origineel uit eten
Inspiratie

Uit eten in een kas: De Eet & Kweekplek

uit eten in kas

Deze Eet en Kweek Kas is er helaas niet meer. Maar…inmiddels heb ik mijn eigen locatie “De Oude Kas”.
In deze oude Kas kun je een fotoshoot doen of gebruiken als video locatie.
Bij de Kas is er ook groen aanwezig waar je gebruik van kunt maken.
Het is mogelijk om hier presentaties, workshops of team veranderingen te houden. Mooi te combineren met een wandeling langs de Vecht of in het bos.

Deze industriële locatie is gelegen in Breukelen tussen Amsterdam en Utrecht in.

In Utrecht zit De Kas, Eet & Kweekplek. Robert (manlief) en ik hadden deze avond een vegetarisch diner gereserveerd “Wat de Kas schaft”. Je brengt zelf je drankjes mee en eet gerechten die uit de kas komen. Je zit met onbekende mensen aan een lange tafel heerlijk te eten.
Ik vond deze geweldige locatie door een tip van  Explore Utrecht op Instagram.

groente drankje
De Eet & Kweekplek wordt gerund door Kevin en Meike, twee enthousiastelingen die nu al 3,5 jaar de Kas runnen en kweken. Je wordt warm ontvangen door hen en je voelt je echt welkom. Bij aankomst stond een tomatensapje klaar.

tomaten kweken
Op woensdag en zaterdag kun je groentes kopen. Je kunt ook een “pleegplantje” kopen, een tomatenplantje dat je zelf een naam mag geven. Ze verzorgen deze voor je (je wordt zelfs op de hoogte gehouden via de mail over het groeiproces) en als de eerste tomaten verschijnen zijn deze voor jou, te leuk bedacht dit.

eet tip utrecht

Kevin en Meike vertellen met passie over de Kas. Tussen het eten door kregen we een rondleiding en vertelden ze veel over de ontstaanswijze, de verschillende groentes en  ervaringen met kweken. Ook de tegenvallers of te veel komkommers (of waren het nou courgettes) kweken, alles kreeg we te horen.

tomatenplant

foto groente

groene pompoenen

druiven in de kasorigineel uit eten

Je krijgt een heel speciaal gevoel als je hier zit te eten. Met mooie lichtjes, lekker eten, je eigen flesje wijn en kennis maken met de buren die naast je aan tafel zitten. Het is ook een ontspannen manier om andere mensen te ontmoeten.

lange tafel diner

event utrecht

vegetarisch eten

Een uitdaging voor mij uiteraard, in het donker eten fotograferen. Hmm, niet de beste foto maar goed. Een eetfoto kan hier niet ontbreken.
Ze hadden trouwens een heel bijzonder toetje, ijs van hun eigen gekweekte tomaten. Deze hadden ze laten maken door Roberto’s IJssalon die er nog Parmezaanse kaas en kikkererwten aan had toegevoegd. Een sensatie op je tong, werkelijk waar. Je verwacht zoet maar het was dus een hartige smaak.
Roberto’s ken ik ook nog uit de tijd dat ik De Utrechtse Fabriek organiseerde (een webshop markt in het Griftpark). Ik vind het interessant om te horen dat de Kas ook samenwerkingen aangaat met andere bedrijven. Zo bereik je net iets meer denk ik en je steekt elkaar alleen maar aan met je enthousiasme.

Wist je dat je ook persoonlijke events hier kunt reserveren? Robert heeft ook al een workshop- vergaderdag voor zijn werk hier geboekt met eten erbij.
De Kas is niet verwarmd. In de winter zijn ze dan ook gesloten. Maar in het voorjaar beginnen ze weer en kun je weer allerlei leuke events beleven!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.