Illustratie bloemenkrans
DIY

Bloemenkransen maken met aquarelverf

Aquarel

Sinds kort heb ik het aquarellen helemaal ontdekt, zoals je misschien al eerder hier las.
Ik heb altijd wat met bloemen gehad. Deze keer schilderde ik bloemenkransen op aquarelpapier.
Mijn voorbeeld met bloemen die ik de vorige keer maakte, heb ik erbij gepakt ter inspiratie.

krans verven

Maak eerst een cirkel met potlood, heel licht. Neem bijvoorbeeld de onderkant van een schaal en trek deze over. Dan heb je een richtlijn waar je op kunt schilderen.

Groene bloemenkrans

Je kunt ook blauw gebruiken voor de blaadjes. Het mooiste is onderaan de donkere kleuren groen en blauw en boven de lichte kleuren.

Krans bloemen diy

Illustratie bloemenkrans

Bij deze bloemenkrans van aquarel heb ik vooral mij geconcentreerd op de vormen van de bloemen en blaadjes. Ik ben meer bezig geweest met het illustreren dan met de techniek van het aquarellen.

 

Leren aquarellen

Bloemenkrans

Rozenkrans

Rozen krans schilderen

Bij deze laatste twee bloemenkransen heb ik in lagen gewerkt, ik merk dat ik nog steeds een beetje voorzichtig ben. Bij aquarelverf is het namelijk heel mooi dat je in lagen kunt werken. De eerste laag breng je heel licht aan. Dit kan op een natte ondergrond of met veel water. Als je kleuren met elkaar in contact brengt krijg je ook mooie effecten.
Dan moet je het goed laten drogen. Je kunt dan nog een tweede of derde laag aanbrengen. Steeds ga je meer donkere kleuren gebruiken. Let op dat je de mooie effecten van het aquarellen niet bedekt (wat ik eerder deed). Juist het toeval van deze verf is zo mooi.
Ook kun je met een dun penseel accenten leggen op bijvoorbeeld de nerven van de blaadjes.

Ik merk dat ik het heerlijk vind om gewoon je “creative mind” te volgen en gewoon te doen. Echt een aanrader.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.