mooie tafel
Inspiratie

5 hotspots in Den Bosch

den bosch

Elk jaar ga ik met een vriendinnenclub uit Utrecht een weekend weg. We kiezen dan een stad uit, kletsen veel bij met een wijntje, ontspannen, lachen en als het kan even shoppen.
Dit weekend gingen we naar Den Bosch. Ik was er zelf al een paar keer geweest,  het is zo’n gezellige stad. De sfeer en de mensen zijn gezellig en warm, de stad Den Bosch is sfeervol.
Van tevoren had ik de leuke straatjes opgezocht. Hierbij mijn 5 tips voor mooie winkels!

tafel dekken

  1. Daily Poetry. Wat een heerlijke en mooie winkel zeg. Deze is te vinden op de Vughterstraat 72.  Opgezet door Britt en Sander: “we verzamelen alles wat we mooi vinden en waarin we geloven”. Mooi keramiek, glazen, kleding, producten van goede kwaliteit. En zie je dat botermesje in de vorm van een luipaard hierboven op de foto, yep, I’m totally in love.

mooie tafel

Geweldig, een oude houten deur en daarop een “table setting” gemaakt, helemaal top.

Ik kocht er zo’n mooi gevormde knipschaar voor mijn bloemen (natuurlijk ook mooi voor mijn foto’s op Instagram;-) .
En ik was heeeeel blij met Sander. Ik had een tasje laten staan bij hen (met mooie lepels, houten plankje en nog meer foto props)  alleen wist ik niet meer waar ik deze had laten staan….Ik was natuurlijk te druk net foto’s maken en mijn hersenen zijn na drie kids niet meer wat ze zijn moeten..Ik had het al gevraagd maar we konden niks zien. Ik vet balen. Belt Sander op mijn mobiel dat hij mijn tas had gevonden, jihaa! (Ik had toevallig mijn kaartje afgegeven en we hadden even gekletst over mijn blog).  Thanks a lot Sander!!!

flatlay

Dus als je in de buurt bent, loop absoluut even naar binnen! P.S. Ze hebben ook een webshop, beetje gevaarlijk voor mij want ze hebben zulke mooie spullen!

 

hotspot in den bosch

oerwoud

2. Stadstuinwinkel Oerwoud. Je waant je in een totaal anders sfeer als je deze winkel binnen loopt (Vughterstraat 84). Op het moment dat we binnen kwamen was de workshop macramé bezig. Ze verzorgen verschillende workshops waaronder “Natuur illustratie” door Kleine dingen (die ik op Creative Life heb gezien). En heleboel mooie planten natuurlijk. En wist je dat ze ook een plantenasiel hebben? Te leuk bedacht. Heb je planten teveel dan kun je ze naar Oerwoud brengen.

workshop

planten

karakter

3. Karakter in de Snellestraat 12.   Oh, wat een heerlijke sfeervolle winkel. Mooie kleuren, veel mooie bloemen patronen, yes count me in. Woon accessoires, tassen, stationary en sieraden. Veelal producten die geselecteerd zijn met “bewustzijn van milieu, mens en onze maatschappij” aldus Marie-Louise en Angela.

mooie spullen

woonspullen

bloem

flowers

straatje den bosch

Tip: neem vooral de kleine straatjes, ga op onderzoek uit. Veel mooier dan de grotere winkelstraat.

lampen

4. Werk aan de winkel: in deze winkel kun je heel lang blijven, zoveel vrolijke spulletjes hebben ze (Dode Nieuwstraat 32). Het grappige was dat ik pas door had dat ze Werk aan de winkel zijn toen ik in de winkel zelf was. Ik ken ze eigenlijk al best lang online maar nog nooit in het “eggie” geweest. Ze verzorgen namelijk ook diverse creatieve workshops. 

eenhoorn

Oe lala, deze eenhoorn, te cute toch?!

woonspullen

Veel diversiteit aan mooie woon accessoires.

cactus

winkel den bosch

sostrenegrene

5. And last but no least, Sostrenegrene. Ik ben dol op deze winkel, ik word hier heel hebberig, herkenbaar? Ze zijn te vinden op de Orthenstraat 1 in Den Bosch.

styling

Ik was een keer eerder bij hen in de winkel geweest in Amsterdam, toen keek ik ook al mijn ogen uit. Ik geloof dat ik als laatste uit de winkel kwam van alle meiden…. had mijn mandje goed gevuld met mooie spulletjes. Sostrenegrene heeft van alles, voor DIY’s, stationary, spullen voor de keuken, speelgoed, decoratie spullen, mooie dingen voor de tuin, noem maar op. Echt een aanrader voor een mooie cadeautje (of cadeautjes voor jezelf).
En wist je dat ze een heleboel mooie DIY filmpjes online hebben staan?

doosjes

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.