worst
Food fotografie

Food fotografie en styling

eten

Onlangs werd ik benaderd door Monsieur Saucisson. Ik schreef al eerder over hen omdat Robert en ik op de Markthal in Rotterdam waren geweest.
Ik wilde graag een samenwerking aan gaan omdat ik nu mijn food fotografie wil oefenen en franse worstjes vond ik een mooie uitdaging.
Zo mocht ik drie verschillende smaken uitkiezen: walnoot, eend groene peper en lavendel honing worst. De worstjes waren heerlijk! Mijn complimenten Monsieur Saucisson.

flatlay

Deze ondergrond is een van mijn favorieten: oud verweerd hout met beschadigingen erop.

franse worst

Met het fotograferen van eten heb ik geleerd dat je een verhaal, een story probeert te vertellen. Welke setting is er aan de gang? Bij deze wilde ik een borrel tafel creëren, aan het einde van de dag een lekker wijntje met een lekker borrelhapje erbij. Net bloemen geplukt in het bos..

worst

culinair fotograaf

Ik merk dat ik mijn  eigen stijl ontwikkel in het stylen. Niet al te netjes, er mag een beetje geleefd worden (zo gaat het toevallig ook bij ons in huis, vrienden zullen dit wel herkennen).

reflector scherm

Ik hoor vaak dat jullie het “kijkje achter de schermen” interessant vinden. Bij deze twee foto’s van mijn fotostudio in de tuin. Voorheen was dit mijn ruimte voor opslag van materialen voor mijn oude bedrijf, nu is het een speel studio voor de kinderen en voor mama.

* Food fotografie tip: Het reflector scherm gebruik ik steeds vaker. Zo krijg je minder “harde” schaduwen. Probeer het maar eens uit, met of zonder scherm, je ziet gelijk verschil. Je plaatst het scherm aan de andere kant van het raam zodat het licht weerkaatst wordt.

Het reflector scherm heeft verschillende kanten: goud, zilver en wit. Je kunt de hoes eraf halen en dan heb je een “diffusor”. Deze kun je gebruiken als het licht te fel is, dan hou je deze tegen het raam. Ik heb deze laatst ook buiten gebruikt toen de zon even kwam opsteken en ik al een hele tafel setting klaar had staan. In het felle zonlicht fotograferen wil ik liever niet.

tripod
Ik was deze ochtend trots op mijzelf. Ik had namelijk met mijn tripod gewerkt en mijn fototoestel in “interval timer shooting” gezet zodat ik beide handen op de foto kreeg. Überhaupt om even oefening te krijgen in het opzetten van de tripod (ziet er altijd heel makkelijk uit als anderen het doen) en het goed neerzetten.
Ook had ik een nieuw zwart kleed erachter gehangen om de achtergrond meer rust te geven.

borrel

monsieur saucisson

bloemen

reportagestyling

Notitie: deze blogpost is in samenwerking met Monsieur Saucisson. Ik heb de inhoud van deze blogpost zelf bedacht en geschreven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.