salade met gietenkaas en gedroogde mango
Food fotografie

Live is de toekomst op Instagram

Waarom “Live” de toekomst is op Instagram

Op Instagram en Facebook heb je nu de feature dat je “live” kunt streamen. Dat betekent dat je op een knopje drukt en “live” kunt filmen. Je ziet wie er meekijkt, de mensen kunnen vragen stellen en je kunt er direct op reageren.
Je gaat naar het icoontje van de camera links boven in bij Instagram. Daar kun je kiezen wat je wilt posten op je stories. Druk dan op het knopje “live”.
Je kunt de video ook opslaan en later delen in je stories, op je blog of Facebook.

Hilary Rushford

Ik volgde een (uiteraard) live seminar van Hilary Rushford en daarin werd duidelijk dat live de toekomst heeft. Trouwens een aanrader om haar seminars te volgen of een cursus. Ze begint altijd met een soort losmaak dansje en vertelt heel veel in een korte tijd. Heerlijk zoveel nieuwe info, kom maar op. Hilary is ook nog heel grappig en haar video’s zijn een voorbeeld voor mij.

ingredienten lente salade

Waarom Live gaan op Instagram?

Het blijkt dat mensen zich eerder “connect” met je voelen als ze je zien en met je in interactie kunnen komen. Weinig mensen gaan live en dat is een voordeel want dan val je op. Als je namelijk Live gaat kom je vooraan terecht in de stories (de rondjes bovenaan en je rondje wordt ook nog eens rood).
Daarnaast kun je natuurlijk heel veel delen en direct reageren met je kijkers (doelgroep). En een call to action erin verwerken. Dus dat je mensen aanzet om zich bijvoorbeeld in te schrijven voor je nieuwsbrief of voor je E-book. Of je nieuwste workshop over styling en fotografie.

salade met gietenkaas en gedroogde mango

Durven en gaan met die hap

Nu schrijf ik altijd in het Engels op Instagram en ja, ik moest het nu ook spreken. Hmm, niet mijn sterkte kant maar what the heck, gewoon doen.
De eerste keer Live heb ik helaas niet opgeslagen in mijn telefoon. De tweede keer wel en dat zien jullie in de video hierboven.
Ik moet even wennen aan alles tegelijk doen. Nu zijn vrouwen heel goed hierin jaja. Stylen tegelijk, spullen erbij pakken, engels spreken en ondertussen kijken op je telefoon wie er meekijkt en reageren waar nodig. Dat laatst had waarschijnlijk iets meer gemogen maar dat is een les voor de volgende sessie.
Het fijnst vond ik eigenlijk dat de telefoon in mijn tripod hangt en de camera niet op mijn gezicht staat. Dat voelt een stuk ontspannender. Ik kon rustig stylen, het beeld was stil en ik kon mijn gang gaan.

lente salade

Styling een “spring salad”

Deze keer heb ik de ingrediënten van een lente salade en de salade zelf gestyled. Inmiddels heb ik contact met een magazine die eventueel foto’s van frisse lente salades wilt hebben (het sneeuwt buiten). De opbouw van de styling heb ik live laten zien en ondertussen tips gegeven.
Na afloop had ik rode wangen ervan. Maar wat vond ik het super om te doen, zat helemaal in mijn element. Woorden die ik niet wist in het engels vroeg ik gewoon hoe dat heette en ik kreeg gelijk antwoord terug. Dat vind ik zo fijn, ik kan gewoon open zijn en dat is ok.
Dus op naar de volgende live video.

live op instagram

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.