gelli art
Inspiratie

Workshops volgen bij Handlettering Academie

de kloosterhoeve

Een hele dag workshops volgen…dat heb ik mij zelf cadeau gegeven. Mashtag organiseerde De Handlettering Academie. Via Mashstag volgde ik al eerder een creatieve workshop.

Hier kon je verschillende workshops volgen die met handlettering te maken hadden. Van tevoren kon je zelf kiezen welke workshops je wilde volgen.

Het was een prachtige dag en in de ochtend kwam ik aan op de Kloosterhoeve in Harmelen, waar deze dag plaats vond.

mooie pakketjes

Oeh lala, dat zag er al heel aantrekkelijk uit…goodiebags! Alles was met zorg aangekleed en goed voorbereidt.

kaarten

handlettering

Van tevoren kregen we huiswerk door. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet alle opdrachten heb gemaakt want daar had ik de tijd niet voor. Iedereen had het ingeleverd en dit hing overal door de zalen heen, leuk om de verschillende stijlen te zien. Onderstaand affiche had ik gemaakt naar aanleiding van inspiratie van Pinterest. 

spreuk

bold statements

Mijn eerste workshop was door Pieter van Bold Statements. Hij legde veel uit over typografie, materiaal en techniek en er was de ruimte om te vragen te stellen. handlettering

Eerst deed hij een voorstel rondje en dit was eigenlijk heel fijn. Veel mensen kwamen alleen en het is leuk om te horen waarom iemand deze dag doet en wat diens drijfveer is.

fiets

Wat ik super cool vond was brushlettering met embossing. We kregen een notitieboekje en daarop maakten we letters met reliëf, met embossing poeder. Als je dit verwarmde werd dit heel mooi, een soort dik reliëf.

workshopstudiosuikerzoet

Tussendoor sprinte ik even langs bij Martine Broere van Studio Suikerzoet. Ze gaf daar ook een workshop brushlettering. Ik had Martine al eerder gezien op Creative Life waar zij ook workshops verzorgde, leuk om elkaar dan even te spreken.

brushlettering

hout schrijven

In de pauze was er een heerlijke lunch en kon je mini workshops volgen. Wat een goed idee! Je kon bordjes en mokken beschilderen, op leer schrijven en op hout schrijven met een houtbrander. Nu heb ik die laatste twee uitgeprobeerd, wilde altijd even kijken hoe dat ook al weer ging met en houtbrander. Ik denk dat mijn oudste zoon Joep dit geweldig zou vinden.

workshop gelli

De tweede workshops waarvoor ik mij had aangemeld was de workshop “Mixed Media” van Marsha Valk. Ze introduceerde ons  deze middag met de gelli plate print techniek. Een hele mond vol maar super cool om te doen.

gelli art

plate gelli

Je werkt met een verfroller, sjablonen, acrylverf en een gel plaat. Je rolt hier verf over heen, legt er sjablonen op, drukt er weer een papier op en dit herhaal je een paar keer. Hierdoor krijg je  hele mooie effecten. Je moet het even door hebben maar op een gegeven moment zat ik er helemaal in.
Ik bleef mij houden aan mijn kleurenpalet die ik nu ook voer op mij  Instagram, wat zachtere kleuren, roze, pastel kleuren. Marsha raadde mij af en toe aan om ook andere kleuren te gebruiken zoals fel roze waardoor je een heel ander effect krijgt.
Later hadden Marsha en ik contact via Instagram en ze begreep precies waarom ik mij hield aan mijn “kleurenpalet”; zij volgt namelijk ook de workshops van Makelight. Daar adviseren ze dat namelijk, om een consequentheid in je foto’s te behouden qua kleuren. Ze begreep het helemaal, dat was erg grappig. En leuk om weer een Makelight member te ontmoeten.

kunstwerk

roller techniek

verf techniek

stempelen

patronen

Al met al een inspirerende dag!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Fijn om te lezen dat je het leuk hebt gehad! Je prints zijn heel gaaf geworden!!

    1. Dankjewel Marsha, en jij bedankt voor de mooie workshop!

  2. Ziet er ontzettend leuk en vrolijk uit! 🙂

    1. Dankjewel! Het was ook een hele leuke dag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.