Workshop food fotografie en foodstyling

Wil jij de lekkerste gerechten er ook écht uit laten zien op een foto? Ben je op zoek hoe je die prachtige foto’s kunt maken voor Instagram of je blog waarvan het water je in je mond loopt?

Volg dan de workshop “Food fotografie en foodstyling”. In deze workshop maak jij een vliegende start met foodfotografie en krijg je veel tips en leer je de technieken die nodig zijn om die prachtige foto’s te maken.

Ook als je foto’s wilt maken van producten is dit mogelijk.

Prijs: €129,-excl btw.

Tijd: 13:00-17:00 uur.
Locatie: Myluciestudio Breukelen

Suzanne
Suzanne@picasuus
Lees verder
Lucie is een geweldige fotografe en is in staat om haar vaardigheden op een relaxt en effectieve manier te leren. Haar foto's weerspiegelen haar persoonlijkheid zo goed. Ik vond het heerlijk om les van haar te krijgen. Ik zou zo weer voor haar workshops boeken!
Sanne
Sanne@surfcheck_nl
Lees verder
Ik had een geweldige workshop bij Lucie Beck om de vaardigheden en tips en trucs van Lucie te leren. Ik was overwelmd door de vele beschikbare achtergronden, decors, eten, potten, pannen en servies om uit te kiezen. Nu, toen ik thuis kwam, kon ik alles op zijn plaats zetten. In mijn hoofd en hoe ik de gerechten voor mijn boek wil fotograferen. Met alle tips en trucs die ik van Lucie heb geleerd, voel ik me veel zekerder om voedselfotografie te doen.
Previous
Next

Herken je dit?

➜ Je vraagt je af waarom je steeds zo’n gele gloed in je foto’s hebt.
➜ Je weet niet goed hoe je het daglicht gebruikt in je food foto’s.
➜ Je loopt elke keer te worstelen met het hoe je je bestek legt en welke kleur servet je moet gebruiken.
➜ Je wilt alle kennis over food fotografie opzuigen als een spons.
➜ Je wilt graag foto’s van je producten maken maar je weet niet hoe?

Wat ga je leren in deze workshop?

 • Het stylen van eten.
 • Verschillende composities.
 • Gebruik van kleur in food foto.
 • Hoe werk je met het daglicht.
 • Het hanteren van de daglichtlamp.
 • Het werken met diffuser en reflector.
 • Het opbouwen van een foodstyling set.
 • Fotografeer je producten? Ook dat kan je in deze workshop doen. Neem je eigen producten mee die je op de foto wilt zetten.
 • Heb je geen camera? Je kunt ook met je telefoon foto’s maken in deze workshop.

  Prijs: €129,-excl btw.

  Tijd: 13:00-17:00 uur.
  Locatie: Myluciestudio Breukelen

Na deze workshop:

 • Voel je je zekerder tijdens het maken van foodfoto’s; je ziet sneller in waar je moet gaan staan wat betreft het licht.
 • Je kunt meer variatie aanbrengen in je foodstyling. Je ziet meer mogelijkheden van composities en het gebruik van kleur. 
 • Je begrijpt hoe je manueel kunt fotograferen; je zet je camera niet meer op de automatische stand.
 • Kun je direct aan de slag met je product fotografie voor je webshop, social media en website.
Mirjam Poldermans
Mirjam Poldermans@mirjampoldermans
Lees verder
Zeer leerzame workshop. Er was veel ruimte voor vragen en eigen initiatieven.
Karine de Bruijn
Karine de Bruijn@karinedebruijn
Lees verder
Ik heb een paar workshops van Lucie gevolgd. (interieur en food fotografie). Het is elke keer weer een groot plezier om naar haar tips te luisteren en samen met gelijkgestemden te oefenen tijdens de sessies.
Previous
Next

Programma workshop food fotografie

13.00-13.15 Kennismaking  met koffie & thee.
13.15-14.15 Theorie food fotografie.
14.30-16.15 Food & product fotografie in de praktijk brengen: we gaan 3 verschillende settings maken. Fotograaf Lucie loopt langs om te helpen en tips te geven. 
16.15-17.00 Foto’s bewerken in Lightroom.

Wie ben ik?

Ik ben Lucie Beck en al jaren werkzaam als food fotograaf en food stylist.
Ik heb mee gewerkt aan kookboeken, producties voor de magazines en werk voor online food bedrijven.
Ik heb gefotografeerd voor tv koks als Rudolph van Veen, Pieter Kok, Sandra IJsbrand en Chef Toub.

In 2018 won ik een prijs bij “The Pinklady Food photographer of the year” in London.
Ik ben geselecteerd voor de “Food photo Festival” in Vejle.

Mijn missie is: anderen leren en inspireren over food fotografie en foodstyling.

Ook ik ben ooit begonnen als food fotograaf en wilde hier alles over leren. Maar ik miste een goede basis workshop over food fotografie.

Ik vroeg mij af, hoe gebruik je het licht bij het fotograferen van eten, hoe kun je een gerecht mooi stylen en welke achtergrond gebruik ik nu? Ik had het idee van de foto in mijn hoofd alleen had ik niet het verwachtte resultaat.
Ik miste een goede basis workshop over food fotografie en daarom heb ik deze zelf ontwikkelt. 

In mijn workshops heb ik al 1000 mensen mogen leren over foodstyling en food fotografie.

In deze workshop leer ik je basics zodat je zelf lekker aan de slag kunt met het fotograferen van eten.

Luc
Luc@luc_inshape
Lees verder
"Hoewel ik al een tijdje actief Food foto’s maak, heeft Lucie mijn perspectief echt veranderd. De cursus laat je echt zien, wanneer je welke backdrop kunt gebruiken om je foto’s naar een hoger niveau te brengen. En leer je, hoe je krachtig gebruik van het daglicht kunt maken.  Door verschillende invalshoeken te gebruiken. Wat ik persoonlijk heel sterk vind: Dat je zelf aan de slag met verschillende settings gaat en zij direct feedback geeft. Op deze manier leer je de theorie direct in de praktijk toe te passen."
Maaike
Maaike@pictures_by_m_nl
Lees verder
“Lucie brengt de basis van food fotografie op een leuke, laagdrempelige wijze.  Het is fijn dat er ook aandacht wordt besteed aan de nabewerking van de foto’s en niet alleen aan het fotograferen zelf.  Hoewel ik zelf al wat ervaring had opgedaan, viel er toch iets nieuws te leren en heb ik weer een flinke dosis inspiratie opgedaan! “
Previous
Next

Hoe werken al die knoppen op je camera?

Vraag je je nog steeds af wat die knoppen op je camera betekenen? Hoe het zit met ISO, diafragma en sluitertijd? Je bent al aan het oefenen maar je weet niet hoe je het licht daadwerkelijk kunt beïnvloeden.

In deze workshop is het mogelijk om met je camera foto’s te maken of met je telefoon.

Fotografeer je met je camera op automatische stand? Geen probleem. Ik leg je de basis uit over de ISO, diafragma en sluitertijd.

Tegenwoordig kun je met je telefoon ook mooi foto’s maken. Ook op deze dag leer ik je hoe je je telefoon kunt gebruiken met het fotograferen van eten. 

Informatie

 • Wat mee te nemen:
  – fototoestel (tip: zoek van tevoren op waar je ISO, diafragma en sluitertijd zitten)
  – telefoon
  – notitie boekje en pen
  – eventueel statief
 • Locatie:
  Mylucie Studio
  Herenstraat 15a.
  Breukelen.

 • Parkeren:
  Op het plein kun je maximaal 2 uur staan met blauwe parkeerkaart. Advies is om een stukje door te rijden op de Herenstraat en op het einde bij de boten te parkeren, aan de Vecht.
   De locatie is te bereiken met openbaar vervoer.


  Tijd: 13:00-17:00 uur
  Prijs: €129,- excl btw (€156,09 incl btw)

Algemene voorwaarden

– Het reserveren van een workshop houdt in dat je de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden aanvaardt
– De vermelde prijzen voor de aangeboden diensten zijn in euro’s.
– Betaling dient vooraf betaald te zijn via het winkelmandje.
– Er vinden geen refunds plaats.
– Voorbehouden vanwege ziekte of onvoorziene omstandigheden.