flowers
DIY

Hoe maak je een bloemenkrans?

krans

Ik fietste laatst een rondje door Breukelen om te kijken naar bloemen en mooie takjes. Zo vond ik deze mooie takken met beginnende knopjes eraan. De roze anjers kocht ik bij de bloemenzaak.
De laatste tijd ben ik mij meer bewust van de mooie takjes, bloemen en de natuur om mij heen. Ook dat ik vaak een kans zie om er iets mee te maken zoals een mooie flatlay (foto van bovenaf met een verzameling voorwerpen), een bosje of zoals nu, een krans!

bloemen

Wat heb je nodig?

  • Takken, let op dat ze een beetje buigbaar zijn
  • bloemen naar eigen keus
  • ijzerdraad
  • touw
  • schaar
  • kniptang voor ijzerdraad
  • tang voor takken en bloemen.

ijzerdraad

Probeer een cirkel te maken met de takken. Leg ze eerst neer en maak ze dan vast met een stukje ijzerdraad. Draai de uiteindes om elkaar heen en verstop ze een beetje achter de krans.

takkenbloemenkrans

Als de basis krans klaar is, kun je de bloemen eraan vast maken. Experimenteer met de bloemen. Leg ze allemaal onderaan of allemaal verspreidt, kijk wat jouw smaak is en wat je gevoel zegt. Ik luister vaak naar mijn gevoel met het stylen van iets of bij het maken. Ik denk dat dat je kracht is, dat je luistert naar jezelf, wat jij mooi vindt.

roze bloemen

Pak daarna het touw erbij en maak de bloemen vast aan de takken krans. Maak touwtjes vast aan de takken waar het ijzerdraad is bevestigd. Verwijder dan het ijzerdraad. Uiteraard kun je ook direct touw gebruiken bij het begin en geen ijzerdraad. Ik vond het fijner met ijzerdraad omdat deze takken nogal een eigen wil hadden en hun eigen weg gingen.

helleborus

diyflatlay

pimp je krans

Het touw kun je om de krans heen wikkelen dat geeft een mooi speels effect. Je kunt ook voor een kanten lint of een lint met een kleurtje kiezen.

bloemen liefde

bloemen op krans

flowers

krans maken

En je krans met natuurlijke materialen is klaar! De bloemenkrans is mooi om op te hangen aan de voordeur als je een feestelijk etentje hebt. Zijn de bloemen uitgebloeid? Je kunt de bloemen laten zitten en dan drogen ze vanzelf.
Of je kunt de bloemen eruit halen en de takkenkrans opnieuw versieren met andere bloemen of decoraties.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.