traktatie
DIY

Leuk idee kindertraktatie: snoep sushi

zelf maken

Vorige week heeft Joep getrakteerd op school. In de zomervakantie wordt hij 7 jaar en we vierden nu alvast zijn feestje in de klas. Ik liet voorbeelden aan hem zien van deze snoep sushi op Pinterest en Joep vond het gelijk een goed plan.

Mijn inspiratie heb ik van van Wimke.nl Deze snoep sushi staat bij mij al enige tijd op de planning; het ziet er zo vrolijk en mooi uit.
En: het is best makkelijk dus jij kunt het ook.

snoep

Wat heb je nodig voor deze traktatie?

  • Cupcake vormpjes: de kleintjes haalde ik bij de AH, de grote van de Action.
  • Zure matten: let op welke je neemt. Je hebt lange matten en korte. Ik had toevallig de korte maar de lange zure matten zijn mooier omdat je er meer mee kan.
  • Engelse drop: ik heb hier alleen de roze snoepjes van gebruikt. Mijn ervaring is dat kinderen engelse drop niet zo lekker vinden maar dit kan natuurlijk verschillen.
  • Dropveters: neem de losse dropveters, niet de opgerolde! De zwarte opgerolde zijn te dik en moeilijk vast te knopen.
  • Regenboogsnoepjes of dynamietstaafjes (gekleurde staafjes met wit binnenin)
  • Marshmellows en spekjes
  • Dropsleutels, maantjes, gekke vormpjes van snoep.
  • Andere snoepgoed  die je mooi lijken hiervoor.  Tip: ga op tijd naar de supermarkt om te kijken of ze alles wel hebben, hou er rekening mee dat je nog naar een andere winkel moet omdat ze niet altijd alles hebben.

dropveters

Waarschuwing: als je deze traktatie samen met je kind gaat maken, stel je er dan op in dat er minstens 6 snoepjes in het mondje van je kind verdwijnen. Dit is veel te aantrekkelijk namelijk;-)
Joep heeft er wel geteld twee gemaakt, Robert eentje en ik heb de rest gemaakt.

cupcakes vormpjes

zelf maken

traktatie

Juffen traktatie: voor de juffen heb ik grotere spekjes gebruikt en een groter cupcake vormpje. Eerlijk gezegd was ik het bijna vergeten totdat Joep mij erop attendeerde. Dank Joep daarvoor!

dropsleutel

In de marshmallows heb ik de zure staafjes gedaan. Deze heb ik eerst door midden gesneden en deze in de marshmallow geduwd. Hier omheen de zwarte dropveter vast geknoopt.
Je kunt natuurlijk zelf variëren met ideeën!

theekopje

traktatie

Je kunt deze traktatie makkelijk een of twee dagen van tevoren maken. Leg de snoep sushi op de papieren cupcake vormpjes en leg ze op een mooie schaal. Ik had er nog mooie ballonnen aan gehangen, dan is het gelijk feestelijk aankomen op het feestplein ( behalve als Kees tegen de ballonnen slaat en je halve traktatie op de grond valt……)

snoep traktatie

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.