feedback.
   En dank voor je compliment! Toevallig ben ik net het boek aan het lezen van Simone en heb ik van de kerstman het boek “Food fotografie” van Martijn Smit gekregen. Hier staan volgens mij ook goede tips in.
   Ja, de meningen zijn verdeeld over wel of niet automatisch. Zelfs Simoneskitchen zei, waarom op handmatig als ik mooie foto’s maak? Maar ik wil het leren, de basis kennen. In de workshop fotografie en styling legt Robert de Bock alles uit over de camera en is hij de technische man;-)

   Maar Truusje, jij kan er ook wat van hoor, met je prachtige styling en fotografie!Ik wens je het beste voor 2018,
   liefs Lucie

 2. Dankjewel. 🙂 Wat fotografie betreft heb je gelijk hoor. Ik zie soms op Instagram de prachtigste reisfoto’s voorbijkomen en af en toe vraag ik weleens; waarmee en hoe heb je die gemaakt? En het antwoord is dan heel vaak; ‘oh, gewoon met m’n Iphone’. Niks geen handmatige instelleningen, gewoon druk op de knop. En ik heb ook weleens een fotograaf horen zeggen dat het het allerbelangrijkste is dat je er oog voor hebt. Dat je niet per se lastige instellingen of moeilijke apparatuur nodig hebt, maar met gewoon oog voor mooie beelden kom je al een heel eind. En zo is het denk ik ook.

  Wie weet kom ik weleens een workshop bij je volgen, want je achtergronden zien er altijd heel tof uit. 🙂

  Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar!

  1. luciedebock zegt:

   Je bent natuurlijk altijd van harte welkom! Dank voor je compliment;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.