tijger oren
DIY

Tijger oortjes DIY

Tijger oortjes

Tijger oren

Ik wilde iets maken met oortjes. Maar ik heb natuurlijk drie jongens…..dus ik ging deze keer voor iets stoers.
In de stoffen winkel in Breukelen “De Strekkende Meter” kocht ik tijgerstof (heel zacht, heel aantrekkelijk) en een goude, beige glitterstof.
Bij de drogist kocht ik een haarband. IJzerdraad had ik nog en ook had ik textiellijm aangeschaft (Gutermann, werkt altijd goed, speciale lijm voor stof).

 

Haarband met ijzerdraad

Het ijzerdraad wikkelde ik als eerst om de haarband heen. Ik maakte gelijk een oortje eraan. Ook aan de andere kant. Het ijzerdraad draaide ik weer aan elkaar op de bovenkant van de haarband (anders zit het op het hoofd van het kindje).

tijger oren maken

 

Ik ben vaak van de snelle DIY’s. Het moet niet al te ingewikkeld zijn en niet te lang duren moet ik eerlijk toegeven. Dus zo ga ik ook hier te werk.
Ik heb een stukje tijgerstof eronder gelegd en op gevoel uit geknipt. Hou er rekening mee dat je de randjes nog naar binnen vouwt en dat het ijzerdraad aan beide kanten bedekt moet zijn.

Haarband met oren

Plak de stof aan elkaar vast.

 

 

Zelf maken voor carnaval

De haarband zelf heb ik gedecoreerd met het beige stofje. De eigenaresse van de stoffenwinkel gaf als tip dat ik een buisje kon naaien en dit om de haarband kon doen. Goeie tip maar ik wilde toch iets sneller klaar zijn. Als je iets meer geduld heb dan ik en je wilt dat deze wat langer meegaat, zou ik dit adviseren.
De stof heb ik in een lange reep geknipt en dit om de haarband heen gewikkeld.
Bij de aanzet heb ik de reep stof vastgeplakt met wat lijm.

oortjes-op-tiara-maken

Tijger haarband

Ook aan het einde heb ik de stof vastgeplakt.

Haarband voor jongens

En klaar zijn de tijger oren!
Bij mij is wel een nieuwe verslaving geboren geloof ik. Het is zo leuk om te maken, ik heb er echt plezier in en de kindjes vinden het ook mooi.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.