Inspiratie

De Theetuin in Nieuwersluis

oud fort

Ik ben fan van De Theetuin in Nieuwersluis. We wonen zelf in Breukelen en als we een stukje gaan fietsen met de kinderen fietsen we vaak langs Nieuwersluis.
Fort Nieuwersluis is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie; een uniek historisch stelsel van verdedigingslinies en -werken die loopt van Flevoland tot Noord-Brabant.
In het weekend is het fort geopend en kun je zelfgemaakte taartjes en brownies eten, koffie en thee drinken. Je kunt heerlijk buiten zitten maar ook met slecht weer is het binnen aangenaam vertoeven.

evenement

De inrichting is met liefde gedaan, zie je deze lampjes? Gemaakt van vintage theekopjes, te schattig uiteraard.

theekopjes

fort

Beneden is het best groot. Er is dan ook ruimte om dit af te horen voor een vergadering of een evenement. Boven in het fort zijn studio’s voor freelancers.

oude deur

Ik hou muren met verschillende texturen (deze kon je ook zien in mijn blogpost over Franse deuren)

fort

cappuccino

Bekijk ook eens de andere Forten en activiteiten op Forten.nl

textuur

Er worden met regelmaat rondleidingen verzorgt, mooie exposities of andere culturele activiteiten. Ik vind het een aanwinst voor de buurt. Ook een mooie plek met kinderen heen te gaan. Genoeg speelruimte. Soms vind ik het best lastig om een relaxed terras te vinden met drie kinderen, waar je als ouder zelf relaxed kunt zitten en de kids even kunnen spelen.

theetuin

Dus als je in de buurt bent, stop even bij Fort Nieuwersluis en geniet van een lekker stuk taart met een kopje koffie of thee!
Ik ga zeker nog een keer langs om de mooie taarten op de foto te zetten….

witte bloemen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.