Een kijkje achter de schermen

Behind the scenes with @twolovesstudio

Who are you and what do you do?

I’m Rachel Korinek, a professional food photographer and educator. I am an Aussie who lives in Vancouver, Canada. I have been doing food photography for over 8 years now and have run a freelance business for about 7 years all up. It started as a hobby, then I worked part-time in a 9-5 job and did photography on the side. It eventually led to being full time and taking my business across the world from Melbourne, Australia to Vancouver, Canada.

I have a university degree in education and am very lucky that I have found a passion for helping and teaching others how to improve their food photography.

I have a blog at Two Loves Studio and online courses.

Thank you so much, Lucie, for having me on your blog!

Wie ben je en wat is je beroep?

Ik ben Rachel Korinek, een professionele voedselfotograaf en opvoeder. Ik ben een Aussie die in Vancouver, Canada woont. Ik doe al meer dan 8 jaar aan foodfotografie en heb al 7 jaar lang een freelance bedrijf. Het begon als een hobby, daarna werkte ik parttime in een 9-5 baan en deed ik fotografie aan de zijkant. Het leidde er uiteindelijk toe dat ik fulltime bezig was en dat ik mijn zaak over de hele wereld deed, van Melbourne, Australië tot Vancouver, Canada.

Ik heb een universitair diploma in het onderwijs en heb het geluk dat ik een passie heb gevonden om anderen te helpen en te leren hoe ze hun voedselfotografie kunnen verbeteren.

Ik heb een blog bij Two Loves Studio en online cursussen.

Heel erg bedankt, Lucie, dat ik op je blog sta!

How did you start and how did you learn?

I first discovered food photography back in 2012 when I was travelling in a campervan around Southern Australia with my now-husband. He came across a book called Plate to Pixel by Helene Dujardin in a little bookshop in Tasmania.

I had no idea that food photography even existed and the moment that I laid eyes on Helene’s work and her words, I was hooked.

We started shooting food in our campervan just days later. My husband has been photographing for almost 10 years at that point. So I was very lucky to have someone to teach me the basics and some gear to borrow!

I spent the next year shooting every day. I started a blog called ‘Two Loves’ where I documented the things I was learning by sharing blog posts. The blog slowly morphed into Two Loves Studio, where I teach food photographers the ‘How-to of Food Photography’.

Hoe ben je begonnen en hoe heb je je skills aangeleerd als food fotograaf?

Ik ontdekte voor het eerst voedselfotografie in 2012 toen ik met mijn huidige man in een camper door Zuid-Australië reisde. Hij kwam in een kleine boekhandel in Tasmanië een boek tegen dat Plate to Pixel heet van Helene Dujardin.

Ik had geen idee dat er zelfs foodfotografie bestond en op het moment dat ik Helene’s werk en haar woorden onder ogen kreeg, was ik verslaafd.

We begonnen slechts enkele dagen later met het fotograferen van voedsel in onze camper. Mijn man fotografeert al bijna 10 jaar op dat moment. Dus ik had het geluk dat ik iemand had die me de basis kon leren en wat spullen kon lenen!

Het volgende jaar heb ik elke dag gefotografeerd. Ik begon een blog genaamd ‘Two Loves’ waar ik de dingen die ik leerde heb gedocumenteerd door het delen van blogberichten. De blog veranderde langzaam in Two Loves Studio, waar ik voedselfotografen de ‘How-to of Food Photography’ leer.

Who are your clients and how do they find you?

I’ve been shooting now for almost a decade and my business has seen a lot of growth and changes in that time.

The clients I have worked with throughout my career are:

Small and large businesses needing website images, and social media content.

Online and print magazines and journals located across the world.

Large and small brands working on sponsored content and brand awareness.

Restaurants and cafes need images for websites, menu boards and social content.

Partnering with brands to run workshops and speak at conferences.

Photographers of all skill level teaching classes or providing 1:1 mentorship.

There is a saying in business: there is an element of luck in business, but luck only happens to those who are up to something ~ Todd Herman.

Never has this been something more true for me. I find clients and clients find me. But the ones that find me do so because I am putting myself out there. Creating great content and often.

My first ever client found me through a Google Image search. Clients will find me through Instagram, Google search or on Pinterest. But the best has always come from word of mouth.

I have also approached brands and clients to work with. Sometimes it takes 9-12 months to create a relationship. So I often think about it as the work I do today will benefit me in the future.

Hoe vinden opdrachtgevers jou?

Ik schiet nu al bijna een decennium en mijn bedrijf heeft in die tijd veel groei en veranderingen doorgemaakt.

De klanten waar ik gedurende mijn hele carrière mee heb gewerkt zijn:

Kleine en grote bedrijven die behoefte hebben aan website beelden, en social media content.
Online en gedrukte tijdschriften en tijdschriften over de hele wereld.
Grote en kleine merken die werken aan gesponsorde content en merkbekendheid.
Restaurants en cafés hebben beelden nodig voor websites, menuborden en sociale content.
Samenwerking met merken om workshops te geven en te spreken op conferenties.
Fotografen van alle vaardigheidsniveaus geven les of zorgen voor 1:1 mentorschap.

Er is een gezegde in het bedrijfsleven: er is een element van geluk in het bedrijfsleven, maar geluk overkomt alleen degenen die iets van plan zijn ~ Todd Herman.

Dit is voor mij nog nooit zo waar geweest. Ik vind klanten en klanten vinden mij. Maar degenen die mij vinden, doen dat omdat ik mezelf daarbuiten zet. Het creëren van grote inhoud en vaak.

Mijn allereerste klant vond me via een Google Image search. Klanten vinden mij via Instagram, Google search of op Pinterest. Maar het beste komt altijd uit mond-tot-mondreclame.

Ik heb ook merken en klanten benaderd om mee te werken. Soms duurt het 9-12 maanden om een relatie op te bouwen. Ik denk er dus vaak over na, want het werk dat ik nu doe, zal me in de toekomst ten goede komen.

How do you manage your time with social media and marketing?

Being on social media is important for creatives! I tend to focus on a few platforms that I think I do best on. Instagram is one of them but I don’t use Facebook to promote my work. I use Instagram, Pinterest (although it’s technically not a social media platform), and Behance.

I tend to batch content. I usually schedule my Instagram posts on a Monday for the following week and try to limit the time I spend on the platform by only responding at certain times and making replies to DMs limited to a few days per week.

I schedule Pinterest content every two weeks and I have a VA who helps me schedule all the content monthly. She also helps me create posts monthly on my portfolio site and Behance.

Always create the content you want to be hired for! Make sure to put yourself out there and keep on working even when you feel like the whole world isn’t working for you.

Hoe deel je je tijd in voor marketing en social media?

Op sociale media zijn is belangrijk voor creatieven! Ik heb de neiging om me te richten op een paar platformen waar ik denk dat ik het best op kan. Instagram is er één van, maar ik gebruik Facebook niet om mijn werk te promoten. Ik gebruik Instagram, Pinterest (hoewel het technisch gezien geen social media platform is), en Behance.

Ik heb de neiging om content in een batch te plaatsen. Ik plan mijn Instagram berichten meestal op een maandag voor de volgende week en probeer de tijd die ik op het platform doorbreng te beperken door alleen op bepaalde tijden te reageren en de antwoorden op DM’s te beperken tot een paar dagen per week.

Ik plan Pinterest content om de twee weken in en ik heb een VA die me helpt om alle content maandelijks in te plannen. Ze helpt me ook om maandelijks berichten te maken op mijn portfoliosite en Behance.

Creëer altijd de inhoud waarvoor u wilt worden ingehuurd! Zorg ervoor dat je jezelf daar buiten zet en blijf werken, zelfs als je het gevoel hebt dat de hele wereld niet voor je werkt.

How do you start with styling?

I usually find that styling is a step by step process. It builds slowly. I like to start styling by just letting my creativity lead me. Adding things and removing things until I feel that something is starting to take shape.

Then I will constantly assess what’s working and what’s not. I’ll make cropping choices or use cropping guides, manipulate light and edit as I go. Then I just start to continue to look at my layers and lighting and make small changes until I have something I am loving.

And if all else fails, I will sometimes abandon a concept rather than forcing it. I tear down what I’ve built and styled an entirely new scene. Being attached to something rather than being open can be paralysing sometimes. I always trust that at the end of the photo session I will take a great shot.

What is your focus with styling

Composition and styling are important when it comes to your food photography. There are many elements and compositional techniques that I rely on to get my style.

But the one I think about the most is ‘layering’.

Layering isn’t a concept that I came up with, but I do think that I have a unique perspective on how I think about it, (or at least that’s what my students tell me!).

Layering to me is thinking about the ‘layers of interest’ around your food subject. I always aim to have 3-4 layers of interest when I style. So I think about what makes this food interesting, or what makes the props interesting or the lighting.

If a shot doesn’t feel exciting or enticing enough, I usually don’t have enough layers that make the shot powerful. I even break down layers into layers in the food, and layers with props. There are so many ways to think about layers and it always helps me make my food photos great!

Hoe begin je een food styling set?

I usually find that styling is a step by step process. It builds slowly. I like to start styling by just letting my creativity lead me. Adding things and removing things until I feel that something is starting to take shape.

Then I will constantly assess what’s working and what’s not. I’ll make cropping choices or use cropping guides, manipulate light and edit as I go. Then I just start to continue to look at my layers and lighting and make small changes until I have something I am loving.

And if all else fails, I will sometimes abandon a concept rather than forcing it. I tear down what I’ve built and styled an entirely new scene. Being attached to something rather than being open can be paralysing sometimes. I always trust that at the end of the photo session I will take a great shot.

Wat is je focus met een food styling set?

Compositie en styling zijn belangrijk als het gaat om uw voedselfotografie. Er zijn veel elementen en compositietechnieken waar ik op vertrouw om mijn stijl te krijgen.

Maar waar ik het meest aan denk is ‘gelaagdheid’.

Gelaagdheid is geen concept dat ik bedacht heb, maar ik denk wel dat ik een uniek perspectief heb op hoe ik er over denk, (of dat is tenminste wat mijn studenten me vertellen!).

Gelaagdheid is voor mij het denken over de ‘lagen van interesse’ rond je voedingsonderwerp. Ik streef er altijd naar om 3-4 lagen van interesse te hebben als ik stijl. Dus ik denk na over wat dit eten interessant maakt, of wat de rekwisieten interessant maakt of de belichting.

Als een opname niet spannend of verleidelijk genoeg aanvoelt, heb ik meestal niet genoeg lagen die de opname krachtig maken. Ik breek zelfs lagen af in lagen in het eten, en lagen met rekwisieten. Er zijn zoveel manieren om over lagen te denken en het helpt me altijd om mijn voedselfoto’s geweldig te maken!

What backdrops are you using?

Backgrounds are of course so important in still life photography as they are the backbone of our photos. I have a mix of backgrounds as it’s always important to different colours and textures to match your food story.

My backgrounds include painted boards, printed vinyl, PVC, roll up painted canvas, coloured paper and linen. I like to have a mix of stone looks, wood, metals in my collection.

Some of the providers I have used for backgrounds in addition to making my own are:

Bessie Bakes Backdrops

Food Styling Backdrops

Artisan Backgrounds

Myluciebackdrops

Captured By Lucy

What props do you often use?

This is such an interesting question for me because I think my style is on the more minimal side that I don’t tend to rely on props as much to get my style. I do love having pinch bowls and vintage spoons, forks and knives.

I like to shoot a lot of drinks and glassware is essential. So I am always on the lookout for glassware that will help me create a beautiful cocktail shot.

I joke that I have a bit of an addiction to glassware because it’s the most of any props that I have. I love using glassware in my photography because of the way it picks up light. Being able to work with props that pick up light well is part of my style and what I like to focus on in my work.

Welke fotografie achtergronden gebruik je vaak?

Backgrounds are of course so important in still life photography as they are the backbone of our photos. I have a mix of backgrounds as it’s always important to different colours and textures to match your food story.

My backgrounds include painted boards, printed vinyl, PVC, roll up painted canvas, coloured paper and linen. I like to have a mix of stone looks, wood, metals in my collection.

Some of the providers I have used for backgrounds in addition to making my own are:

Bessie Bakes Backdrops

Food Styling Backdrops

Artisan Backgrounds

Myluciebackdrops

Captured By Lucy

Welke foto props zijn favoriet?

Dit is zo’n interessante vraag voor mij omdat ik denk dat mijn stijl aan de meer minimale kant is, dat ik niet zozeer op rekwisieten vertrouw om mijn stijl te krijgen. Ik hou wel van knijpkommen en vintage lepels, vorken en messen.

Ik hou van veel drank en glaswerk is essentieel. Ik ben dus altijd op zoek naar glaswerk dat me zal helpen om een mooie cocktailshot te maken.

Ik maak een grapje dat ik een beetje verslaafd ben aan glaswerk omdat het de meeste rekwisieten zijn die ik heb. Ik hou ervan om glaswerk te gebruiken in mijn fotografie vanwege de manier waarop het licht oppikt. Het werken met rekwisieten die het licht goed opvangen is onderdeel van mijn stijl en waar ik me graag op richt in mijn werk.

Which light do you work with daylight or artificial?

Photography is painting with light! It’s the best part about photography and I am always seeking the best light I can for my work. I use both natural and artificial light.

I like natural light because it’s always changing and there is always something new to discover. I often like to walk in the afternoons and I am always watching what the light does around me. There is so much to learn and be inspired by. I also like to come back to shooting natural light a lot because we can get too far removed from what natural actually looks like. Whether I am shooting with artificial or natural, I always want it to look natural.

I’ve been lucky enough to live and travel in both the Southern and Northern Hemispheres and the light is incredibly different in different parts of the world. I think these different experiences I’ve had with lighting have helped me manipulate and craft the light the way I do!

I like to shoot artificial light because the idea of creating light from nothing excites me! That’s another skill in itself and another way to differentiate yourself. A lot of photographers will tell you they like to use artificial because they can shoot anytime, and that is for sure a great bonus but the possibility of creating light that no one else has is really what pushes me to always learn more.

Met wat voor een licht fotografeer je?

Fotografie is schilderen met licht! Het is het beste deel van de fotografie en ik ben altijd op zoek naar het beste licht voor mijn werk. Ik gebruik zowel natuurlijk als kunstlicht.

Ik hou van natuurlijk licht omdat het altijd verandert en er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Ik hou er vaak van om ‘s middags te wandelen en ik kijk altijd naar wat het licht om me heen doet. Er is zoveel te leren en te inspireren. Ik vind het ook leuk om terug te komen naar het fotograferen van natuurlijk licht omdat we te ver verwijderd kunnen raken van hoe natuurlijk het er eigenlijk uitziet. Of ik nu met kunstlicht of natuurlijk licht fotografeer, ik wil altijd dat het er natuurlijk uitziet.

Ik heb het geluk gehad dat ik zowel op het zuidelijk als het noordelijk halfrond heb gewoond en gereisd en het licht is ongelooflijk verschillend in verschillende delen van de wereld. Ik denk dat deze verschillende ervaringen die ik heb gehad met verlichting mij hebben geholpen het licht te manipuleren en te bewerken zoals ik dat doe!

Ik vind het leuk om kunstmatig licht te fotograferen omdat het idee om licht uit het niets te creëren mij prikkelt! Dat is een andere vaardigheid op zich en een andere manier om je te onderscheiden. Veel fotografen zullen je vertellen dat ze graag kunstlicht gebruiken omdat ze altijd kunnen fotograferen, en dat is zeker een grote bonus, maar de mogelijkheid om licht te creëren dat niemand anders heeft, is echt wat me dwingt om altijd meer te leren.

How do you do action shots and what are your settings?

My settings will be different depending on what type of light I am shooting and the camera that I have. Shutter speed is something I will think about depending on if I want sharp or blurred motion.

If I want sharp motion, I will try to shoot with artificial light and have my shutter speed at 1/200 sec (which is the highest I can go with my strobe). If I shoot with natural light and I want sharp motion, then I will increase my ISO. My camera handles ISO and low light well, so higher ISOs don’t bother me.

Do you work with a speedlite/flash?

I do have a Speedlite but when I shoot with artificial light I mostly work with my Profoto Strobe, B10 or B1. Because my husband and I are both photographers we’ve been fortunate enough to share gear. So we tend to invest a little more money into our gear.

What camera and lenses do you use and/or tripod?

Currently, the gear that I have is:

Nikon z6 mirrorless

Nikon D800e

Nikkor 35mm 1.8

Nikkor 50mm 1.4

Sigma Art Series 50mm 1.4

Nikkor 60mm Micro 2.8

Nikkor 85mm 1.8

Nikkor 105mm Micro 2.8

Manfrotto Black Aluminum Triaut Camera Tripod

Manfrotto 131D Overhead Arm

Manfrotto Junior Geared Head

Which program do you use to edit your photos?

I am a self-proclaimed editing nerd! It’s by far my favourite part of the process. My entire shots are captured for how I can edit them the best. Sometimes certain concepts require editing to bring my creative vision to life.

I focus my editing to Lightroom, Photoshop and Capture One. They are the most popular programs for editing and I like to keep up with the latest technologies.

I primarily focus on Lightroom and Photoshop, but some commercial jobs I have done require Capture One.

A lot of people ask me which programs are better, but the answer isn’t as simple. I think knowing editing theory and knowing which tools to use to help you turn your photos into works of art is far more important!

Tips & tricks?

My biggest tip for any photographer is to learn your light! Whenever the sun is up there is an opportunity to discover beautiful light. And not just when you are at home. Always look at the light around you.

Try shooting in a room or next to a window that you have never done before. Even if the room looks too dark, try it out. You just never know what’s waiting there for you.

Hoe neem jij je actie shots en wat zijn je instellingen van je camera?

Mijn instellingen zullen verschillend zijn afhankelijk van het soort licht dat ik fotografeer en de camera die ik heb. Sluitertijd is iets waar ik aan zal denken, afhankelijk van of ik een scherpe of onscherpe beweging wil.

Als ik een scherpe beweging wil, zal ik proberen te fotograferen met kunstlicht en mijn sluitertijd op 1/200 sec hebben (wat de hoogste is die ik met mijn flitser kan doen). Als ik met natuurlijk licht fotografeer en ik wil een scherpe beweging, dan zal ik mijn ISO verhogen. Mijn camera gaat goed om met ISO en weinig licht, dus hogere ISO’s storen me niet.

Werk je met flitsers?

Ik heb wel een Speedlite maar als ik met kunstlicht fotografeer werk ik meestal met mijn Profoto Strobe, B10 of B1. Omdat mijn man en ik allebei fotografen zijn, hebben we het geluk gehad dat we de spullen hebben kunnen delen. We hebben dus de neiging om wat meer geld te investeren in onze spullen.

Welke apparatuur gebruik je?

Currently, the gear that I have is:

Nikon z6 mirrorless

Nikon D800e

Nikkor 35mm 1.8

Nikkor 50mm 1.4

Sigma Art Series 50mm 1.4

Nikkor 60mm Micro 2.8

Nikkor 85mm 1.8

Nikkor 105mm Micro 2.8

Manfrotto Black Aluminum Triaut Camera Tripod

Manfrotto 131D Overhead Arm

Manfrotto Junior Geared Head

Welk fotobewerkingsprogramma gebruikt je voor je foto’s?

Ik ben een zelfbenoemde bewerkingsnerd! Het is veruit mijn favoriete deel van het proces. Mijn hele opnames zijn vastgelegd voor hoe ik ze het beste kan bewerken. Soms moeten bepaalde concepten bewerkt worden om mijn creatieve visie tot leven te brengen.

Ik richt mijn bewerking op Lightroom, Photoshop en Capture One. Dit zijn de populairste bewerkingsprogramma’s en ik blijf graag op de hoogte van de nieuwste technologieën.

Ik richt me vooral op Lightroom en Photoshop, maar voor sommige commerciële werkzaamheden heb ik Capture One nodig.

Veel mensen vragen me welke programma’s beter zijn, maar het antwoord is niet zo eenvoudig. Ik denk dat het veel belangrijker is om de bewerkingstheorie te kennen en te weten welke tools je kunt gebruiken om je foto’s in kunstwerken om te zetten!

Tips & tricks?

Mijn grootste tip voor elke fotograaf is om je licht te leren! Als de zon opkomt, is er een kans om prachtig licht te ontdekken. En niet alleen als je thuis bent. Kijk altijd naar het licht om je heen.

Probeer te fotograferen in een kamer of naast een raam dat je nog nooit eerder hebt gedaan. Zelfs als de kamer er te donker uitziet, probeer het dan eens. Je weet gewoon nooit wat er daar op je wacht.

Blog: twolovesstudio.com

Instagram: @twolovesstudio and @rachelkorinek 

Online Courses: courses.twolovesstudio.com

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Leuk om te lezen altijd. Als je nog een kandidaat zoekt, ik wil wel 🙂

  2. luciedebock zegt:

    Leuk Trucje ik ga je mailen;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.