Eenhoorn
DIY

My creative journey

boek met kalender

“My creative journey” ja, de titel is in het engels…ik vind het in het Nederlands zo zweverig klinken “Mijn creatieve reis”. Toch wil ik jullie hierin meenemen. Ik loop al weken in mijn hoofd met deze gedachten en ik wil ze graag met jullie delen.

Focus leggen
Op dit moment zit ik in een creatieve ontdekkingstocht waar ik veel energie van krijg.
Ik merk door het bloggen dat ik mijn creatieve kant kan uiten en kwijt kan.
Wel merk ik dat ik zoekende ben. Ik wil mij graag kunnen focussen op een niche, hetzelfde soort onderwerpen en dat er een rode lijn zit in mijn verhaal en mijn blog. Dat is bij mij uiteraard DIY.
Onlangs heb ik ontdekt dat ik enthousiast ben over  tafel setting. Hier kan ik ook allerlei DIY’s bij gaan maken zoals servetten decoreren of porseleinen borden beschilderen. Inmiddels heb ik genoeg ideeën op Pinterest op gedaan.

Zo vind ik fotograferen fijn om te doen. Zoals jullie weten ben ik het project “elke week een familiefoto” gestart en dit doe ik nu 2,5 maand. Joep wil eigenlijk niet meer op de foto, zie nummer #12.
“Mama, ik wil niet op het internet”. Dat is voor mij voldoende reden om niet meer verplicht de familie foto te doen.
Het moet wel leuk blijven voor iedereen en ik wil er juist plezier uithalen. Dus helaas, ik ga deze foto’s niet meer maken en publiceren.
Gelukkig heb ik voldoende andere ideeën om te doen en te fotograferen.

styling

Jezelf doelen stellen
Waar ik nu midden in zit, is de vraag, wat zou ik graag willen doen als de kids wat ouder zijn en er dus meer tijd en ruimte voor mij en mijn werk komt? Ik werk nu op de BSO als invalkracht, doe altijd een creatieve activiteit en voor nu is dat prima. Ik doe veel met de kids, het huishouden en de organisatie er om heen.

Ik word erg getrokken naar styling, product fotografie, andere mensen inspireren. Ik ben nu een cursus photoshop van A beautiful mess aan het volgen en ook nog de cursus van Makelight Beautify. Graag zou ik ook de workshop food photography willen volgen.
Dus wat heb ik nodig om bijvoorbeeld styliste te gaan worden? Of wil ik iets met product fotografie gaan doen? Of wil ik dit allemaal doen op mijn eigen blog en dat het blog een groter bereik gaat krijgen? Wat een keuzes hé. Mijn tweelingbroer geeft altijd de tip: “Bedenk je wat een luxe het is dat je kunt kiezen wat je wilt gaan doen”. Deze tip heb ik vaak door gegeven aan anderen. En nu betrek ik hem op mijzelf;-)

Stel jezelf een doel

Dit blog schrijf ik omdat het denk ik mooi is om mijn proces te zien en ik wil het graag met jullie delen. Ben benieuwd of ik over drie jaar naar deze blogpost terug verwijs en hoe de situatie er dan voor staat!
En ik hoor uiteraard mooie tips van jullie voor styling workshops, cursussen voor interieur, inrichting, fijne samenwerkingen of wellicht zelfs werk of een stage bij een creatief bedrijf…;-)

Eenhoorn

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Wat leuk om te lezen Lucie! Zelf ben ik ook een beetje zoekende na het stoppen met Bloggen. Ik merk dat ik enorm veel energie over heb en lekker om mijn gemak weer creatief bezig kan zijn. Via jouw insta krijg ik ook leuke ideetjes zoals de #flatlay, bedankt daarvoor!

    1. Hoi Ceciel, ja ik zag al op Instagram dat je weer lekker creatief bezig bent, leuk hoor!Heerlijk toch? Ik denk dat weinig druk wel helpt met je creativiteit toe laten. Ben benieuwd naar je flatlays! xxxx

  2. Wow die foto’s zijn zo mooi! Heb je die tekening op de eerste foto zelf gemaakt? Hij is echt super mooi.

    1. Dankjewel! Nee, dit is uit een mooi boek;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.