gebakjes
Food fotografie

Tafel styling: een vintage tea party

gebakje

Deze keer voor de tafel styling: een echte vintage high tea party. Voor deze styling shoot was ik bij De Santenkraam in Woerden en mocht ik gebruik maken van hun mooie brocante servies. Ik dekte al eerder bij hen een mooie koffie tafel op en een diner setting met een hamburger en frietjes.

thee drinken

Ze hebben een walhalla aan mooie bloemen bordjes, theepotten, etagères en vintage theekopjes. Ik heb hier echt een zwak voor, ik hou van die bloemen patronen en kitsch dingetjes. Vroeger maakte ik ook van die etagères met van die kitscherige standbeeldjes erop, planken vol had ik er mee.
Het super leuke aan deze tafel styling is dat we (Brenda van De Santenkraam en ik) gebruik mochten maken van de mooie cupcakes van de buurmannen namelijk Karit Patisserie. Die roosjes op de cupcake, bijna te mooi om op te eten!
We waren namelijk buiten aan het fotograferen (mooi daglicht) en Mohamed kwam naar buiten om te kijken waar we mee bezig waren. Hij bood gelijk zijn mooie gebakjes aan om te gebruiken in de foto reportage. Dat vind ik nou zo leuk: dat doordat je bezig bent je in contact komt met mensen waarvoor je anders niet in contact mee zou zijn gekomen.
Ze proberen zich te onderscheiden met patisserie van de school uit Frankrijk, gedetailleerder en strakker gebak met oog voor detail. Ze werken vaak in opdracht, ook voor kleurrijke taarten.

tafel styling

Karit Patisserie bestaat uit twee zwagers Mohamed en Adel, lees het verhaal over de ontstaanswijze van hun winkel hier. 

limoen

Doordat de kanten kleedjes over elkaar heen zijn gelegd lijkt het net één kleedje. De roze pioenrozen waren op hun mooist tijdens deze foto shoot. Sommige vielen al uit elkaar maar dit geeft juist een speels effect op de tafel. Het mag van mij best een beetje “rommelig” op de foto. Dat je oog overal naar toe wil dwalen omdat er veel te zien is.
De frambozen mini gebakjes komen van de AH. 

 

teaparty

scherven

Hoe vind je deze “gelukspotjes” van De Santenkraam: een mooi weckpotje met wat oude scherven van brocante bordjes. Ze gaan regelmatig naar markten waar ze hun mooie oude accessoires halen zoals de oude vintage kaart, een hele bak vol hebben ze. Heerlijk om door te bladeren.

bloemen

tafel dekken

karit patisserie

gebakjes

Ik kon maar niet stoppen om foto’s te maken van deze prachtige cupcakes….

brocante

Decoratie tip: snij een schijfje citroen en leg dit in het kopje thee. Lekker en het staat gelijk decoratief!

high teakanten kleedjes

gebak roze

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.